středa 28. prosince 2016 | Zlin Press - Roman Ordelt

Tým PSG Zlín prohrál po boji s mistrem, rozhodly dva góly Tygrů v přesilovkách

Hokejisté PSG Zlín prohráli v utkání 33. kola Tipsport extraligy s týmem Bílí Tygři Liberec 2:3 a po předchozích čtyřech výhrách na domácím ledě vyšli bodově naprázdno. Berani neúnavně bojovali a na začátku třetí třetiny srovnali stav v oslabení, ale poté se zápas zlomil v přesilových hrách Severočechů. Bílí Tygři využili přesilovku pět na tři a za 56 vteřin přidali ještě třetí gól. Veselý a spol. se nevzdali, bojovali, dřeli, po gólu v přesilovce přidali ve 48. minutě kontaktní gól, ale podruhé již skóre nesrovnali. Zlínští po 187 minutách ukončili neprůstřelnost gólmana Romana Willa, na body proti favoritu to však nestačilo. Branky zaznamenali Zdeněk Okál a Pavel Kubiš. Tým PSG Zlín hraje v pátek 30. prosince na ledě pražské Sparty, doma se představí až po Novém roce. V úterý 3. ledna přivítá na ZS Luďka Čajky Třinec.

33. kolo / středa 28. 12. 2016 / 17:30
Berani Zlín Zlín - Bílí Tygři Liberec Liberec
2:3
(0:1, 0:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 41. min Okál (J. Ondráček), 48. Kubiš (Popelka, Matějíček) - 16. Bartovič (J. Stránský, Pyrochta), 41. Svačina (Bulíř), 42. Bližňák (Vitásek, Ševc). Rozhodčí: Mrkva, R. Polák - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 5 445. Střely na branku: 33:27. Zblokované střely: 9:4. Hity: 9:6. Vhazování: 16:46. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3.

Berani Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Matějíček, Žižka, Řezníček, Blaťák, O. Horák - D. Šťastný, P. Holík, Říčka - Bukarts, Popelka, Kubiš - Okál, Roman Vlach, O. Veselý - J. Ondráček, Karafiát Gago. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík, R. Hrazdira.

Bílí Tygři Liberec: Will - Ševc, Šimek, Pyrochta, Vitásek, Havlín, Jánošík - Ordoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Svačina, Bulíř, Radivojevič - J. Stránský, Bližňák, Bartovič - M. Procházka, Vantuch, J. Vlach. Trenéři: Pešán, Mlejnek.

Podrobnou textovou on-line reportáž z utkání najdete na tomto odkazu:http://www.onlajny.com/match/index/date/2016-12-28/id/188910

Nejlepší hráči: Libor Kašík - Roman Will.

Tři hvězdy utkání podle www.hokej.zlin.cz: Vladimír Svačina, Roman Will, Libor Kašík.

Ohlasy trenérů

Martin Hamrlík (trenér PSG Zlín): "Liberec byl jednoznačně nejsilnější soupeř od té doby, co jsme na střídačce. Měli jsme nasledovaná videa a potvrdilo se, že je těžké se proti nim prosazovat. Musím ale pochválit mužstvo, byl to vyrovnaný zápas. Sami jsme se střelili do do noh tím, že jsme udělali stupidní faul. Nevyužili jsme euforie vyrovnání, abychom podrželi stav. Možná by se to pak zlomilo na naši stranu, nebo to šlo uhrát třeba do remízy. Hned v oslabení jsme dostali gól a proti Liberci se to těžko otáčí. Byl to s nimi třetí zápas a dali jsme teprve první gól, takže to bylo strašně těžké."

Filip Pešán (hlavní trenér Bílí Tygři Liberec): "Pečlivě jsme se připravovali na soupeře, který po výměně trenérů předvádí velmi dobrý, kvalitní a aktivní hokej. To se potvrdilo v prvních osmi minutách, kdy jsme měli plné ruce a nohy práce s aktivitou domácích. To jsme přečkali a trpělivost z prvních deseti minut se nám přenesla do celého zápasu. Kromě několika zbytečných vyloučení v závěru zápasu jsme byli velmi trpěliví a houževnatého domácího soupeře jsme nepustili k tomu, aby srovnal. Zlomovým okamžikem zápasu byla naše rychlá branka po inkasovaném gólu v přesilovce pět na tři. Tam se zápas zlomil."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY