úterý 03. ledna 2017 | Zlin Press - Roman Ordelt

Tým PSG Zlín srazil do kolen lídra extraligy z Třince. Sedláček se poprvé trefil

Hokejisté PSG Zlin vyhráli v utkání 35. kola Tipsport extraligy na domácím ledě nad vedoucím týmem tabulky HC Oceláři Třinec 4:2 a po velmi dobrém výkonu vybojovali tříbodovou výhru. Berani opět potvrdili, že na Oceláře umí zahrát a vedoucí tým tabulky skolili v letošní sezoně již podruhé. Dva góly nastartovaly domácí k výhře v první třetině. Zlín přidal po 38 vteřinách po zahájení třetí třetiny čtvrtý gól a zdálo se být rozhodnuto. Oceláři zdramatizovali zápas dvěma slepenými trefami během dvaceti vteřin v 56. minutě, nicméně zlínští hráči si cennou výhru pohlídali. Branky zaznamenali Zdeněk Okál, Pavel Sedláček, Ondřej Veselý a Roberts Bukarts. Pro zlínského odchovance Sedláčka to byl první extraligový gól, dočkal se v 79. zápase v nejvyšší soutěži. Zlínský soubor si udržel další výhrou elitní desítku. Tým PSG Zlín hraje v pátek 6. ledna na ledě Chomutova.

4:2
(2:0, 1:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 12. Okál (Marušák, Chytil), 18. P. Sedláček (Marušák, Blaťák), 38. O. Veselý, 41. Bukarts (P. Holík, Blaťák) - 56. D. Nosek (Špirko, Linhart), 56. Irgl (Krajíček). Rozhodčí: T. Horák, Úlehla - Komárek, J. Ondráček. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4 153. Střely na branku: 32:36. Zblokované střely: 3:8. Hity: 7:4. Vhazování: 22/53 (42%) - 31/53 (58%). Průběh utkání: 4:0, 4:2.

Berani Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Řezníček, Žižka, Blaťák, O. Horák - Bukarts, P. Holík, Říčka - D. Šťastný, Popelka, Kubiš - Okál, Chytil, O. Veselý - J. Ondráček, Roman Vlach, P. Sedláček. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík, R. Hrazdira.

HC Oceláři Třinec: Hamerlík - Roth, Linhart, Krajíček, M. Doudera, Kania, Jank, Nosek, L. Doudera - J. Petružálek, Kreps, Rákos - Irgl, Kane, Adamský - Dravecký, Špirko, J. Sýkora - Hrňa, Marosz, Chmielewski. Trenéři: Kýhos, Mucha, B. Kopřiva.

Podrobnou textovou on-line reportáž z utkání najdete na tomto odkazu: http://www.onlajny.com/match/index/date/2017-01-03/id/188925

Nejlepší hráči utkání: Pavel Sedláček - Daniel Rákos.

Tři hvězdy utkání podle www.hokej.zlin.cz: Libor Kašík, Zdeněk Okál, Zbyněk Irgl.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (trenér PSG Zlín): "Navázali jsme na předchozí výsledky. Hráči plnili, co jsme si řekli, snažili jsme se doma být aktivní. Jsme rádi, že se gólově prosadili i jiní hráči, kteří v minulých zápasech tolik gólů nedali. Škoda toho závěru z našeho pohledu. Kašík podával výborné výkony a mohlo to dopadnout ve prospěch gólmana."

René Mucha (asistent trenéra HC Oceláři Třinec): "Utkání jsme nezačali špatně. V první třetině jsme byli aktivnější týmem, ale dostali jsme lekci z produktivity a třetinu jsme prohráli 0:2. Ve druhém dějství jsme udělali individuální chybu, ze které jsme dostali třetí gól. Ten sice vypadal jako rozhodující, ale pro nás je pozitivní, že jsme ve třetí třetině nepřestali hrát. Dva góly jsme si v utkání zasloužili dát. Prohrát s nulou by bylo pro nás asi příliš kruté. Z utkání se musíme poučit a nesmíme zopakovat individuální chyby."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY