pondělí 21. dubna 2014 | Zlin Press - Roman Ordelt

NEUVĚŘITELNÉ! Hokejisté PSG Zlín vyhráli potřetí nad Kometou a mají TŘI mistrovské MEČBOLY!

Bravo, výborně! Zřejmě ani největší optimista nečekal vedení 3:0 na zápasy pro tým PSG Zlín a zisk tří mistrovských mečbolů pro tým kapitána Petra Čajánka ve finálové sérii s Kometou. Hokejisté PSG Zlín vyhráli třetí bitvu finále Česká pojišťovna play off Tipsport extraligy na ledě Komety Brno 4:1 a jsou pouhý krůček od mistrovského titulu. Berani pokračují na vítězné vlně v play off, která čítá v současnosti sedm zápasů v řadě! Branky ve třetí finálové bitvě zaznamenali Filip Čech 2, Petr Zámorský a Bedřich Köhler. Hokejová pomlázka byla v Brně pro zlínské barvy rozhodně veselá. Čtvrtý finálový zápas se hraje v Brně v úterý 22. dubna v 18:20 hodin. Zlínský hokej dělí od druhého historického titulu pouhá jedna výhra!

F3 / pondělí 21. 4. 2014 / 18:50
HC Kometa Brno Kometa Brno - Berani Zlín Zlín
1:4
(1:1, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 1. min Pivko - 15. F. Čech (Zámorský, Holík), 23. Zámorský (F. Čech, Holík), 35. Köhler (Balaštík, Leška), 60. F. čech (Čajánek). Rozhodčí: Jeřábek, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 2:5. Využití: bez. Diváci: 7 200 (vyprodáno). Střely na branku: 34:22. Zblokované střely: 13:22. Hity: 15:13. Vhazování: 48:22. Průběh utkání: 1:0, 1:4.

HC Kometa Brno: Čiliak - Žižka, Jan Hanzlík, Kováčik, Kempný, Kuboš, Dlapa - H. Zohorna, Čermák, Pivko - T. Svoboda, V. Němec, J. Káňa II - Jakub Svoboda, Koreis, J. Hruška - Vondráček, P. Mrázek, Burian - navíc Raška. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.

Berani Zlín: Kašík - Urbanec, Zámorský, Marušák, Kotvan, Matějíček, Řezníček - Honejsek, Čajánek, O. Veselý - Balaštík, Leška, Köhler - J. Ondráček, Melenovský, Kubiš - Okál, Holík, F. Čech. Trenéři: Rost. Vlach, Jurík, Hrazdira.

Nejlepší vyhodnocené hráči: Libor Pivko - Libor Kašík.

Nejlepší tři vyhodnocení hráči podle www.hokej.zlin.cz: Filip Čech, Libor Kašík, Petr Zámorský.

Ohlasy trenérů

Martin Pešout (asistent trenéra HC Kometa Brno): "O osudu utkání se rozhodlo již v první třetině. Kdyby tady byla Sparta a měla takovou převahu jako my, tak by vyhrála 5:0. Bohužel my jsme góly nedali, a proto jsme prohráli. Zlínu stačí jedna, dvě šance. Stačí uvést příklady, když jde střela soupeře vedle a my si ji tečujeme do vlastní branky. Při třetím gólu puk trefil našeho hráče a padl přímo Köhlerovi na hokejku. Za této situace je těžké zvedat hráče. Bohužel čím více hráči chtějí, tak mají i smůlu. Schází nám jednoduché góly, například teče. Zlín zametl první gól do branky, zatímco my jsme to dali vedle. Nechci zpochybňovat výborný výkon Zlína, neboť hraje svou hru, která mu přináší úspěch. Pakliže z našich šancí nedáme gól, těžko jejich hru rozvrátíme. Prohráváme sice 0:3 na zápasy, ale nic nebalíme a budeme hrát až do poslední minuty. Bohužel taháme za kratší konec, ale snad se v úterý něco změní a dáme například čtyři nebo pět gólů. Se zraněným Honzou Hruškou to nevypadá dobře, ale takové je bohužel play off."

Juraj Jurík (druhý trenér PSG Zlín): "Měli jsme vstup do utkání velmi špatný. Namazali jsme Kometě první gól, nakoplo jí to a úvodních deset minut měla velký tlak. Naštěstí jsme tento tlak ustáli. Od desáté minuty se hra srovnala, pomohla nám vyrovnávací branka na 1:1. Od druhé třetiny se náš výkon zvedl. Byli jsme lepší, dali jsme dvě branky. Do poslední třetiny jsme vstupovali s dvoubrankovým vedením, chtěli jsme hrát aktivně a nepouštět Brno do tlaku. Bohužel jsme tam udělali pár faulů. Domácí si vytvořili tlak v přesilových hrách, nicméně při hře pět na pět byla hra srovnaná. Gól do prázdné brány je už o štěstí. Jsme rádi za třetí bod ve finálové sérii. Na čtvrtý zápas se musíme pečlivě připravit, neboť zajíci se počítají až po honu. Budeme se snažit proměnit hned první mečbol."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY