úterý 11. října 2016 | Zlin Press - Roman Ordelt

Tým PSG Zlín veze z dohrávky v Pardubicích tři body a posunul se do desítky

Hokejisté PSG Zlín vyhráli v dohrávce 6. kola Tipsport extraligy na ledě týmu HC Dynamo Pardubice 3:2 a posunuli se do elitní desítky v tabulce. Berani bez zraněného kapitána Veselého se ujali vedení v první třetině, ale Východočeši srovnali stav v závěru druhé dvacetiminutovky. Zlínští rozhodli o cenné výhře v závěrečném dějství, druhý gól dali 39 vteřin po začátku třetí třetiny a další přidali ve 48. minutě. Dynamo mělo v utkání převahu a v závěru sáhlo k power-play, ale dokázalo pouze snížit na rozdíl kontaktního gólu. O převaze Pardubic svědčí počet střel 42:16 v jejich prospěch. Skvělý výkon podal brankář Libor Kašík, který měl 40 úspěšných zákroků. Branky zaznamenali Jiří Goiš, Roberts Bukarts a Pavel Kubiš. Vzhledem k marodce nastoupili ve zlínské sestavě hosté z první ligy: Jan Maruna, Antonín Pechanec z Havířova a přerovský Jiří Goiš, který zaznamenal první extraligový gól. Beranům se v Pardubicích daří, vyhráli zde již počtvrté v řadě. Tým PSG Zlín hraje v pátek 14. října doma s Hradcem Králové, začátek v 17:30 hodin.

6. kolo / úterý 11. 10. 2016 / 18:00
HC Dynamo Pardubice Pardubice - Berani Zlín Zlín
2:3
(0:1, 1:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 38. min Leduc (T. Kaut), 60. Ščotka (Čáslava, Mallet) - 16. Goiš (Blaťák, Honejsek), 41. Bukarts (Říčka), 48. Kubiš (D. Šťastný). Rozhodčí: Šír, Hradil – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:5, navíc Hubáček (Pardubice) na 10 minut. Využití: bez. Diváci: 6 034. Střely na branku: 42:16. Zblokované střely: 5:4. Hity: 9:12. Vhazování: 41/72 (57%) - 31/72 (43%). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3.

HC Dynamo Pardubice: Štěpánek - Ščotka, Schaus, F. Novák, Bokroš, Čáslava, Ovčačík, Leduc - M. Kaut, Nahodil, Hubáček - Mallet, D. Tomášek, Rolinek - Bárta, T. Kaut, Klimenta - Miroslav Rohlík, Panna, Nedbal. Trenéři: V. Martinec, Pavel Rohlík, Mikeska, K. Beran.

Berani Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Bořuta, Blaťák, Matějíček, Žižka - Bukarts, P. Holík, Říčka - Honejsek, Roman Vlach, Goiš - D. Šťastný, Podešva, Kubiš - Chytil, Pechanec, Maruna. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík, Richard Hrazdira.

Gólman Zlína Kašík měl v 5. minutě štěstí, když střela Bokroše se odrazila z klubka hráčů mimo hostující svatyni. Skóre se mohlo měnit v 7. minutě, ale Honejsek v ideální pozici před domácím brankářem Štěpánkem nezpracoval kotouč. Pardubice si poté vytvořily tlak, jenže narážely na velmi dobře fungující defenzivu Beranů. V polovině úvodní třetiny se dostal před ležícího Kašíka domácí Nahodil, ale neusměrnil kotouč do sítě. Na druhé straně střela Říčky skončila na Štěpánkově betonu. Zlín se ujal vedení v 16. minutě, z dálky vystřelil Blaťák a odražený kotouč usměrnil do sítě bekhendovou dorážkou přerovský Goiš. Kašík poté podržel tým po šanci Rolinka a hosté uhájili těsné vedení do první sirény, i když Východočeši přestříleli Berany v úvodní třetině 15:3!

Po ráně Ščotky měl Kašík ve 23. minutě plné ruce práce, když hasil průvan na brankovišti. Schaus trefil po rychlém brejku pouze konstrukci zlínské branky. Berani hráli v polovině utkání první přesilovku a před Štěpánkem vytvořili velký tlak, střely Marušáka a Bořuty však úspěchem neskončily. Pardubice ve druhé části nakonec vyrovnaly stav, rána Kanaďana Leduca od modré čáry skončila za Kašíkovými zády. Diváky v závěru třetiny rozehřála bitka mezi Schauem a Goišem, po které oba rohovníci vyfasovali čtyři minuty.

Beranům vyšel nástup do třetí třetiny, po 39 vteřinách strhli vedení opět na svou stranu, když Lotyš Bukarts dorazil kotouč po střele Říčky do domácí sítě. Dynamu se naskytla až v 45. minutě první přesilová hra po faulu Kubiše, ale hosté se ubránili. Byl to právě Kubiš, který po návratu z trestné lavice při dalším střídání ve 48. minutě vstřelil po rychlém brejku třetí gól Zlína. Zlínští mohli přidat v závěru pojistku na výhru, ale Bukarts i Šťastný neuspěli. Dynamo hrálo dvě a půl minuty před třetí sirénou power-play a v čase 59:23 minuty dalo kontaktní gól. Tým PSG Zlín nakonec uhájil v dramatickém závěru cenné vítězství za tři body a v Pardubicích vyhrál již počtvrté v řadě!

Nejlepší hráči utkání: Jerome Leduc - Pavel Kubiš.

Ohlasy trenérů

Pavel Rohlík (hlavní trenér a generální manažer HC Dynamo Pardubice): "Měli jsme jasné zadání, že chceme hrát aktivně. První třetinu jsme hráli dobře, měli jsme střeleckou převahu. I když nás vedoucí gól Zlína zbrzdil, ale pokračovali jsme dále, byli jsme i nadále lepším týmem. Branka soupeře na začátku třetí třetiny rozhodla. Bohužel jsme se nedokázali pořádně prosadit, útočníci nedali za 120 minut gól. Ve hře jsme bohužel neproduktivní, proto jsme opět prohráli.“

Juraj Jurík (druhý trenér PSG Zlín): "Pro nás to jsou důležité tři body. Dvě třetiny jsme nehráli vůbec dobře a pouze zásluhou brankáře Kašíka jsme byli stále ve hře. Na začátku třetí třetiny jsme dali šťastný gól, který rozhodl zápas. Získali jsme zlaté tři body. Někdy máte zápasy, že jste horším mužstvem a vyhrajete. Nás to potkalo dnes. Musíme si přiznat, že jen zásluhou skvělého Kašíka jsme mohli po první třetině stále hrát o dobrý výsledek. Přiklonilo se k nám i štěstí.“

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY