středa 14. listopadu 2012 | Zlin Press - Roman Ordelt

Čajánek a spol. se vezou venku na vítězné vlně, v Chomutově přišla již sedmá výhra v řadě!

I po reprezentační pauze se veze tým PSG Zlín na vítězné vlně na cizím ledě. Berani vyhráli v utkání 20. kola Tipsport extraligy v Chomutově 2:1 a připsali si sedmé vítězství v řadě venku! Vlachova družina atakuje osm let starou sérii, kdy ve „stříbrné" sezoně 2004/2005 rovněž během stávky NHL Berani neprohráli venku devět zápasů v řadě. Zlín se dostal do vedení v první třetině a na vyrovnávací gól Pirátů rychle odpověděl. Stav z 24. minuty vydržel až do závěrečné sirény. Výborný výkon podal brankář Jakub Sedláček. Branky zaznamenali Jaroslav Balaštík a Martin Hamrlík. Čajánek a spol. hrají v pátek doma se Spartou.

20. kolo / středa 14. 11. 2012 / 17:30
KLH Chomutov Chomutov - Berani Zlín Zlín
1:2
(0:1, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 23. min Lušňák (Sikora) - 9. Balaštík, 24. Hamrlík (Balaštík, Veselý).. Rozhodčí: Fraňo, Hrubý - Kis, Rozlílek. Vyloučení: 3:2. Využití: bez. Diváci: 3 409. Střely na branku: 24:33.

KLH Chomutov: Kostúr - Palin, Pulpán, Rýgl, Jurčina, Mrázek, Rutta, Bartejs - Michael Frolík, Kraft, Hřebejk - D. Hruška, Zálešák, K. Ton - Důras, Sikora, Hromas - Duda, Gajovský, M. Procházka - Lušňák. Trenéři: J. Doležal st., Antonik.

Berani Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Tesařík, Horák, Matějíček, Kotvan, Šenkeřík, Řezníček - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, Veselý - Ondráček, Holík, Kubiš - Okál, Melenovský, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík, Hrazdira.

Úvodní třetina přinesla průměrný hokej. Obě mužstva se v úvodních minutách utkání oťukávala a první vzruch přinesla až 7. minuta. Kraftovu ránu vyrazil brankář Sedláček a poradil si i dorážkou Dudy. Do slibné přiležitosti se na straně Zlína prodral Ondráček, ale trefil jen masku chomutovského gólmana Kostúra. Střelecký účet zápasu se otevřel v 9. minutě. Piráti chybovali při vlastní rozehrávce a rychlé přečíslení dva na jednoho využil Balaštík, který přesně trefil levý horní roh chomutovské svatyně. Zlínští zůstali při chuti a za dvě minuty zvonila za Kostúrem tyčka po bombě beka Linharta od modré čáry. Domácím úvodní dějství nevyšlo, v 15. minutě ujížděl na Sedláčka osamocený Kraft, ale v poslední chvíli mu vypíchl kotouč čistě Kubiš. Berani v závěru prvního dějství nepotrestali hákování Hřebejka, přesto odcházeli do kabin s jednogólovým vedením.

Chomutov vyrovnal šťastným gólem na začátku druhé třetiny. Lusňák si najel zpoza branky, vyslal nahrávku na zlínské brankoviště a kotouč se od brusle jednoho ze zlínských obránců odrazil do sítě. Berany vyrovnávací gól nesrazil do kolen, neboť za 69 vteřin šli opět do vedení. Po rychlém přečíslení dostal Hamrlík puk od Balaštíka a z prostoru pravého kruhu přesně trefil horní růžek Kostúrovy svatyně. Piráti promarnili přesilovou hru, když hosté hráli pozorně v defenzívě a gólmana Sedláčka prakticky neohrozili. Lépe si vedl ve 27. minutě Sikora, ale s jeho střelou i následně dorážkou si Sedláček poradil. Vlachova družina mohla jít v 28. minutědo dvoubrankového vedení, Kostúr střelu Veselého vyrazil, ale vyraženou střelu Honejsek z metru nedokázal usměrnit do odkryté branky. V následné početní výhodě při prohřešku Palina měl gól na holi kapitán Čajánek, ale ze slibné pozice neprotlačil kotouč do sítě. Obě mužstva byla s koncovkou na štíru, na domácí straně nepřesně mířili Duda a Frolík, u hostů Ondráček, Zlínu nadále nešly přesilovky, v závěru druhé třetiny prohospodařil další výhodu.

Vlachova družina bránila ve třetí třetině těsný náskok a nepouštěla domácí do šancí. Na začátku závěrečné části zůstal na ledě otřesen chomutovský Milan Procházka po tvrdém zákroku ve středu hřiště a ledovou plochu opustil na nosítkách. Ve 45. minutě bezchybný Sedláček vychytal domácího Hrušku. Kanonýr Chomutova byl nadále při chuti, v 49. minutě vyslal z prostoru kruhu dělovku, kterou Sedláček vyrazil na břevno. Tlak Pirátů v závěru sílil, při vyloučení Köhlera vyřešil velký závar zlínský brankář. Nejdříve Hromas promáchl a poté Ton trefil pravou tyč. Výborný Sedláček vyrazil i ránu Frolíka a Berani se ubránili v samotném závěru i při power play domácího celku.

Ohlasy trenérů

Jiří Doležal (hlavní trenér Piráti Chomutov): "Úvodní třetina byla z naší strany nejhorší v letošní sezoně a je potřeba se divákům omluvit na náš výkon. Věděli jsme, co bude Zlín u nás hrát, snažili jsme se na to připravit, ale výkon našich hráčů nebyl adekvátní. Ve třetí třetině jsme to zkusili, přišly šance a trefili jsme i tyčku. Ale vyhrát jsme si dnes nezasloužili."

Juraj Jurík (druhý trenér PSG Zlín): "Dvě třetiny jsme hráli to, co jsme si řekli klukům v kabině. Bránili jsme dobře střední pásmo a dařilo se nám procházet do rychlých protiútoků. V závěrečné části měli domácí tlak, nastřelilityč, ale celkově jsme byli lepším mužstvem a zaslouženě vezeme odsud všechny body."

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY