neděle 23. října 2016 | Zlin Press - Roman Ordelt

Hokejisté PSG Zlín zastavili vítěznou jízdu Litvínova a soupeře porazili potřinácté!

Hokejisté PSG Zlín vyhráli v utkání 15. kola Tipsport extraligy nad týmem HC Verva Litvínov 4:1 a ukončili vítěznou šňůru Severočechů, která se zastavila na osmi výhrách v řadě. Berani navíc potvrdili, že nad týmem zpod Krušných hor umí zahrát, neboť ho porazili již potřinácté v řadě na domácím ledě. Poslední vousatá výhra Litvínova se datuje k lednu 2010, od té doby soupeř čeká více než šest let na vítězství v Baťově městě. Zlínští hokejisté položili základ k výhře v úvodní třetině, kdy využili dvě přesilové hry. Severočeši se nevzdali, bojovali, ale v koncovce neuspěli a pouze jednou překonali brankáře Libora Kašíka. Rozsáhlou marodku svěřenců Rostislava Vlacha ještě rozšířil obránce Oldrich Kotvan kvůli nespecifikovanému zranění. Branky zaznamenali Pavel Kubiš, Robert Říčka, Robert Bukarts a Petr Holík. Tým PSG Zlín hraje v pátek 28. října ve Vítkovicích.

15. kolo / neděle 23. 10. 2016 / 17:00
Berani Zlín Zlín - HC VERVA Litvínov Litvínov
4:1
(2:0, 0:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 4. min Kubiš (Blaťák, Bořuta), 18. Říčka (Bukarts), 43. Bukarts (Říčka, Žižka), 59. P. Holík - 46. V. Hübl (T. Pavelka). Rozhodčí: Lacina, Pavlovič - J. Svoboda. Lhotský. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:0. V oslabení: . Diváci: 4 167. Střely na branku: 27:31. Zblokované střely: 12:5. Hity: 12:9. Vhazování: 28/56 (50%) - 28/56 (50%). Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.

Berani Zlín: Kašík - Marušák, O. Horák, Bořuta, Blaťák, Matějíček, Žižka - Bukarts, P. Holík, Říčka - Honejsek, Roman Vlach, Kubiš - Štumpf, Podešva, Maruna - Chytil, Popelka, Goiš. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík, Hrazdira.

HC VERVA Litvínov: Janus - Gula, Kubát, T. Pavelka, Sörvik, Kokeš, Z. Sklenička, F. Pavlík - Stříbrný, V. Húbl, Lukeš - M. Hanzl, R. Hanzl, Gerhát - Jurčík, K. Reichel, Trávníček - Šimeček, Válek, J. Doležal. Trenéři: Rulík, D. Stránský.

Podrobnou textovou on-line reportáž z utkání najdete na tomto odkazu: http://www.onlajny.com/match/index/date/2016-10-23/id/188787

Nejlepší hráči utkání: Miroslav Blaťák - Jaroslav Janus.

Nejlepší tři hráči podle www.hokej.zlin.cz: Roberts Bukarts, Libor Kašík, Robert Říčka.

Ohlasy trenérů

Jurík Jurík (druhý trenér PSG Zlín): „Bylo to vyrovnané utkání, které rozhodla naše aktivita v přesilových hrách. Vytvořili jsme si náskok, ale poté jsme nechali tvořit soupeře. Konsolidovanou hrou ve středním pásmu jsme čekali na brejk, který přišel ve třetí třetině. Bylo důležité, že jsme odskočili soupeři na 3:0. Sice soupeř poté snížil na 1:3, ale už neměl příliš času se zápasem něco udělat. Jsme rádi, že jsme porazili třetí celek tabulky.”

Radim Rulík (hlavní trenér HC Verva Litvínov): "„Dnešní zápas rozhodla lepší efektivita domácích. Věděli jsme, že bude Zlín hrát do obrany a na brejky a stejně jsme se tomu bohužel nevyvarovali. Z této situace jsme dostali třetího gól, který rozhodl o zápase. Ještě za stavu 0:2 se s tím dalo ještě něco dělat. Nebyli jsme efektivní v koncovce. Góly jsme nedali a proto jsme nemohli myslet ani na lepší výsledek.”

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY