pátek 02. prosince 2016 | Zlin Press - Roman Ordelt

Černá série osmi proher zlomena! Berani vydřeli výhru nad Energií

Hokejisté PSG Zlín vyhráli v utkání 26. kola Tipsport extraligy nad týmem HC Energie Karlovy Vary 1:0 a po téměř měsíci slaví konečně vítězství! O výhře Beranů rozhodla 25. minuta, když se trefil po chybě v rozehrávce Západočechů Lotyš Roberts Bukarts. Domácí defenziva v čele s gólmanem Liborem Kašíkem pracovala velmi dobře, Západočeši ani jednou neskórovali a propásli příležitost dotáhnout se v souboji dvou nejhorších týmů extraligy právě na Zlín. Veselý a spol. ukončili sérii osmi porážek v řadě a vydřeli v důležité zápase tři velmi cenné body. Domácí nastoupili s výraznými změnami v sestavě, trenérská dvojice Robert Svoboda, Martin Hamrlík poskládala nové útoky, což nakonec přineslo bodový zisk. Tým PSG Zlín hraje v neděli 4. prosince doma derby s Kometou Brno, začátek v 15:30 hodin.

1:0
(0:0, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 25.min Bukarts (Honejsek, Kubiš). Rozhodčí: R. Čech, Pražák - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 11:8. Využití: bez. Diváci: 3 358. Střely na branku: 27:25. Zblokované střely: 11:6. Hity: 11:8. Vhazování: 25/57 (44%) - 32/57 (56%). Průběh utkání: 1:0.

Berani Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Matějíček, Blaťák, Bořuta, Žižka - D. Šťastný, P. Holík, Říčka - J. Ondráček, Roman Vlach, O. Veselý - Bukarts, Honejsek, Kubiš - Šlahař, Popelka, Gago. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík, R. Hrazdira.

HC Energie Karlovy Vary: Honzík - Dujsík, Harant, Sičák, M. Rohan, Benák, T. Dvořák - Mikulík, Tuominen, T. Rachůnek - Gorčík, Skuhravý, Vachovec - Stloukal, Mullane, D. Kindl - Flek, Gríger, Harkabus. Trenéři: Tlačil, Antonik, Kněžický.

Podrobnou textovou on-line reportáž z utkání najdete na tomto odkazu: http://www.onlajny.com/match/index/date/2016-12-02/id/188861

Nejlepší hráči: Antonín Honejsek - David Honzík.

Nejlepší tři hráči podle www.hokej.zlin.cz: Libor Kašík, David Honzík, Antonín Honejsek.

Ohlasy trenérů

Martin Hamrlík (trenér PSG Zlín): "Věděli jsme, že Vary hrají celoplošný tvrdý hokej, a že se nám asi nepovede dát moc gólů. Hosté nás sice zatlačili ve třetí třetině, ale konečně jsme probudili bojovnost a dokázali jsme zblokovat mnoho střel. Podařilo se nám i ubránit oslabení aktivním přístupem, za což chci hráčům poděkovat.“

Jan Tlačil (hlavní trenér HC Energie Karlovy Vary): "Zápas byl více bojovný než hokejový. Udělali jsme hrubou chybu, kterou soupeř dokázal potrestat. Navíc se nám v žádné z mnoha přesilovek nepodařilo vytvořit šanci, z níž bychom mohli soupeře ohrozit. Pořád hledáme ideální typ hráče do přesilovky. Chybí nám někdo, kdo by dokázal vzít situaci do svých rukou. Chválím hráče za nasazení, ale příležitosti při hře pět na pět jsme využít nedokázali."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY