úterý 27. ledna 2015 | Zlin Press - Roman Ordelt

Berani i zásluhou dvou využitých přesilovek porazili Olomouc a upevnili si první desítku

Hokejisté PSG Zlín vyhráli v zápase 42. kola Tipsport extraligy nad Olomoucí 3:0. Berani si připsali do tabulky další tři body a upevnili si postavení v první desítce. O výhře mistrů ze Zlína rozhodly i dvě využité přesilové hry. Čajánek a spol. promarnili v úvodu dvojnásobnou početní výhodu a do vedení šli ve 27. minutě. Před druhou sirénou přidali druhý gól a třetí úspěch přidali na začátku třetí třetiny. Brankář Libor Kašík si připsal třetí čisté konto v posledních šesti zápasech a dostává se do skvělé fazóny ze závěru mistrovské sezony! Hanáci prohráli již pošesté v řadě, zatímco Zlín doma válí a vyhrál třináctý ze čtrnácti zápasů na vlastním ledě. Branky zaznamenali Pavel Kubiš, Petr Čajánek a Jakub Svoboda. Tým PSG Zlín hraje v pátek v Liberci.

42. kolo / úterý 27. 1. 2015 / 17:30
Berani Zlín Zlín - HC Olomouc Olomouc
3:0
(0:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 27. min Kubiš (Žižka), 39. Čajánek (Jakub Svoboda, Marušák), 45. Jakub Svoboda (Čajánek, O. Veselý). Rozhodčí: Hribik, Wagner - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:0. V oslabení: . Diváci: 4 585. Střely na branku: 28:16. Zblokované střely: 11:11. Hity: 9:4. Vhazování: 38/62 (61%) - 24/62 (39%). Průběh utkání: 3:0.

Berani Zlín: Kašík - Marušák, Valenta, Matějíček, Žižka, Kotvan, Urbanec - Jakub Svoboda, Čajánek, O. Veselý - Okál, Leška, F. Čech - Holík, Roman Říčka - Ondráček, Šťastný, Kubiš. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík, Hrazdira.

HC Olomouc: Vošvrda - Houdek, Skrbek, Škůrek, Vyrůbalík, Staněk, Ondrušek, Rašner - Rác, Marosz, Jergl - Rachůnek, Herman, Laš - Zuzin, Cibák, Buc - Kucharczyk, Diviš, Řípa. Trenéři: Fiala, Dopita.

Hokejisté Zlína zahájili náročný týden duelem proti extraligovému nováčkovi z Olomouce, který nastoupil poprvé v sezoně bez kapitána Patery. Hned v první minutě byl vyloučen Houdek a hosté v oslabení zahrozili, naštěstí pro domácí barvy mířil Herman vedle. Po faulu Cibáka se přesilová hra zdvojnásobila v padesáti vteřinou výhodu pět na tři. Domácí byli v početní výhodě bezzubí a gólmana Vošvrdu prakticky neohrozili. Na druhé straně gólman Kašík měl štěstí, že nahození z hole Rachůnka neskončilo za jeho zády. V 6. minutě si zahrála přesilovku rovněž Mora, Kucharczyk nastřelil jen připraveného Kašíka. Hosté postupem času ožili, zatímco na zlínské hře se projevila řada nepřesností. V 18. minutě se prodíral zlínskou obranou Diviš a kotouč po jeho teči skončil těsně vedle tyčky. Hosté si vynutili další faul, Berani nakonec byli po první siréně rádi za bezbrankový stav.

Obě mužstva nevyužila na začátku druhé třetiny přesilové hry. Při domácí vyslal pumelici Marušák a Vošvrda musel zasahovat, při hostující Rachůnek zblízka neuspěl. Skóre se poprvé měnilo v čase 26:06 minuty, Žižka zachytil pukna modré čáře a jeho nahození úspěšně tečoval za Vošvrdova záda Kubiš. Vedoucí gól mistrovský tým povzbudil a rázem bylo před olomouckou bránou pořádně horko. Leška v polovině utkání se ocitl osamocený před hostujícím brankářek, ale nedokázal nadvakrát překonat pravý beton. Olomouc měla ve druhé polovině prostřední části více ze hry, Berani hájili hubený náskok. Čajánek a spol. hráli v oslabení obětavě a před druhou přestávkou udeřili v přesilovce.V 39. minutě Svobodu střelu Vošvrda vyrazil, ale před Čajánkem zívala odkrytá brána a zlínský kapitán se nemýlil.

Na straně Kohoutů byl aktivní Tomáš Rachůnek, jenže na Kašíka nevyzrál. Zlín využil další početní výhodu a opět zásluhou první řady, ve 45. minutě navrátilec do sestavy PSG Jakub Svoboda propálil po Čajánkově přihrávce od zadního mantinelu gólmana. Mora se snažila vymazat nulu na střeleckém kontě, nicméně na zlínském ledě vyšla tentokrát zcela naprázdno. Před gólmanem nevyzrál ani Rác. Zlínští hokejisté dovedlio v pohodě utkání do vítězného konce a připsali si na své konto další tři důležité body. Brankář Kašík potřetí z posledních šesti utkání vychytal čisté konto!

Nejlepší vyhodnocení hráči: Petr Čajánek - Tomáš Rachůnek.

Nejlepší tči hráči podle www.hokej.cz: Jakub Svoboda, Petr Čajánek, Libor Kašík.

Ohlasy trenérů

Juraj Jurík (druhý trenér PSG Zlín): ""Bylo to nervózní utkání, pro nás jsou to důležité body. V první třetině mně přišlo, že nám to svazovalo ruce, byli jsme všude a nikde. Hodně důležitý byl úvodní gól, od této chvíle jsme se zlepšili a byli jsme lepší. Začali jsme napadat a po zásluze utkání dovedli do vítězného konce. Je pravda, že rozhodly přesilové hry. Zatímco my jsme dali góly, hosté nikoli."

Jiří Dopita (trenér HC Olomouc): "S výsledkem nemůžeme být spokojeni, ale hra už byla od posledního zápasu s Třincem lepší. Myslím, že domácí byli lepší jen o to, že byli produktivní v přesilovkách, což utkání rozhodlo."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY