neděle 09. října 2016 | Zlin Press - Roman Ordelt

Hokejisté Zlína porazili v derby Hanáky a získali tři cenné body

Hokejisté PSG Zlín vyhráli v utkání 11. kola Tipsport extraligy nad Olomoucí 3:1 a vybojovali tříbodové vítězství. Hosté se sice dostali na začátku 5. minuty do vedení, ale Berani za pouhých dvacet vteřin vyrovnali a ještě v první třetině strhli vedení na svou stranu. Klid do domácího tábora přinesl až třetí gól ve 44. minutě. Hanáci se snažili zkorigovat nepříznivý výsledek, ale zlínská defenziva pracovala výborně a nedovolila soupeři vstřelit kontaktní gól a zdramatizovat utkání. Branky Zlína zaznamenali Martin Podešva, Jiří Marušák a David Šťastný. Tým PSG Zlín hraje v úterý 11. října dohrávku 6. kola v Pardubicích.

11. kolo / neděle 9. 10. 2016 / 17:00
Berani Zlín Zlín - HC Olomouc Olomouc
3:1
(2:1, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. min Podešva (D. Šťastný, Kubiš), 17. Marušák (Kubiš), 44. D. Šťastný (Roman Vlach, O. Veselý) - 5. J. Mikúš (Skladaný, Eberle). Rozhodčí: Pavlovič, Hejduk - Kotlík, J Svoboda. Vyloučení: 2:3, navíc Houdek (Olomouc) na 10 minut. Využití: bez. V oslabení: bez. Diváci: 4 457. Střely na branku: 20:33. Zblokované střely: 9:10. Hity: 13:12. Vhazování: 28/60 (47%) - 32/60 (53%). Průběh utkání: 0:1, 3:1.

Berani Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Bořuta, Blaťák, Matějíček, Žižka - Bukarts, P. Holík, Říčka - Honejsek, Roman Vlach, O. Veselý - D. Šťastný, Podešva, Kubiš - J. Ondráček, Popelka, Chytil. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík, Richard Hrazdira.

HC Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Staněk, Jaroměřský, Ondrušek, J. Galvas - J. Mikúš, J. Knotek, Laš - Eberle, Ostřížek, Strapáč - Holec, Herman, Burian - Fořt, Matai, Skladaný. Trenéři: Venera, Tomajko.

Podrobnou textovou on-line reportáž z utkání najdete na tomto odkazu: http://www.onlajny.com/match/index/date/2016-10-09/id/188754.

Nejlepší hráči utkání: David Šťastný - Juraj Mikúš.

Nejlepší tři hráči podle www.hokej.zlin.cz: David Šťastný, Pavel Kubiš, Juraj Mikúš.

Ohlasy trenérů

Juraj Jurík (druhý trenér PSG Zlín): "Byli jsme si vědomi důležitosti dnešních bodů a tomu jsme přizpůsobili i taktiku do utkání. Snažili jsme se hrát ze zabezpečené obrany. Věděli jsme, že proti nám bude hrát houževnatý soupeř, který hraje ze zabezpečené obrany, spoléhá na protiútoky a pracovitost v útočné třetině. V některých fázích zápasu e nám to dařilo více, v některých méně. Za pracovitost během celého zápasu jsme si ale tři body zasloužili."

Jan Tomajko (asistent trenéra HC Olomouc): "Začali jsme velmi dobře a vedli jsme 1:0. Zlín byl však hodně efektivní, prohrávali jsme 1:2 a první třetina určila ráz zápasu. Poté jsme se snažili zkorigovat nepříznivý stav utkání, měli jsme optickou převahu, ale domácí výborně bránili. Třetí inkasovaný gól vyplynul z toho, že jsme se snažili více útočit. Na jeden vstřelený gól se bohužel těžko vyhrává."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY