úterý 20. prosince 2016 | Zlin Press - Jakub Kudláč

Sváteční střelci otočili nepříznivě se vyvíjející zápas v Boleslavi

Zlínští hokejisté dokázali po reprezentační přestávce zvítězit na ledě Mladé Boleslavi a uspět tak počtvrté z posledních pěti zápasů. Berani prohrávali bez útočníků Petra Holíka a Robertse Bukartse již 0:2, zásluhou svátečních střelců Martina Matějíčka, Michala Popelky a navrátilce do sestavy Zdeňka Okála však dokázali otočit zápas a vyhrát 3:2 v prodloužení. Poslední zápas před Vánocemi sehrají svěřenci trenérů Svobody a Hamrlíka ve čtvrtek 22. prosince na domácím ledě s Plzní, úvodní buly bude vhozeno v 17:30 hodin.

30. kolo / úterý 20. 12. 2016 / 17:30
BK Mladá Boleslav Ml.Boleslav - Berani Zlín Zlín
2:3p
(0:0, 2:1, 0:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 27. min Lenc (Musil, L. Pabiška), 34. Žejdl (Jonák, Jan Hanzlík) - 36. Matějíček (J. Ondráček, Kubiš), 56. Popelka (J. Ondráček, O. Veselý), 63. Okál (Říčka). Rozhodčí: Hradil, Souček – Blümel, Kotlík. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0 Diváci:2 897. Střely na branku: 36:23. Zblokované střely: 15:9. Hity: 16:6. Vhazování: 41/62 (66%) - 21/62 (34%). Průběh utkání: 2:0, 2:3.

BK Mladá Boleslav: Lukáš - Voráček, Štich, Kurka, Jan Hanzlík, Trončinský, Holub, Stříteský, od 35. min navíc Kučný - Pospíšil, Musil, Lenc - M. Látal, Urban, Klepiš - Orsava, Vampola, Žejdl - Fronk, Jonák, L. Pabiška. Trenéři: F. Výborný, Žabka.

Berani Zlín: Kašík - Marušák, Bořuta, Kotvan, Blaťák, Žižka, Matějíček - D. Šťastný, Chytil, Říčka - Z. Okál, Honejsek, Kubiš - J. Ondráček, Roman Vlach, O. Veselý - Goiš, Popelka, Maruna. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík, R. Hrazdira.

Zlínským hokejistům vyšel lépe vstup do utkání, z herní převahy si ale vedení nevytvořili. Domácí hráči se dostali před branku Kašíka až ve čtvrté minutě při vyloučení Bořuty, šanci ke skórování si ale taktéž nevytvořili. První třetina se nesla v duchu dobrého bránění, a tak když svou první přesilovku nevyužili ani Berani a Škodováci ani svou druhou početní výhodu, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

V prostředním dějství už byly k vidění i nějaké ty šance. Hned zkraje periody pálil velmi dobře Urban, na Kašíka si ale nepřišel. Následovala přesilovka pro Zlín, ta ale využita nebyla. Naopak Škodováci ve 27. minutě tuto možnost zužitkovali. Radan Lenc se dostal k puku mezi kruhy a ránou z první uspěl - 1:0.

Vyrovnat mohli žlutomodří ve 33. minutě při další početní výhodě, místo toho ale inkasovali. Na 2:0 zvýšil po špatném střídání Zlína z brejku Lukáš Žejdl. Následovala krátká hra pět na tři pro hosty, ti ale využili až klasickou početní výhodu. K odraženému puku se dostal Martin Matějíček a svou ránou snížil na 2:1. V závěru třetiny ještě hrála Boleslav minutovou dvojnásobnou početní výhodu, rána Trončinského ale skončila na břevně.

Do třetí části vstupovali Bruslaři s jednogólovým vedením, a to se jim také dařilo dlouho držet. Nějaké ty závary byly k vidění na obou stranách, spíše se ale hrálo nadále defenzívně. Větší šanci na vyrovnání nevyužil Kotvan, jenž zakončoval přečíslení tří proti jednomu.

Zápas do prodloužení se ale Moravanům podařilo poslat v čase 55:50. Ondráček vybojoval u zadního mantinelu kotouč a z předbrankového prostoru úspěšné vypálil Michal Popelka - 2:2.

V prodloužení měli častěji puk na svých hokejkách domácí, nedokázali však vystřelit na bránu. To po třech minutách se povedlo na druhé straně Zdeňku Okálovi, který tak potěšil tucet zlínských fanoušků vítězným gólem.

Nejlepší hráči: Radan Lenc - Oldrich Kotvan.

Ohlasy trenérů

František Výborný (hlavní trenér BK Mladá Boleslav): "S výsledkem samozřejmě spokojený nejsem. Je to škoda, protože jsme vedli o dva góly a ještě jsme dostali smolný gól na 2:1. Poté ale zápas rozhodly dvě chyby Lukáše Žejdla, který špatně pokryl svého hráče. Jinak to byl vyrovnaný zápas, ovšem soupeř dal prostě o gól víc."

Robert Svoboda (trenér PSG Zlín): "My jsme velice spokojení s tím, co se nám zde povedlo. Byl to těžký zápas, přestože se nám podařil vstup do utkání. Srazil nás gól při vlastní přesilovce na 2:0, každopádně hráči to nezabalili a poctivou hrou se vrátili do zápasu a zvítězili."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY