pátek 16. září 2016 | Zlin Press - Roman Ordelt

Tým PSG Zlín stáhl třígólový náskok Boleslavi, ale na body nedosáhl

Hokejisté PSG Zlín prohráli v utkání 4. kola Tipsport extraligy na ledě BK Mladá Boleslav 4:5 a vyšli ve městě automobilů bodově naprázdno. Středočeši vedli v 16. minutě již 3:0 a poté ve 22. minutě 4:1, přesto se Veselý a spol. nevzdali a dokázali v průběhu druhé třetiny třemi góly zkorigovat a vyrovnat nepříznivý vývoj utkání. O všem rozhodla třetí třetina a 46. minuta, kdy Bruslařský klub vstřelil vítězný gól. Branky zaznamenali Jiří Ondráček 2, Roberts Bukarts a Robert Říčka. První zápas v seniorské extralize odehrál osmnáctiletý útočník Michal Gago. Tým PSG Zlín hraje v neděli 18. září doma s Plzní, začátek v 17 hodin.

4. kolo / pátek 16. 9. 2016 / 17:30
BK Mladá Boleslav Ml.Boleslav - Berani Zlín Zlín
5:4
(3:1, 1:3, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. min Musil (Hyka, Lenc), 15. M. Latál (Urban), 16. Orsava (Pacovský), 22. Lenc (Musil, Hyka), 46. Hyka (Lenc) - 18. J. Ondráček (Kotvan, Šťastný), 23. Bukarts (P. Holík, Kotvan), 30. Říčka (P. Holík, Bukarts), 37. J. Ondráček (Blaťák, Bořuta). Rozhodčí: Lacina, Hejduk – Frodl, Zavřel. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:2. V oslabení: bez. Diváci: 3 089. Střely na branku: 26:37. Zblokované střely: 13:11. Hity: 11:15. Vhazování: 29/67 (43%) - 38/67 (57%). Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 4:4, 5:4.

BK Mladá Boleslav: Tarkki (37. min Lukáš) - T. Voráček, Stříteský, Kučný, Trončinský, Štich, Hanzlík, Pastor - Pacovský, Vampola, Pospíšil - Lenc, Musil, Hyka - Jonák, Urban, M. Látal - Ďurač, Žejdl, Orsava. Trenéři: F: Výborný, M. Jelínek.

Berani Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Bořuta, Blaťák, Matějíček, Žižka - Bukarts, P. Holík, Říčka - Honejsek, Roman Vlach, O. Veselý - Okál, Chytil, Kubiš - J. Ondráček, D. Šťastný, Gago. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík, Hrazdira.

V úvodní šanci se ocitl ve 4. minutě Holík po přihrávce od Bukartse, ale nepřehodil finského gólmana Tarkkiho v eslužbách Mladé Boleslavi. Na druhé straně Pacovský po střele švihem netrefil odkrytou Kašíkovu klec. Skóre se poprvé měnilo v čase 04:31 minuty, navrátilec do domácí sestavy Musil překonal střelou zápěstím Kašíka. Domácí vedení mohl vzápětí navýšit po úniku Látal, ale zlínský gólman úspěšně zasáhl vyrážečkou. Bruslařský klub si vytvořil velký tlak, Pospíšil, Musil, Urban a Pacovský v koncovce neuspěli. Domácí přidali druhý gól v 15. minutě, odražený kotouč u tyčky zametl do zlínské sítě Martin Látal. Středočeši poté potrestali faul Bukartse, za minutu využil přesilovku po přesné kombinaci Orsava přesnou střelou pod břevno. Berani snížili nepříznivý stav ještě před první sirénou, když střelu Kotvana úspěšně tečoval za Tarkkiho záda Jiří Ondráček.

Ofenzivní hokej pokračoval i ve druhé třetině. Mladá Boleslav přidala na začátku čtvrtý gól po rychlé kombinaci, na konci úspěšné akce byl ve 22. minutě Lenc. Berani se nevzdali a snížili zásluhou využité přesilové hry, po příhře od Holíka se trefil potřetí v sezoně Bukarts přesnou střelou pod břevno. Zlín bojoval i nadále a v polovině utkání již prohrával pouze o gól zásluhou druhé využité přesilovky. Hloíkův útok opět úřadoval, Říčka nachytal Tarkkiho přesnou střelou mezi betony. Středočeši poté nevyužili početní výhodu za špatné střídání. Na začátku 37. minuty už bylo vyrovnáno, po rychlém brejku skóroval podruhé v zápase Jiří Ondráček!

Bruslaři strhli ve 46. minutě vedení opět na svou stranu, Lenc udržel pásmo a Hyka přesnou ránou pod horní tyčku skóroval. Střídající domácí gólman Lukáš příliš práce neměl, poradil si se střelami Marušáka a Chytila. Berani v závěru dali všechny síly do vyrovnání, ale na bodový zisk nedosáhli. Hosté promarnili přesilovku pět na tři, v závěru početní výhody mohli i inkasovat, když Lennc nezasunul kotouč do prázdné brány. Beranům nepomohla k vyrovnání ani hra bez brankáře.

Nejlepší hráči utkání: Radan Lenc - Jiří Ondráček.

Ohlasy trenérů

Marian Jelínek (trenér BK Mladá Boleslav): "Vstoupili jsme do utkání velmi aktivně. Zlín podal v předchozích zápasech vynikající výkony, v jednom dal hned šest gólů. Chtěli jsme ho zaskočit aktivitou, prosadit se a vstřelit góly, což se nám povedlo. Bohužel pak přišly úžasné přesilovky soupeře, které jsme znali, víme o nich. Přesto nám dva góly dal a tím snížil na 4:3. Poté přišel velmi nešťastný gól při našem střídání a zápas začal prakticky znovu. Zvedlo se tempo i emoce a nám podařilo vyhrát. Jsme samozřejmě velmi spokojení za výhru a tři body."

Rostislav Vlach (první trenér PSG Zlín): "Utkání jsme začali velmi špatně. Dostali jsme se pod tlak, z čehož vyplynuly inkasované góly. To z naší strany nebylo příliš dobré. Ve druhé třetině se to zlepšilo, ale bohužel, i když jsme ten stav vyrovnali, tak nám chyběl krůček k tomu, abychom si nějaký ten bodík odvezli. Spravedlivá by byla remíza, ale na to se nehraje. Z naší strany škoda, že jsme alespoň bod neurvali a jedeme odtud s prázdnou."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY