pátek 17. února 2017 | Zlin Press - Roman Ordelt

Hokejisté Zlína neuspěli v duelu se Spartou v koncovce a prohráli vysoko 0:5

Hokejisté PSG Zlín prohráli v utkání 47. kola Tipsport extraligy se Spartou Praha 0:5 a postupová desítka se jim vzdálila. Berani promarnili v první polovině utkání řadu šancí a až do 33. minuty utkání se hrálo bez branek. Pražané se poté ujali vedení, které krátce před druhou sirénou ještě navýšili. Třetí třetina se hrála zcela v režii hostů, kteří přidali další tři góly. Zlín nevstřelil v letošní sezoně na domácím ledě Spartě ani gól. Veselý a spol. nenavázali na předchozí vítěznou šňůru šesti domácích zápasů v řadě a tabulce zůstávají na jedenáctém místě s 60 body. Tým PSG Zlín hraje v neděli 19. února na ledě Třince.

47. kolo / pátek 17. 2. 2017 / 17:30
Berani Zlín Zlín - HC Sparta Praha Sparta
0:5
(0:0, 0:2, 0:3)
Branky a nahrávky: 33. min Řepík (P. Vrána, Kalina), 40. Buchtele (Smejkal), 44. Uher (Cingel, Švrček), 50. Kumstát (Pech), 52. Forman (Kumstát, Pech). Rozhodčí: R. Čech, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. Diváci: 5 204. Střely na branku: 31:32. Zblokované střely: 7:3. Hity: 12:12. Vhazování: 28/57 (49%) - 29/57 (51%). Průběh utkání: 0:5.

Berani Zlín: Kašík - Marušák, Řezníček, Matějíček, Blaťák, Žižka, O. Horák - D. Šťastný, P. Holík, Říčka - Bukarts, Popelka, O. Veselý - Okál, Chytil, Kubiš - J. Ondráček, Ostřížek, Honejsek. Trenéři: R. Svoboda, M Hamrlík, R. Hrazdira.

HC Sparta Praha: Pöpperle - Gernát, J. Mikuš, Švrček, Kalina, Eminger, Piskáček, od 23. min navíc Nedomlel - Řepík, P. Vrána, J. Hlinka - Klimek, Smejkal, Buchtele - Forman, Pech, Kumstát - A. Kudrna, Cingel, Uher. Trenéři: Kalous, Moták, Veber.

Podrobnou textovou on-line reportáž z utkání najdete na tomto odkazu: http://www.onlajny.com/match/index/date/2017-02-17/id/189010

Nejlepší hráči: Petr Holík - Petr Vrána.

Tři hvězdy utkání podle www.hokej.zlin.cz: Petr Kumstát, Petr Vrána, Tomáš Pöpperle.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (trenér PSG Zlín): "Je to pro nás krutý výsledek. Vstup do utkání se nám podařil, polovinu zápasu jsme předváděli hru, jakou jsme chtěli. Bohužel, ale bez gólu to nejde uspět. Neproměnili jsme vyložené šance a zlomil nás gól do šatny. Sparta je velmi silný tým, zatímco my jsme nebyli schopni konkurovat její síle. Hosté si výsledek s přehledem pohlídali."

Jiří Veber (asistent trenéra HC Sparta Praha): "V úvodní třetině jsme měli velké štěstí. Zlín mohl dát třikrát gól do prázdné brány. Nedali, což nám hrozně pomohlo. Musím říci, že Zlín hrál výborně a především v první polovině zápasu nám dělal velké problémy. Ve druhé třetině nám hodně pomohl gól na 2:0. Třetí třetinu jsme pak hráli a zvládli tak, jak bychom měli od začátku."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY