neděle 20. září 2015 | Zlin Press - Roman Ordelt

Tým PSG Zlín prohrál doma s Mladou Boleslaví, rozhodla divoká třetí třetina

Hokejisté PSG Zlín prohráli v utkání 4. kola Tipsport extraligy na domácím ledě s týmem BK Mladá Boleslav 2:4 a nenavázali na předchozí velmi dobrý výkon v pátečním zápase v Třinci. Hosté se ujali v první třetině do vedení, Zlín obrátil skóre a ve 45. minutě šel gólem z přesilovky do vedení. Boleslav však záhy vyrovnala a za minutu se dostala do vedení po šťastném gólu. Bruslaři zpečetili nečekanou výhru při neúspěšné power-play domácího týmu. Branky zaznamenali Tomáš Sýkora a Ondřej Veselý. Kapitán Zlína Ondřej Veselý odehrál tisící zápas v nejvyšší soutěži a jako jedenáctý v historii české extraligy dosáhl na tuto magickou hranici. Tým PSG Zlín hraje v pátek 25. září na ledě Chomutova.

4. kolo / neděle 20. 9. 2015 / 17:00
Berani Zlín Zlín - BK Mladá Boleslav Ml.Boleslav
2:4
(0:1, 1:0, 1:3)
Branky a nahrávky: 34. min T. Sýkora (Matějíček, Cibák), 45. Veselý (P. Holík, Žižka) - 9. Výborný (Trončinský), 46. Bárta (D. Výborný, Žejdl), 47. Pacovský (Lenc, Trončinský), 60. M. Látal (Urban). Rozhodčí: R. Čech, Polák - Skopal, Polonyi. Vyloučení: 4:6, navíc Kubiš (Zlin) na 10 minut. Využití: 1:1. V oslabení: bez. Diváci: 4 055. Střely na branku: 26:40. Zblokované střely: 6:23. Hity: 10:14. Vhazování: 49/76 (64%) - 27/76 (36%). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1, 2:4.

Berani Zlín: Štůrala - Matějíček, Žižka, A. Holík, Řezníček, Kotvan, Urbanec - Ondráček, P. Holík, Veselý - Kubiš, Cibák, T. Sýkora - Okál, Roman Vlach, Říčka - D. Šťastný, Fořt, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík, Hrazdira.

BK Mladá Boleslav: Rittich - Stříteský, Voráček, Trončinský, Holub, Ovčačík, Kučný, Trška - Pacovský, D. Výborný, Bárta - M. Látal, Urban, Klimenta - Hyka, Žejdl, Lenc - Jarůšek, R. Hruška. Trenéři: F. Výborný, M. Jelínek, Vidner.

On-line reportáž a podrobnosti z utkání zde: http://www.onlajny.com/match/index/date/2015-09-20/id/153063

Nejlepší hráči utkání: Ondřej Veselý - David Výborný.

Nejlepší tři hráči podle www.hokej.zlin.cz: David Výborný, Marek Trončinský, Ondřej Veselý.

Ohlasy trenérů

Juraj Jurík (druhý trenér PSG Zlín): "Nezačali jsme dobře, měli jsme tam dva vyloučené, inkasovali jsme v oslabení branku a od toho se odvíjela úvodní třetina. My jsme se v ní hledali a byli jsme horším týmem. Od druhé části jsme se zlepšili a poloviny třetiny jsme byli lepším týmem. Zaslouženě jsme srovnali stav. Ve třetí třetině jsme šli dobrým úvodem do vedení. Místo toho, abychom se dostali na koně a výsledek si pohlídali, inkasovali jsme dva góly během dvou minut. Poté nám už scházely sílu na vyrovnání. Bohužel pro nás zápas nedopadl dobře."

Marián Jelínek (trenér BK Mladá Boleslav): "Věděli, jsme, že Zlín vyhrál překvapivě v Třinci, proto jsme jeli do Zlína s velkým respektem. V první třetině jsme hráli velmi dobře a předváděli hokej, který jsme chtěli. Naopak soupeř přidal ve druhé třetině v důrazu a pohybu. Ve třetí třetině jsme s trochou štěstí otočili průběh zápasu z 1:2 na 3:2. Přidali jsme čtvrtý gól do prázdné brány a radujeme se z vítězství. Bodů ze Zlína si velmi ceníme."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY