neděle 30. října 2016 | Zlin Press - Roman Ordelt

Hokejisté Zlína prohráli po chabém výkonu doma s Mladou Boleslaví

Hokejisté PSG Zlín prohráli v utkání 17. kola Tipsport extrsligy na domácím ledě s týmem BK Mladá Boleslav 1:5 a po sérii předchozích čtyř výher doma poznali hořkost porážky. Středočeši šli do vedení zásluhou využité přesilovky ve 12. minutě, Berani ještě srovnali stav před první sirénou. O osudu utkání rozhodla druhé třetina, ve které hosté dali dvě branky, zatímco Zlínští upadli do útlumu, ze kterého se do konce utkání již nedostali. Bruslařský klub přidal ve třetím dějství další dva góly a zaslouženě si odvezl do města automobilů tři body. Jediný gól zaznamenal Pavel Kubiš. Marušák a spol. nastoupili vzhledem k rozsáhlé marodce opět v oslabené sestavě s řadou hráčů z první ligy. Extraliga má nyní devítidenní reprezentační přestávku. Tým PSG Zlín hraje až ve středu 9. listopadu v Plzni.

17. kolo / neděle 30. 10. 2016 / 15:30
Berani Zlín Zlín - BK Mladá Boleslav Ml.Boleslav
1:5
(1:1, 0:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 17. min Kubiš (Roman Vlach, Honejsek) - 12. Urban (Hyka, Orsava), 29. M. Látal (Vampola), 33. Klepiš (Kučný, Vampola), 54. Lenc (Vampola), 58. Hyka (Trončinský). Rozhodčí: Hribik, Souček - Barvíř, Zíka. Vyloučení: 2:5, navíc Kašík (Zlín), M. Látal (Mladá Boleslav) na 10 minut. Využití: 0:1. Diváci: 4 152. Střely na branku: 40:36. Zblokované střely: 9:10. Hity: 16:15. Vhazování: 42/76 (55%) - 34/76 (45%). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:5.

Berani Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Bořuta, Blaťák, Matějíček, Žižka - Bukarts, P. Holík, Říčka - Honejsek, Roman Vlach, Kubiš - Štumpf, Podešva, Goiš - Popelka, Pechanec, Gago. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík, R. Hrazdira.

BK Mladá Boleslav: Lukáš - Kučný, Trončinský, T. Voráček, Stříteský, Kurka, Hanzlík, Pastor - Klepiš, Vampola, M. Látal - Lenc, Urban, Hyka - Jonák, Žejdl, Orsava - L. Pabiška, Jiránek. Trenéři: F. Výborný, M. Jelínek, Vidner.

Podrobnou textovou on-line reportáž z utkání najdete na tomto odkazu: http://www.onlajny.com/match/index/date/2016-10-30/id/188795

Nejlepší hráči utkání: Libor Kašík - Martin Látal.

Nejlepší tři hráči podle www.hokej.zlin.cz: Tomáš Hyka, Petr Vampola, Martin Látal.

Ohlasy trenérů

Rostislav Vlach (první trenér PSG Zlín): „Nemohu hráčům v dnešním zápase upřít snahu, hráli aktivně a měli šance. Bohužel rozhodly naše chyby a hlavně ta za nerozhodného stavu 1:1. Poté jsme měli snahu dotáhnout náskok soupeře, ale bohužel se to nepovedlo. Nějaký tlak a snaha tam byla, ale možná nám chybělo i trochu štěstí. Na druhou stranu, moc jsme tomu dnes nešli naproti.  Konečný výsledek a výhra jsou asi pro Boleslav zasloužené.“

Marian Jelínek (trenér BK Mladá Boleslav): "„Jsme spokojení, že se nám povedlo navázat na velmi dobrý výkon z předchozího zápasu s Brnem. Tam jsme bohužel nezískali body, ale herní projev byl velmi pozitivní. Využili jsme přesilovku na 1:0 trochu šťastným gólem, kdy hráč zlomil hokejku a díky tomu došlo k teči Urbana do branky. Soupeř poté vyrovnal, ale ve druhé třetině se nám povedlo odskočit o dva góly. Ve třetí třetině byl soupeř aktivní, snažil se dát kontaktní gól, ale čtvrtý gól Lence je nalomil a nás dostal do stavu, kdy jsme si výsledek už pohlídali. Jsme velmi šťastní za tři body, protože ve Zlíně to není nikdy lehké. Navíc je před námi pauza a je vždy veselejší jít do ní po výhře." 

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY