čtvrtek 01. září 2016 | Zlin Press - Roman Ordelt

Berani prohráli na závěr přípravy na ledě Třince

Hokejisté PSG Zlín prohráli v závěrečném přípravném zápase před startem extraligy na ledě Třince 3:5. Ocelářům se skvěle povedla úvodní třetina, neboť v 18. minutě vedli již 4:1. To se ukázalo jako rozhodující moment střetnutí, i když se Berani nevzdali a snížili v závěru druhé třetiny na rozdíl jediného gólu. Oceláři rozhodli definitivně o výhře dvě minuty před závěrečnou sirénou. Branky Zlína zaznamenali Roman Vlach, Antonín Bořuta a Oldrich Kotvan. Tým PSG Zlín zahájí nový ročník extraligy v pátek 9. září domácím zápasem s brněnskou Kometou, zítra ho čeká exhibiční utkání proti týmu Zlínských legend, začátek na ZS Luďka Čajky v 17:30 hodin.

příprava / čtvrtek 1. 9. 2016 / 17:00
HC Oceláři Třinec Oceláři Třinec - Berani Zlín Zlín
5:3
(4:2, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 4. min Dravecký (Martin Růžička), 12. Polanský (Hrabal), 17. Polanský (Hrňa, Marosz), 18. Špirko (Linhart, Petružálek), 58. Špirko (Martin Růžička, Petružálek) - 13. Roman Vlach (Honejsek), 20. Bořuta (Honejsek, Roman Vlach), 39. Kotvan (Horák, Chytil). Rozhodčí: Koliba, Mikula – Puczok, Mikler. Vyloučení: 4:6, navíc Žižka (Zlín) na 10 minut. Využití: 1:1. V oslabení: bez. Diváci: 1 184. Střely na branku: . Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:3, 5:3.

HC Oceláři Třinec: Hrubec – Linhart, Roth, M. Doudera, Hrabal, Galvas, Nosek, Jank – M. Růžička, Špirko, Petružálek – Š. Ružička, Kane, Sýkora – Rákos, Kreps, Dravecký – Marosz, Polanský, Hrňa. Trenéři: Kýhos, Kopřiva, Mucha.

Berani Zlín: Kašík - Horák, Kotvan, Matějíček, Žižka, Bořuta, Blaťák - Šťastný, Holík, Říčka - Honejsek, Roman Vlach, Veselý - Okál, Karafiát, Kubiš - Ondráček, Chytil, David Hrazdira. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík, Richard Hrazdira.

Oceláři se ujali vedení již ve 4. minutě zásluhou využité přesilové hry. Dravecký vyslal tvrdou ránu k tyči a překonal gólmana Kašíka. Slezané poté nevyužili další početní výhodu, Berani se v oslabení ubránili. Hosté se dostali v 11. minutě do přečíslení, ale Okál našel jen vyrážečku brankáře Hrubce. Domácí přidali druhý gól prakticky z buly, Polanský po přihrávce od Hrabala pálil z první přesně do odkryté sítě. Zlín se oklepal a za minutu snížil na rozdíl jediného gólu. před Hrubce se prodral Roman Vlach a přesnou ránou pod břevno skóroval. Berani poté promarnili úvodní početní výhodu a poté během 66 vteřin dvakrát inkasovali. Nejdříve čtvrtá řada Slezanů zužitkovala velký tlak, Kašík neudržel ránu Hrni a kotouč uklidil do prázdné brány Polanský. Čtvrtý úspěch přidal na začátku 18. minuty Špirko. Střelecké hody pokračovaly i nadále, tentokrát se trefil tým PSG Zlín zásluhou zužitkované přesilovky, šest vteřin před první sirénou se mířil z mezikruží přesně obránce Bořuta.

Berani zpřesnili ve druhé třetině hru v defenzivě. Na jejím začátku se ubránili v oslabení i se štěstím, neboť Doudera netrefil odkrytou klec. Dobrý zákrok si připsal i Kašík, do bezpečí vytěsnil dělovku Linharta a posléze zneškodnil průnik Špirka. Hra poté pokračovala v poklidném tempu. Vzruch přinesla až 32. minuta, Petružálek naservíroval puk ideálně na hůl Špirka, který nepřehodil Kašíkův beton. Oceláři zvýšili obrátky, domácí snahu zbrzdil až faul Ružičky. Veselý a spol. však příležitost na snížení nepříznivého stavu nevyužili. Hosté snížili na rozdíl kontaktního gólu ve 39. minutě, Hrubec vyrazil střelu Horáka, ale na dorážku Kotvana již nestačil zareagovat.

Třinec pokračoval ve třetí části v útočném tažení, ale Kašík byl bezchybný. V přesilovce kryl střely Krepse a Polanského. Berani pohrozili do tvrdé ráně Holíka, ale skóre se nezměnilo. Zlínský gólman poté zneškodnil šanci Marosze, dorážku Hrni i příležitost Rákose. Střelecký účet utkání uzavřel v 58. minutě svým druhým gólem Špirko.

Ohlasy trenérů

Rostislav Vlach (první trenér PSG Zlín): "V první třetině se hrál otevřený hokej, stylem nahoru, dolů. Dostali jsme úvodní gól v oslabení a poté jsme třikrát inkasovali po naší nedůsledné hře v obranné třetině, zatímco soupeř nás zaskočil výborným pohybem v útočném pásmu. Naštěstí se nám podařilo průběh utkání a výsledek v další části zkorigovat. Třinec má velkou sílu v ofenzívě a nastoupil v silné sestavě. Hra se postupem času vyrovnala, Oceláři pojistili výhru až v samotném závěru."

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY