neděle 22. ledna 2017 | Zlin Press - Roman Ordelt

Tým PSG Zlín porazil počtrnácté doma Litvínov! Berani se vezou na vítězné vlně

Hokejisté PSG Zlín porazili v televizním zápase 41. kola Tipsport extraligy tým HC Verva Litvínov 3:1 a prodloužili úspěšnou sérii domácích výher nad tímto protivníkem již na čtrnáct utkání v řadě! Branky začaly padat až ve druhé třetině, Berani se ujali vedení po šťastném gólu ve 25. minutě, když si srazil kotouč do vlastní sítě kapitán hostů Michal Trávníček. Severočeši vyrovnali tři vteřiny před druhou sirénou. Zlín rozhodl o důležité výhře nad třetím týmem extraligové tabulky v závěru třetí třetiny. Nejdříve přišel vítězný gól po šťastné teči v 54. minutě a v samotném závěru domácí ještě přidali gól z rychlého brejku. Branky zaznamenali Michal Popelka, Petr Holík a David Šťastný. Svěřenci trenérské dvojice Robert Svoboda, Martin Hamrlík vyhráli čtvrtý z posledních pěti zápasů a v tabulce se vyšplhali již na deváté místo. Tým PSG Zlín předehrává ve středu 25. ledna utkání 46. kola na ledě mistra a lídra extraligy z Liberce.

41. kolo / neděle 22. 1. 2017 / 17:20
Berani Zlín Zlín - HC VERVA Litvínov Litvínov
3:1
(0:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 25. min Popelka (Řezníček), 54. P. Holík (Řezníček, Říčka), 59. D. Šťastný - 40. Lukeš (V. Hübl, Gerhát). Rozhodčí: Baluška, Müllner (Slovensko) - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:6. Využití: bez. Diváci: 3 944. Střely na branku: 36:29. Zblokované střely: 7:4. Hity: 4:6. Vhazování: 34/82 (41%) - 48/82 (59%). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.

Berani Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Matějíček, Blaťák, Řezníček, Žižka - D. Šťastný, P. Holík, Říčka - Bukarts, Popelka, Kubiš - Okál, Chytil, O. Veselý - J. Ondráček, Honejsek, Ostřížek. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík, R. Hrazdira.

HC VERVA Litvínov: Janus - Gula, Kubát, K. Pilař, Z. Sklenička, F. Pavlík, Frolo - Gerhát, V. Hübl, Lukeš - M. Hanzl, R. Hanzl, J. Černý - M. Hořava, K. Reichel, Trávníček - Dufek, Válek, Jurčík. Trenéři: Rulík, D. Stránský.

Podrobnou textovou on-line reportáž z utkání najdete na tomto odkazu http://www.onlajny.com/match/index/date/2017-01-22/id/188969

Nejlepší hráči: Libor Kašík - Jaroslav Janus.

Tři hvězdy utkání podle www.hokej.zlin.cz: Libor Kašík, Dalibor Řezníček, Jaroslav Janus.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (trenér PSG Zlín): "Pro nás to byl od začátku těžký zápas, Litvínov měl lepší pohyb, byl silný na puku. Ve druhé třetině jsme se dostali do vedení šťastným gólem. Mohli jsme přidat další gól v přesilovce pět na tři a utéct na rozdíl dvou gólů, ale bohužel početní výhoda nebyla z naší strany dobře odehraná. Tři vteřiny před druhou sirénou jsme inkasovali, což nebylo vůbec příjemné.  Hráče jsme před závěrem povzbudili, snažili jsme se jim říci, že se dá zápas uhrát. Šťastná teč nás posunula do vedení 2:1 a otevřená obrana soupeře nám pak umožnila dát třetí gól.“

Darek Stránský (1. asistent trenéra HC Verva Litvínov): "Z naší strany byla vidět vůle, odhodlaní, bojovnost, nasazení a koncentrovaný výkon. V utkání jsme prohrávali, ale bojovností a snahou jsme dali gól do šatny. Třetí třetinu jsme chtěli uhrát v podobném duchu, bohužel jsme zazmatkovali v jedné situaci před brankou a padl z toho druhý gól. V závěru jsme nebyli trpěliví, zbytečně jsme se hrnuli dopředu, vybláznili jsme se a dostali jsme rázem ještě třetí gól. Bohužel stále trvá naše nepříjemná série ve Zlíně, možná už to hráči mají hodně v hlavách jsme zklamaní."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY