čtvrtek 22. prosince 2016 | Zlin Press - Roman Ordelt

Zlín porazil Plzeň po obratu a přeskočil soupeře v tabulce

Hokejisté PSG Zlín vyhráli v utkání 31. kola Tipsport extraligy nad týmem HC Škoda Plzeň 3:1 a připsali si čtvrtou výhru doma v řadě. Svěřenci trenérské dvojice Robert Svoboda, Martin Hamrlík prohrávali ještě v 35. minutě 0:1, ale poté dvě góly během necelých tří minut otočili skóre. Třetí branku přidali ve 49. minutě a v urputné bitvě dvou sousedů v tabulce získali cennou tříbodovou výhru. Branky zaznamenali David Šťastný, Roman Vlach a Pavel Kubiš. Berani se po výhře dostali na jedenácté místo v tabulce právě před Západočechy. Tým PSG Zlín hraje na druhý svátek vánoční v Pardubicích.

31. kolo / čtvrtek 22. 12. 2016 / 17:30
Berani Zlín Zlín - HC ŠKODA Plzeň Plzeň
3:1
(0:1, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 35. min D. Šťastný (Matějíček, Žižka), 37. Roman Vlach (Kotvan, Marušák), 49. Kubiš (D. Šťastný, Kotvsn) - 8. Vondráček (Švarc, Čerešňák). Rozhodčí: Pavlovič, Pražák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. Diváci: 4 111. Střely na branku: 33:20. Zblokované střely: 8:6. Hity: 8:9. Vhazování: 22/51 (43%) - 29/51 (57%). Průběh utkání: 0:1, 3:1.

Berani Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Matějíček, Žižka, Bořuta, Blaťák, O. Horák - Bukarts, Honejsek, Říčka - D. Šťastný, Chytil, Kubiš - Okál, Popelka, O. Veselý - J. Ondráček, Roman Vlach, P. Sedláček. Trenéři: R. Svoboda, M Hamrlík, R. Hrazdira.

HC ŠKODA Plzeň: Machovský - P. Kadlec, D. Sklenička, Čerešňák, Moravčík, Slovák, Frühauf, Pulpán - Indrák, Kratěna, D. Kubalík - M. Chalupa, Stach, Lev - Vondráček, Koreis, Švarc - Schleiss, Preisinger, Vracovský. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák, Jiří Hanzlík.

Podrobnou textovou on-line reportáž z utkání najdete na tomto odkazu: http://www.onlajny.com/match/index/date/2016-12-22/id/188899:

Nejlepší hráči: David Šťastný - Tomáš Vondráček.

Nejlepší tři hráči podle www.hokej.zlin.cz: David Šťastný, Filip Chytil, Tomáš Vondráček.

Ohlasy trenérů

Martin Hamrlík (trenér PSG Zlín): „Úvodní třetina byla z naší strany hodně nervózní, protože jsme si uvědomovali tíhu zápasu. První velkou šanci jsme měli my. Chytil ji nedal a pak nás zchladila branka na 0:1. Hlavně jsme v první třetině nehráli vůbec dobře. Pomohla nám vyloučení soupeře, která jsme proměnili a tam se zápas otočil v náš prospěch. Měli jsme poté i střeleckou převahu. Za třetí třetinu musím kluky pochválit, nešlapali jsme vodu. V Boleslavi se nám to vrátilo, kdy jsme ve třetí třetině otočili zápas, a teď taky. Místy tam byl tlak Plzně, ale jinak jsme si to uhráli sami. Musím klukům poděkovat, jsou to tři důležité body pro nás.“

Jiří Hanzlík (asistent trenéra HC Škoda Plzeň): "Do utkání jsme vstoupili slušně. Odehráli jsme dobře první třetinu, horší byl vstup do druhé třetiny, neboť Zlín převzal aktivitu a sérií našich vyloučení se dostal do tlaku. Ten dokázal využít a dostal se i do hry a vedení. Třetí třetina byla z naší strany už jen planá snaha. Chybí nám kvalita do ofenzivy. Dáváme velmi málo gólů, nemáme ani šance a nechceme dělat věci, ze kterých padají góly. U nás je strašně malá četnost střel na bránu, proto góly nedáváme a zápasy bohužel ztrácíme." 

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY