úterý 13. září 2016 | Zlin Press - Roman Ordelt

Tým PSG Zlín rozhodl o výhře nad Vítkovicemi na začátku utkání

Hokejisté PSG Zlín vyhráli v zápase 3. kola Tipsport extraligy nad týmem HC Vítkovice Ridera 2:0 a připsali si do tabulky další tři body. I první domácí výhře v sezoně rozhodli během úvodních dvanácti minut kdy získali dvougólový náskok. Od dalších inkasovaných branek je zachránil velmi dobře chytající gólman Patrik Bartošák. Berani mohli vedení ještě zvýšit, ale střelecky se v dalším průběhu již neprosadili. Gólman Libor Kašík nepustil za svá záda ani jednu z jednadvaceti střel Ostravanů a vychytal čisté konto. Branky zaznamenali Zdeněk Okál a Petr Holík. Tým PSG Zlín hraje v pátek 16. září na ledě Mladé Boleslavi.

3. kolo / úterý 13. 9. 2016 / 17:30
Berani Zlín Zlín - HC Vítkovice Ridera Vítkovice
2:0
(2:0, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 2. min Okál (Kubiš, Matějíček), 12. P. Holík (Bukarts, Kotvan). Rozhodčí: Pešina, Pavlovič - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:0. V oslabení: bez. Diváci: 3 865. Střely na branku: 33:21. Zblokované střely: 11:17. Hity: 13:9. Vhazování: 37/68 (54%) - 31/68 (46%). Průběh utkání: 2:0.

Berani Zlín: Kašík – Marušák, Kotvan, Bořuta, Blaťák, Matějíček, Žižka – Bukarts, P. Holík, Říčka – Honejsek, Roman Vlach, O. Veselý – Okál, Podešva, Kubiš – D. Šťastný, Chytil, J. Ondráček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík, Hrazdira.

HC Vítkovice Ridera: Bartošák - Baranka, Kovář, Sloboda, Klok, Výtisk, Urbanec, A. Sedlák, D. Krenželok - P. Zdráhal, Roman, D. Květoň - Olesz, Illéš, Szturc - Vandas, Kolouch, Szturc - Tomi, Balán, E. Němec. Trenéři: Petr, Trnka.

Podrobnou textovou on-line reportáž najdete na tomto odkazu: http://www.onlajny.com/match/index/date/2016-09-13/id/188699

Nejlepší hráči utkání: Libor Kašík - Patrik Bartošák.

Nejlepší tři hráči podle www.hokej.zlin.cz: Patrik Bartošák, Petr Holík, Libor Kašík.

Ohlasy trenérů

Juraj Jurík (druhý trenér PSG Zlín): "V první třetině jsme hráli hru, kterou jsme si stanovili. A to vycházet především z trpělivé rozehrávky a v rámci možností přitlačit. Šli jsme zaslouženě do dvoubrankového vedení. Od druhé třetiny jsme soupeře zatlačili v pohybu, když na Vítkovicích bylo znát, že mají za sebou náročný program z předchozích dnů. Hráče jsme upozorňovali, ať vytváří na soupeře větší tlak. Ve druhé třetině jsme měli zápas zlomit v přesilovkách, kde jsme si vytvořili šance, ale nebyli jsme důslední a několikrát nás vychytal skvělý brankář. Náskok 2:0 je velmi ošidný a snadno o něj můžete přijít. Nakonec to bylo naše zasloužené vítězství, ale hodně upracované."

Pavel Trnka (trenér HC Vítkovice Ridera): "Měli jsme velmi špatný vstup do utkání. Úvodní třetina byla z naší strany hodně špatná. Zápas byl ovlivněn tím, že jsme zbytečně faulovali, tím jsme dostali soupeře do výhody. Prakticky celý průběh zápasu jsme tahali za kratší konec."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY