úterý 22. dubna 2014 | Zlin Press - Roman Ordelt

Hokejisté PSG Zlín poprvé ve finále s Kometou neuspěli, série se přesouvá v pátek do Zlína

Hokejisté PSG Zlín nevyužili první ze tří mečbolů a poprvé ve finálové sérii Česká pojišťovna play off Tipsport extraligy s Kometou Brno prohráli. Čtvrtý zápas finále vyhrála na domácím ledě Kometa 3:1, když si vytvořila během první třetiny dvougólový náskok. Berani snížili nepříznivý stav na začátku druhé třetiny, nicméně Brno přidalo ve třetí třetině další gól a dovedlo zápas do vítězného konce. Jedinou branku týmu PSG Zlín zaznamenal kapitán Petr Čajánek. Pátý zápas finále se hraje v pátek 25. dubna na ZS Luďka Čajky ve Zlíně, začátek v 18:20 hodin.

F4 / úterý 22. 4. 2014 / 18:20
HC Kometa Brno Kometa Brno - Berani Zlín Zlín
3:1
(2:0, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 7. Jakub Svoboda (Koreis), 17. Vondráček (Koreis, Kempný), 42. Koreis (Kuboš, Žižka) - 21. Čajánek (Zámorský, Veselý). Rozhodčí: Pešina, Šindler - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 8:8, navíc Veselý (Zlín) na 10 minut. Využití: 0:1. Diváci: 7 200 (vyprodáno). Střely na branku: 22:26. Zblokované střely: 15:11. Hity: 18:9. Vhazování: 38:35. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.

HC Kometa Brno: Trvaj - Jan Hanzlík, Dlapa, Kováčik, Kempný, Kuboš, Žižka - T. Svoboda, Čermák, J. Káňa II - H. Zohorona, Němec, Pivko - Vondráček, Koreis, J. Svoboda - Mrázek, Raška, Burian. Trenéři: Kýhos, Pešout, Beran.

Berani Zlín: Kašík - Zámorský, Urbanec, Marušák, Kotvan, Matějíček, Řezníček - Honejsek, Čajánek, O. Veselý - Balaštík, Leška, Köhler - J. Ondráček, Melenovský, Kubiš - Okál, Holík, F. Čech. Trenéři: Rost. Vlach, Jurík, Hrazdira.

Ohlasy trenérů

Martin Pešout (asistent trenéra HC Kometa Brno): „Do zápasu jsme vstoupili dobře. Podařilo se nám dostat do dvougólového vedení. Ve druhé třetině jsme inkasovali hloupý gól, kdy jsme měli situaci tři na tři. Špatně jsme ji rozebrali, i když to bylo v oslabení. Znejistili jsme a Zlín měl šance, ale naštěstí nás podržel Jiří Trvaj. Třetí třetinu jsme odehráli výborně. Důkazem bylo, že jsme nechtěli jen bránit a vstřelili třetí gól. Chtěl bych mužstvo pochválit za přístup k dnešnímu zápasu. Nevzdalo se a jeden zápas chtělo uhrát, aby série neskončila 0:4.“

Rostislav Vlach (první trenér PSG Zlín): „Zápas nebyl z naší strany ideální. Chybělo nám nasazení a jednoduchost. Domácí se s tím vypořádali daleko lépe, když vstřelili dva rychlé góly. Ve druhé třetině jsme šance měli, byli aktivnější, ale nepodařilo se nám to dotáhnout. Kometa dnes vyhrála zaslouženě.“

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY