úterý 16. srpna 2016 | Zlin Press - Roman Ordelt, Jakub Kudláč

Beranům se povedla odveta s Orly. Tým PSG porazil Znojmo 6:2

Hokejisté PSG Zlín vyhráli v přípravném zápase nad týmem Orli Znojmo přesvědčivě 6:2 a oplatili soupeři porážku z předchozího utkání na jihu Moravy. Svěřenci Rostislava Vlacha předvedli velmi dobrý výkon a úvodní třetinu vyhráli 3:0. Zlínští zde položili základ k cenné výhře nad vicemistrem mezinárodní EBEL ligy. Branky zaznamenali Daniel Štumpf, Robert Říčka, Roman Vlach, Roberts Bukarts, Martin Podešva a Ondřej Veselý. Po utkání si zahrály oba týmy pětiminutové prodloužení ve třech hráčích na každé straně, ale branka nepadla. V doplňkových samostatných nájezdech se trefil pouze znojemský Roman Tomas. Tým PSG Zlín hraje další přípravu ve čtvrtek 18. srpna na ledě bratislavského Slovanu.

příprava / úterý 16. 8. 2016 / 18:00
Berani Zlín Zlín - HC Leram Orli Znojmo Znojmo
6:2
(3:0, 2:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 3. min Štumpf (Kubiš), 8. Říčka (Holík, Kotvan), 20. Vlach (Veselý, Bořuta), 34. Bukarts (Holík), 38. Podešva (Žižka), 42. Veselý (Blaťák, Bořuta) – 31. Pucher (Tomas, Biro), 35. Číp (Wronka, Šulák). Rozhodčí: Škach, Škrobák - Goňa, Šiška. Vyloučení: 7:7, navíc Kalus (Znojmo) na 10 minut. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 1 750. Střely na branku: . Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 6:2.

Berani Zlín: Kašík – Marušák, Kotvan, Korím, Žižka, Bořuta, Blaťák, Matějíček, Horák – Bukarts, Holík, Říčka – Honejsek, Roman Vlach, Veselý – Štumpf, Podešva, Kubiš – Ondráček, David Hrazdira, Okál. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík, Richard Hrazdira.

HC Leram Orli Znojmo: Pacl (41. min Nechvátal) – Šulák, Kadeřávek, Řezníček, McMonagle, Lattner, Biro – Špaček, Bartoš, Hughesman, Tomas, Pucher, Kalus, Číp, Wronka, Bruijsten, Csamangó, Vodný, Györi. Trenéři: Režnar, Žůrek, Vybíral.

Berani ve čtvrtečním utkání ve Znojmě gól nedali, tentokrát byl ale obraz hry zcela odlišný. V první akci neuspěl Říčka, zanedlouho už ale domácí šli do vedení. Začínala třetí minuta a z dorážky uspěl Daniel Štumpf. Následovaly tři vyloučení na straně Znojma a stav utkání byl 2:0, z mezikruží uspěl Robert Říčka. Defenzíva znojemského celku nadále připomínala cedník a tak do kabin šli žlutomodří už s náskokem tří tref, v úniku se prosadil Roman Vlach.

Do prostředního dějství nastoupili hosté s jistější hrou a neslo to ovoce. Krátce po polovině zápasu prostřelil Kašíka Peter Pucher - 3:1. Za tři minuty už ale zase byl stav o tři góly, netradičně ránou od modré čáry uspěl Roberts Bukarts. Ani ne za minutu padl další gól, o snížení se velmi šťastně postaral Radek Číp - 4:2. Diváci si přáli búra, a dočkali se jej ještě před druhou přestávkou. Svému bývalému klubu jej nadělil Martin Podešva.

V úvodu třetí třetiny byl stav již 6:2. Zpoza kruhů vymetl horní růžek kapitán Ondřej Veselý. Ve zbytku utkání už si fanoušci užívali bezpečné vedení Beranů a stadionem dokonce obíhala mexická vlna.

Doplňkové nájezdy: I. série: McMonagle -, Štumpf - II. série: Tomas +, Bukarts - III. série: Bruijsten -, Holík -

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY