neděle 18. listopadu 2012 | Zlin Press - Roman Ordelt

Bravo! Vítěznou jízdu PSG Zlín na venkovním ledě nezastavilo ani hvězdné Kladno s Jágrem

Zlínská družina nepoznala již osm zápasů v řadě porážku na soupeřově ledě a vytvořila nový klubový rekord v počtu výher venku! Tým PSG Zlín vyhrál v utkání 22. kola Tipsport extraligy na ledě Kladna 4:1, když hattrick zaznamenal útočník Antonín Honejsek. Výborný výkon podal brankář Jakub Sedláček, který měl v utkání 40 zásahů a inkasoval pouhý jeden gól. Rozjeté Berany nedokázali zastavit ani Rytíři v čele s Jaromírem Jágrem a Tomášem Plekancem. Vedle Antonína Honejska skóroval i Pavel Kubiš. Tým PSG Zlín hraje v úterý doma s Třincem.

22. kolo / neděle 18. 11. 2012 / 17:30
Rytíři Kladno Kladno - Berani Zlín Zlín
1:4
(0:2, 1:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 29. min Hlaváč (Bicek) - 15. Honejsek (Tesařík, Čajánek), 18. Honejsek (Veselý), 49. Kubiš (Šenkeřík), 57. Honejsek (Tesařík, Veselý). Rozhodčí: Šindler, Brüggemann (Německo) - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. Diváci: 4 331. Střely na branku: 41:33. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4.

Rytíři Kladno: Chábera - Židlický, Černošek, Kameš, Majeský, L. Procházka, Piskáček, Doudera - Jágr, Plekanec, Tlustý - Bicek, Patera, Hlaváč - Kuchejda, Dragoun, Kuchler - Eberle, Lukáč, M. Látal. Trenéři: Vojta, Tatíček, Kopecký.

Berani Zlín: J. Sedláček - Hamrlík, Linhart, Tesařík, Horák, Šenkeřík, Řezníček - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, Veselý - Ondráček, Holík, Kubiš - Okál, Melenovský, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Zlínští hokejisté nastoupili k zápasu na kladenském ledě bez distancovaného obránce Matějíčka, který v předchozím zápase se Spartou dostal trest ve hře. Vlachova družina od úvodních minut důkladně bránila a vyrážela do rychlých protiútoků. Hned na začátku utkání Kladno špatně vystřídalo a hostům se již ve 3. minutě naskytla přesilová hra. Brankář Kladna Chábera si poradil s šancí Köhlera. Poté začala úřadovat hvězdná Plekancova řada, ale gólman Sedláček všechny šance pochytal. Rušné okamžiky nastaly při vyloučení Melenovského, hvězdná řada ze zámoří se usadila v útočném pásmu, ale Jágr pálil vedle. V oslabení ujel do brejku Köhler, ale Chábera jeho střelu vyrazil. Střelecký účet zápasu se otevřel na začátku 15. minuty. Ránu Tesaříka dorazil z prostoru brankoviště do domácí sítě Honejsek. Zlínští pozorně bránili a na konci 18. minuty udeřili podruhé. Při špatném střídání domácího týmu se dostali do brejku Veselý s Čajánkem, k vyraženému puku od Chábery se dostal Honejsek a zvýšil náskok hostů na dvě branky.

Kladno mělo na začátku druhé třetiny více ze hry a v hlavní roli se ocitl Jágr. Nejdříve se dostal hvězdný útočník ve 24. minutě k odraženému kotouči, ale nastřelil pouze zlínského beka. Přesně za dvě minuty Jágr orazítkoval tyčku, podobně jako zanedlouho Látal. Berani měli v těchto okamžicích utkání velké štěstí, že neinkasovali gól. Hosté mohli jít do tříbrankového náskoku, ale s nájezdem Okála si kladenský brankář snadno poradil. Domácí radost vypukla téměř v polovině utkání. Bicek od bočního mantinelu našel zadovkou ideálně Hlaváče, který vstřelil kontaktní gól. Přišel očekávaný velký nápor domácích. Plekanec a Jágr neskórovali, neboť nedokázali překonat bezchybného Sedláčka.

Hned na začátku třetího dějství fauloval Tesařík ve vyložené pozici Pateru, ale nařízenou penaltu kladenský kapitán neproměnil, neboť bekhendový blafák mu nevyšel. Poté měli Rytíři výhodou dvou přesilovek v řadě. Plekancova lajna si vytvořila velký tlak, ale Sedláček všechny šance Jágra, Patery, Tlustého, Plekance a Židlického zneškodnil. Zlín se ubránil i při vyloučení Tesaříka a pro Středočechy přišel vzápětí trest. Šenkeřík našel Kubiše, který opět zvýšil na dvoubrankový rozdíl pro tým PSG. V 54. minutě spálil velkou příležitost Látal, v obrovské šanci nastřelil jen Sedláčkovy betony. Definitivně srazil Rytíře do kolen třetí gól Honejska v zápase, zlínský útočník dovršil při přesilovce úspěšně svůj hattrick. Tým PSG Zlín vyhrál venku již poosmé v řadě a překonal klubový rekord v počtu výher ze "stříbrné" sezony 2004/2005 a útočí na další rekord v počtu neproher. V uvedené sezoně tehdejší tým HC Hamé neprohrál devětkrát v řadě na cizím ledě.

Nejlepší vyhodnocení hráči: Jiří Bicek - Antonín Honejsek

Ohlasy trenérů

Jiří Kopecký (asistent trenéra Rytíři Kladno): "Dnešní zápas potvrdil, že nám chybí lehkost ve střílení branek. Vypracovali jsme si opět spoustu příležitostí, ovšem nedokážeme je využít. Rozhodujícím okamžikem zápasu byla situace ze začátku třetí třetiny, kdy jsme nedali penaltu a následně nevyužili čtyřminutovou výhodu přesilové hry. Pouze řada ze zámoří nás nemůže spasit."

Juraj Jurík (druhý trenér PSG Zlín): "Těžili jsme z dvoubrankového náskoku z úvodní třetiny. V dalším průběhu utkání nás podržel výborný brankář Kuba Sedláček. Přežili jsme bez inkasované branky těžké období na začátku třetí dvacetiminutovky, dokázali jsme následně vstřelit rozhodující třetí branku a vezeme si odsud tři cenné body."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY