úterý 10. ledna 2017 | Zlin Press - Roman Ordelt

Berani porazili v moravském derby Olomouc a bodově se dotáhli na Boleslav

Hokejisté PSG Zlín vyhráli v dohrávce 37. kola Tipsport extraligy nad týmem HC Olomouc 3:1 a získali v souboji s rivalem o desítku důležité tři body. I třetí vzájemný zápas obou soupeřů skončil v letošní sezoně výsledkem 3:1 a výhrou domácího celku. Berani šli do vedení v 10. minutě, druhý gól přidali ve druhé třetině při přesilovce pět na tři. Hanáci dali na začátku třetího dějství kontaktní gól při početní výhodě, ale naději hostů na body zhatil druhým gólem v sezoně kapitán Zlína. Ševci vyhráli doma pošesté z posledních sedmi duelů. Branky zaznamenali Michal Popelka, Oldrich Kotvan a Ondřej Veselý. Tým PSG Zlín hraje v pátek 13. ledna výroční utkání s Hradcem Králové v rámci oslav 80 let nejvyšší soutěže a 88 let od vzniku zlínského hokeje.

37. kolo / úterý 10. 1. 2017 / 17:30
Berani Zlín Zlín - HC Olomouc Olomouc
3:1
(1:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 10. min Popelka (Kubiš, Bukarts), 35. Kotvan (Marušák, P. Holík), 53. O. Veselý (J. Ondráček, Řezníček) - 47. Houdek (Holec). Rozhodčí: Hribik, Pešina - Špůr, Zika. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. V oslabení: bez. Diváci: 3 846. Střely na branku: 29:37. Zblokované střely: 6:2. Hity: 5:5. Vhazování: 32:30. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.

Berani Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Žižka, Řezníček, O. Horák, Blaťák, Gazda - D. Šťastný, P. Holík, Říčka - Bukarts, Popelka, Kubiš - Okál, Roman Vlach, O. Veselý - J. Ondráček, P. Sedláček, Gago. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík, R. Hrazdira.

HC Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrušek, Houdek, Rašner - Skladaný, Knotek, Laš - Eberle, J. Mikúš, Strapáč - T. Mikúš, Ostřížek, Holec - Fořt, Herman, Burian. Trenéři: Venera, Tomajko.

Podrobnou textovou on-line reportáž z utkání najdete na tomto odkazu:http://www.onlajny.com/match/index/date/2017-01-10/id/188936.

Nejlepší hráči: Libor Kašík - Branislav Konrád.

Tři hvězdy utkání podle www.hokej.zlin.cz: Libor Kašík, Michal Popelka, Branislav Konrád.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (trenér PSG Zlín): "Jsme spokojeni s konečným výsledkem, protože hra nebyla podle našich představ. Pohrdli jsme šancemi v přesilových hrách, nicméně hráče je potřeba pochválit za bojovnost. Utkání jsme zvládli, i když se nám v některých momentech nedařilo."

Jan Tomajko (asistent trenéra HC Olomouc): "Zápas se mi dobře nehodnotí, protože jsme vyšli bodově naprázdno. Zlín měl více šancí, zatímco my jsme byli málo produktivní, a proto jsme prohráli. Nemůžeme se vymlouvat na naše zdravotní problémy, všichni hráči již dva dny trénovali."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY