neděle 11. září 2016 | Zlin Press - Roman Ordelt

Tým PSG Zlín nasázel Litvínovu šest gólů a veze ze severu Čech tři body!

Hokejisté PSG Zlín vyhráli v utkání 2. kola Tipsport extraligy na ledě týmu HC Verva Litvínov 6:3 a připsali si první výhru a body v letošní sezoně. Skvělé představení předvedl Antonín Honejsek. Berani šli do vedení ve 14. minutě a svůj náskok v průběhu utkání neustále zvyšovali a na začátku třetí třetiny již vedli čtyřbrankovým náskokem. Severočeši ještě snížili na rozdíl dvou branek, ale Veselý a spol. zpečetili cennou výhru gólem do prázdné brány při neúspěšné power-play Vervy. Branky zaznamenali Antonín Honejsek 2, Roman Vlach 2, Martin Podešva a Roberts Bukarts. Do české extraligy se vrátil po deseti letech obránce Miroslav Blaťák, mistr světa z roku 2010. Tým PSG Zlín hraje v úterý 13. září doma s Vítkovicemi, začátek v 17:30 hodin.

2. kolo / neděle 11. 9. 2016 / 17:30
HC VERVA Litvínov Litvínov - Berani Zlín Zlín
3:6
(0:1, 1:3, 2:2)
Branky a nahrávky: 31. min Lukeš (Sörvik, V. Hübl), 46. V. Hübl (K. Reichel, Pavelka), 48. Trávníček (Kokeš, J. Černý) - 14. Roman Vlach (O. Veselý, Honejsek), 25. Podešva (Kubiš, Matějíček), 30. Honejsek (Okál, Blaťák), 35. Honejsek (Podešva), 41. Bukarts (Říčka, Kotvan), 59. Roman Vlach. Rozhodčí: Hribik, Krob – Komárek, J. Ondráček. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. V oslabení: bez. Diváci: 4 523. Střely na branku: 38:32. Zblokované střely: 9:17. Hity: 34:18. Vhazování: 38/67 (57%) - 29/67 (43%). Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:5, 2:5, 3:5, 3:6.

HC VERVA Litvínov: Janus (41. min Halász) - Gula, Kubát, F. Pavlík, Z. Sklenička, T. Pavelka, Sörvik, od 44. min navíc Kokeš - K. Reichel, V. Hübl, Lukeš - M. Hořava, R. Hanzl, Nejezchleb - Martynek, J. Černý, Trávníček - Jurčík, M. Hanzl, Gerhát. Trenéři: Rulík, D. Stránský, Šlégr.

Berani Zlín: Kašík – Marušák, Kotvan, Bořuta, Blaťák, Matějíček, Žižka – Bukarts, P. Holík, Říčka – Honejsek, Roman Vlach, O. Veselý – Okál, Podešva, Kubiš – D Šťastný, Chytil, J. Ondráček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík, Hrazdira.

Berani začali aktivněji. Verva se osmělila na konci 3. minuty, dorážka Reichla šla vedle Kašíkovy brány. Obě mužstva poté dostala příležitost přesilové hry. Nejdříve byl vyloučen domácí Gula, hosté však po šancích Bukartse a Veselého slovenského gólmana nepřekonali. Početní výhodu si zahrála i Verva, přesilovka byla za třináct vteřin zvýhodněna ve hru pět na tři po vyhození kotouče z hole Marušáka do hlediště. Domácí uzavřeli Zlín v obranném pásmu, ale Kašík čaroval. Hořava netrefil odkrytou klec, v největší šanci trefil Hanzl jen Kašíkovu masku a Martynek z dorážky mířil vedle. Zlínští otevřeli střelecký účet zápasu ve 14. minutě zásluhou využité přesilovky. Kapitán Veselý poslal přihrávku před Januse, kde Roman Vlach tečoval kotouč, který se štěstím skončil v síti. Obrovskou šanci na vyrovnání měl v 17. minutě Hořava, překonal už i Kašíka, ale kotouč nakonec doklouzal mimo bránu.

Druhá třetina vyzněla jasně pro Zlín. Nejdříve přidal ve 25. minutě druhý gól Podešva, když přesně zamířil z prostoru levého kruhu do horního růžku litvínovské brány. Poté Reichel fauloval ve vyložené pozici Bořutu, ale zlínský bek nařízené trestné střílení neproměnil. Vzápětí hosty výrazně podržel Kašík, v oslabení kryl spršku střel. Hosté se ubránili oslabení a v polovině utkání přidali třetí gól. Okál vystřelil a pohotový Honejsek u tyče uklidil kotouč do sítě. Verva snížila zásluhou využité přesilovky po ukázkové kombinaci, když Lukeš mířil pod horní břevno. Ve 35. minutě předvedl krásné sólo Honejsek, na útočné modré čáře se zbavil domácího beka a nádherně "vykoupal" Januse. Prostřední dějství se dohrávalo zcela v režii Vlachova souboru.

Zlín zvýšil na začátku třetí části vedení na rozdíl čtyř gólů. Střídající gólman Halász pustil za svá záda hned první střelu, když pokus Říčky úspěšně tečoval Bukarts. Litvínov ještě zdramatizoval průběh utkání, snížil v rozmezí dvou minut zásluhou Hübla a Trávníčka na rozdíl dvou branek. Snahu domácích poté zbrzdilo dvojnásobné vyloučení, Zlínu dvojnásobná výhoda vůbec nevyšla. V 54. minutě se zaskvěl opět Kašík zásluhou skvělého zákroku po Lukešově příležitosti. Berani zpečetili výhru za tři body při neúspěšné power-play Vervy, do prázdné brány se trefil Roman Vlach.

Nejlepší hráči utkání: Viktor Hübl - Antonín Honejsek.

FOTO: hcverva.cz

Ohlasy trenérů

Darek Stránský (1. asistent trenéra HC Verva Litvínov): "„Nezvládli jsme prvních deset minut zápasu. Soupeř měl lepší pohyb, byl agresivnější. Nedokázali jsme využít dlouhou přesilovou hru, chybělo nám tam i štěstí. Druhá třetina nám vůbec nevyšla, neboť jsme byli nedůrazní, druhá třetina byla z naší strany hodně špatná. Vstup do třetí třetiny utkání rozhodl. Sice se nám podařilo dát dvě branky, ale už to nestačilo.“

Juraj Jurík (druhý trenér PSG Zlín): „Do zápasu jsme chtěli vstoupit aktivně, což se nám podařilo. V prvních pěti minutách jsme si vypracovali příležitosti, ale branka nepadla. Poté jsme i se štěstím ubránili přesilovou hru pět na tři. Vzápětí jsme šli do vedení a tím jsme se uklidnili. Ve druhé třetině jsme byli lepším mužstvem a dali jsme i góly. Ve třetí třetině po páté brance se hráči nechali ukolébat a nakonec se hrálo o výsledek až do závěru.“

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY