pondělí 26. prosince 2016 | Zlin Press - Roman Ordelt

Berani vedli v Pardubicích již 2:0, nakonec prohráli v prodloužení

Hokejisté PSG Zlín prohráli v utkání 32. kola Tipsport extraligy na ledě týmu HC Dynamo Pardubice 2:3 po prodloužení. Berani vedli v důležité bitvě na východě Čech po první třetině již 2:0, ale domácí dokázali otočit nepříznivý vývoj utkání a v nastaveném čase rozhodli o bonusovém bodu. Branky zaznamenali Filip Chytil a Roberts Bukarts. Svěřenci trenérské dvojice Robert Svoboda, Martin Hamrlík po třech předchozích výhrách opět prohráli, zatímco Východočeši po třech prohrách vyhráli. Tým PSG Zlín hraje ve středu 28. prosince doma s mistrovským Libercem, začátek v 17:30 hodin.

32. kolo / pondělí 26. 12. 2016 / 17:00
HC Dynamo Pardubice Pardubice - Berani Zlín Zlín
3:2p
(0:2, 1:0, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 27. min Leduc (Klimenta), 47. Rolinek (P. Sýkora, Redenbach), 65. D. Tomášek (Rolinek) - 2. Chytil (Řezníček), 19. Bukarts (Kubiš). Rozhodčí: Hejduk, Petružálek – Zíka, Barvíř. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 7 381. Střely na branku: 28:32. Zblokované střely: 9:9. Hity: 8:8. Vhazování: 37/71 (52%) - 34/71 (48%). Průběh utkání: 0:2, 3:2.

HC Dynamo Pardubice: Martin Růžička – L. Havlík, Schaus, Ovčačík, Leduc, Nedbal, Ščotka - P. Sýkora, D. Tomášek, Johnson - Klimenta, Nahodil, Rolinek - Mallet, Redenbach, M. Beran - Panna, T. Kaut, Starý. Trenéři: P. Rohlík, V. Martinec, Mikeska.

Berani Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Matějíček, Žižka, Řezníček, Blaťák, O. Horák - D. Šťastný, P. Holík, Říčka - Bukarts, Honejsek, Kubiš - Okál, Chytil, O. Veselý - J. Ondráček, Roman Vlach, Popelka - od 30. min navíc Maruna. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík, R. Hrazdira.

Berani začali důležitý zápas úspěšně, neboť v čase 1:27 minuty vstřelili úvodní gól. Dorostenec Chytil nastřelil kotouč, který se odrazil od mantinelu opět na hůl benjamínka zlínské družiny a nahozený kotouč z nulového úhlu propadl překvapivě gólmanovi Martinu Růžičkovi do sítě. Pardubice hrály vzápětí v šesti a nabídly Beranům úvodní přesilovou hru. Hosté si vytvořili tlak, od modré pálili Matějíček a Marušák, nicméně druhý gól nepadl. Dynamo se dostalo do vážnější šance v 6. minutě, na brankáře Kašíka uháněl Kanaďan Redenbach, ale zlínský gólman střelu zlikvidoval. Početní výhodu si zahráli v 8. minutě i domácí, ale vyšla zcela naprázdno. Rušno bylo před Kašíkem ve 14. minutě, kdy nahození Ovčačíka tečoval neúspěšně Panna, neuspěl ani kapitán Rolinek. Berani přidali druhou branku v 19. minutě, kanonýr Bukarts zaznamenal se štěstím třináctý gól v sezoně, když zakončoval nadvakrát do odkryté svatyně.

Východočeši byli na začátku druhé třetiny aktivní, ale jejich kombinace i koncovka byly nepřesné. Blízko kontaktnímu gólu byl ve 24. minutě Redenbach, jeho rána minula hostující klec. Domácí paradoxně snížili v oslabení během 27. mimuty, Klimenta vybojoval kotouč a najetý kanadský bek Leduc se trefil přesně nad Kašíkovou rameno. Za půdruhé minuty už mohlo být srovnáno, rána Malleta orazítkovala horní břevno Kašíkovy brány! Beranům nešly přesilové hry a mohli inkasovat podruhé v oslabení. Dorážku Klimenty do prázdné klece zastavila hokejka obránce Kotvana. Hosté tlak domácích do druhé sirény přežili bez újmy na skóre a udrželi těsný náskok.

Domácí hráli ve 45. minutě po faulu kapitána Veselého přesilovku, pozorný Kašík si poradil se střelami Schause i tečí Klimenty. Dynamo další přesilovku již využilo, prohřešek Žižky za pouhé tři vteřiny potrestal ve 47. minutě přesnou pumelicí od modré čáry Rolinek. Domáci byli aktivnější a toužili dokonat obrat v utkání. V dramatickém závěru základní hrací doby branka nepadla. Šance měli na domácí straně Ovčačík, Redenbach nebo Tomášek, na zlínské mohli rozhodnout Ondráček nebo Říčka.

V rušném prodloužení trefil Redenbach břevno, rozhodující gól nakonec padl v čase 64:03 minuty. O bonusovém bodu pro Pardubice rozhodl přesnou střelou Tomášek.

Nejlepší hráči: Jerome Leduc - Filip Chytil.

Ohlasy trenérů

Pavel Rohlík (generální manažer a hlavní trenér HC Dynamo Pardubice): „Už několik zápasů se s námi táhne první třetina, doma se nám nedaří. Pokyny byly jasné, a to být aktivní, přečíslovat soupeře, napadat ho a dostat se do tlaku. To se nám nepodařilo a prohrávali jsme 0:2. O přestávce jsme hráčům řekli, že takhle pokračovat nemůžeme. Hrajeme o všechno a jsem rád, že jsme si první gól vynutili aktivitou v oslabení. Zbytek utkání jsme hráli velmi dobře. Od druhé třetiny musím pochválit všechny hráče, jak k tomu přistoupili.“

Robert Svoboda (trenér PSG Zlín): „Podařil se nám vstup do utkání. Zvládli jsme první třetinu, byli jsme aktivnější. Ve druhé části jsme v přesilovce nabídli domácím šanci a ti ji využili. Pak hráli velmi dobře a my můžeme děkovat brankáři Kašíkovi, že jsme tady uhráli alespoň bod. Tým přestal od druhé třetiny hrát to, co jsme si řekli a co fungovalo.“

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY