pátek 09. prosince 2016 | Zlin Press - Roman Ordelt

Berani prohráli poprvé v sezoně s Litvínovem, vítězná jízda Severočechů pokračuje

Hokejisté PSG Zlín prohráli v utkání 28. kola Tipsport extraligy na ledě týmu HC Verva Litvínov 1:2 a již pět kol čekají na bodový zisk z venkovního prostředí. Berani sehráli vyrovnaný zápas, ve kterém rozhodla vítězná střela norského beka Daniela Sörvika ve 44. minutě hry. Svěřenci trenérské dvojice Robert Svoboda, Martin Hamrlík soupeře v počtu střel přestříleli, nicméně body to nepřineslo. Verva měla po bezbrankové úvodní třetině raketový nástup do druhé třetiny, Zlín vyrovnal v polovině utkání. Na gól Severočechů z přesilovky ve třetí části již Veselý a spol. nenašli odpověď. Jediný gól hostů zaznamenal David Šťastný. Litvínov prodloužil vítěznou šňůru domácích výher již na dvanáct utkání, zatímco Zlínští po dvou výhrách poprvé s Vervou v sezoně prohráli. Tým PSG Zlín hraje v neděli 11. prosince doma s Vítkovicemi, začátek v 15:30 hodin.

28. kolo / pátek 9. 12. 2016 / 17:30
HC VERVA Litvínov Litvínov - Berani Zlín Zlín
2:1
(0:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 21. min V. Hübl (Kubát), 44. Sörvik (T. Pavelka) - 30. D. Šťastný (Marušák). Rozhodčí: Hodek, Úlehla - Gerát, Hynek. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. Diváci: 4 322. Střely na branku: 27:33. Zblokované střely: 20:13. Hity: 9:6. Vhazování: 32:20. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

HC VERVA Litvínov: Janus - Kubát, Gula, Sörvik, T. Pavelka, Z. Sklenička, F. Pavlík, Kokeš - Lukeš, V. Hübl, Gerhát - J. Černý, R. Hanzl, M. Hanzl - Trávníček, Šimeček, M. Hořava - Jurčík, Válek, Dufek. Trenéři: Rulík, D. Stránský, Šlégr.

Berani Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, O. Horák, Blaťák, Bořuta, Žižka - D. Šťastný, P. Holík, Říčka - J. Ondráček, Roman Vlach, O. Veselý - Bukarts, Honejsek, Kubiš - Popelka, Chytil, Gago. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík, R. Hrazdira.

Zlínští hokejisté hráli hned v první minutě přesilovou hru po vyloučení Guly, v početní výhodě střílel od modré čáry vedle Kotvan a střela Bukartse skončila na brusli jednoho z domácích hráčů. Ve 4. minutě měl slibnou příležitost Gago, ale litvínovský brankář Janus střelu vyrazil. Hosté měli po prohřešku domácího kapitána Trávníčka další výhodu, ale Janus zlikvidoval pokusy Marušáka i Říčky. Přesilovku si zahrál i Litvínov, ale gólmana Kašíka vůbec neohrozil. Berani se ubránili bez potíží i při vyloučení Honejska. Kašík v závěru třetiny chytl příležitosti Guly a Viktora Hübla.

Zatímco úvodní gól nepřinesla, diváci čekali na branku ve druhém dějství pouhých 19 vteřin. Viktor Hübl se trefil přesně k tyčce zlínské brány a otevřel střelecký účet zápasu. Verva mohla vedení vzápětí zvýšit v přesilové hře, ale Kašík byl proti. Zlínský gólman předvedl skvělé zákroky po šancích Lukeše a Martina Hanzla. Kašík se zaskvěl i při rovnovážném stavu hráčů na ledě, velkou šanci Hořavy vytěsnil na poslední chvíli ramenem. Zlínští se dočkali vyrovnání v polovině utkání, Marušák vypálil od modré čáry, od mantinelu se puk odrazil k levé tyčce, kde ho doklepl do sítě Šťastný. Domácí šli ve 34. minutě do rychlého brejku, zakončoval Válek, ale Kašík střelu vyrazil. Berani v závěru třetiny zahrozili, ale střely Blaťáka a Honejska k vedení nevedly.

Na začátku třetí třetiny šel Litvínov podruhé do vedení. Podražení Gaga potrestal v přesilovce ve 44. minutě norský obránce Sörvik střelou zpoza kruhů, když Kašík měl zakrytý výhled a kotouč viděl až v síti. Berani mohli srovnat za dvě minuty, ale chyběl jim kousek štěstí. Tečovaný puk Žižkovy střely od modré čáry orazítkoval tyč! Berani poté nepotrestali prohřešek v podobě příliš mnoha hráčů na litvínovské straně, v závěru přesilovky zblízka minul Ondráček. Hosté sáhli minutu před třetí sirénou k power play, v samotném závěru pálil z kruhu volný Holík, ale Berani na body v nervydrásajícím závěru nedosáhli.

Nejlepší hráči: Daniel Sörvik - David Šťastný.

Ohlasy trenérů

Darek Stránský (asistent trenéra HC Verva Litvínov): „První třetina nebyla ideální, nicméně skončila nerozhodně. Ve druhé se nám podařil vstup, a přestože i ta skončila nerozhodně, měli jsme o něco víc šancí než soupeř. Třetí třetina byla urputná. Potřebovali jsme neinkasovat. Občas nás soupeř přitlačil, hlavně v závěru. V power-play měl Zlín jednu výbornou šanci, gólman Janus ji naštěstí chytil. Utkání dnes rozhodly přesilovky. Jsme rádi, že jsme nakonec vyhráli."

Martin Hamrlík (trenér PSG Zlín): „Kdybych to měl hodnotit po třetinách, tak první byla z naší strany nejlepší. Měli jsme hodně šancí a Litvínov jsme přehrávali. Ve druhé už byl lepší Litvínov. Ve třetí třetině, za stavu 1:1, jsme měli přesilovku, ale nespadlo to tam. Dneska se nám přesilovky vůbec nepovedly. Nedostali jsme se do žádného tlaku nebo vyložené šance. Litvínov odskočil a nám nezbývaly síly na obrat."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY