čtvrtek 25. srpna 2016 | Zlin Press - Jakub Kudláč

Berani v posledním přípravném zápase doma přehráli Zvolen 4:3

Zlínští hokejisté v posledním domácím přípravném zápase vyhráli poměrem 4:3. Nad slovenským týmem ze Zvolena byli jasně lepším celkem, jenom si zbytečně zkomplikovali závěr zápasu. Zvolen v dosavadní sezóně ještě nezvítězil, a to si ponese nadále. Dvakrát se prosadil Petr Holík, jednou Robert Říčka s Martinem Matějíčkem. V prodloužení se o další dva góly postaral Ondráček s Kubišem.

příprava / čtvrtek 25. 8. 2016 / 18:00
Berani Zlín Zlín - HKM Zvolen HKM Zvolen
4:3
(2:1, 2:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 10. Holík (Bukarts), 15. Matějíček (Žižka, Vlach), 25. Holík (Žižka, Šťastný), 35. Říčka (Bukarts, Žižka) – 14. Knyazev (Jakubík), 44. L. Jurík (Andersosns, J. Jurík,) 48. Obdržálek (Mraz). Rozhodčí: Škach, Malota – Goňa, Šiška. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 789. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:3.

Berani Zlín: Kašík – Marušák, Horák, Žižka, Matějíček, Bořuta, Blaťák – Bukarts, Holík, Říčka – Honejsek, Roman Vlach, Veselý – Gago, Podešva, Kubiš – Šťastný, Chytil, Ondráček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík, Richard Hrazdira.

HKM Zvolen: Petrík – Ivan, Juraško, Valenta, Dubeň, Andersosns, Demiters, Rehák, Habšuda – Obdržálek, Jurík L., Zuzin, Klhůfek, Mráz, Jurík J., Ďaloga, Jakubík, Hruška, Řezač, Knyazev. Trenéři: Turek.

Úvod zápasu mohl patři hostům, Klhůfek ale Podešvova námazu nevyužil. Následně se Berani dostali do početní výhody, ve velkým šancích ale neuspěl ani Bukarts, ani Honejsek. Další přesilovka domácích, kterou šikovně vybojoval mladíček Chytil, ale už využita byla. Ve skrumáži před brankou se nejlépe zorientoval Petr Holík a otevřel skóre. Vyrovnání přišlo v minutě čtrnácté. Krátce po skončení Kubišova trestu z téměř nulového úhlu propálil Valerij Kňazev. Ani ne za dvě minuty už ale domácí vedli. Nádhernou ránu poslal pod víko Martin Matějíček.

25. minuta a domácí fandové se radují potřetí. Podruhé v utkání se prosadil po krásné přihrávce Žižky prosadil Petr Holík. Druhá třetina byla od Zlína velmi povedená, tříbrankové vedení stanovil Robert Říčka. Až v závěru druhé části předvedl gólman Kašík těžší zásah.

Třetí část byla od domácích slabší. Dělali hodně chyb a soupeř jich využíval. Hned ve třetí minutě poslední třetiny snížil v přesilovce Lukáš Jurík. Následná přesilovka Zlína byla voda na mlýn Zvolena. Mrazův únik ještě Kašík vychytal, následný brejk zakončený Petrem Obdržálkem ale už kontaktní gól znamenal. Poté už se Berani otřepali a vedení si pohlídali.

V nastaveném čase se ševcům podařil husarský kousek. Dva góly v prodloužení v hokeji? Ano, prosadil se Jiří Ondráček s Pavlem Kubišem.

V doplňkových samostatných nájezdech domácí padli 0:1.

Ohlasy trenérů

Rostislav Vlach, první trenér PSG Zlín: "Začátek utkání byl lepší než proti Olomouci, nebyli jsme tak ospalí jako proti ní. Celkově byl ten zápas lepší, jenom závěr jsme si zbytečně zkomplikovali. Navíc jsme inkasovali při naší přesilovce. Každopádně výkon byl podstatně lepší než v úterý."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY