pátek 24. února 2017 | Zlin Press - Roman Ordelt

Drama na zlínském ledě rozhodla až osmá série nájezdů, Berani berou dva body

Článek aktualizujeme. Hokejisté PSG Zlín vyhráli v utkání 49. kola Tipsport extraligy nad týmem Piráti Chomutov 4:3 po samostatných nájezdech. Více než čtyři tisícovky diváků viděly na ZS Luďka Čajky nejdelší zápas letošního extraligového ročníku. Nevídané drama rozsekla až osmá série a celkově šestnáctý nájezd. Berani vstoupili do důležité bitvy o předkolo úspěšně a v první třetině dali dva góly. Piráti snížili hned na začátku druhé třetiny a v 47. minutě srovnali krok po úspěšné střele z buly. Zlín opět strhl vedení na svou stranu, ale Severočeši vyrovnali krátce po přesilovce, při které si vytvořili velký tlak. Rozhodnutí nakonec přinesly až nájezdy, které rozhodly o bonusovém bodu pro žlutomodré barvy. Branky zaznamenali David Šťastný, Miroslav Blaťák, Petr Holík a rozhodující nájezd proměnil Roberts Bukarts. Berani se dostali v tabulce na postupové desáté místo, když o bod přeskočili Plzeň. Tým PSG Zlín hraje v neděli 26. února televizní zápas v Olomouci, začátek v 18:30 hodin.

49. kolo / pátek 24. 2. 2017 / 17:30
Berani Zlín Zlín - Piráti Chomutov Chomutov
4:3sn
(2:0, 0:1, 1:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 3. min D. Šťastný, 19. Blaťák, 51. P. Holík (Bukarts, Kubiš), rozhodující nájezd Bukarts - 21. V. Růžička ml. (Rutta), 47. Lauko (Račuk), 56. V. Růžička ml (Valach). Rozhodčí: Lacina, Bulanov (RUS) - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:5. Využití: bez. Diváci: 4 272. Střely na branku: 33:40. Zblokované střely: 4:2. Hity: 8:8. Vhazování: 43/95 (45%) - 52/95 (55%). Průběh utkání: 2:0, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3.

Berani Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Matějíček, Blaťák, Žižka, O. Horák - Bukarts, P. Holík, Říčka - D. Šťastný, Popelka, Kubiš - Okál, Honejsek, O. Veselý - J. Ondráček, Chytil, Ostřížek. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík, R. Hrazdira.

Piráti Chomutov: Laco (37. - 38. min T. Král) - Flemming. Dlapa, Rutta, J. Mrázek, Valach, Skinner, Chalupa - V. Růžička ml., Huml, Vondrka - Skokan, Šťovíček, Sklenář - Koblasa, Kämpf, Poletín - Račuk, D. Kaše, Lauko. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný, Martínek.

Podrobnou reportáž z utkání najdete zde: http://www.onlajny.com/match/index/date/2017-02-24/id/189025

Nejlepší hráči: Libor Kašík - Michal Vondrka.

Tři hvězdy utkání podle www.hokej.zlin: Libor Kašík, Vladimír Růžička ml., Roberts Bukarts.

Samostatné nájezdy - I. série P. Holík -, Vondrka -, II. Bukarts -, V. Růžička ml. -, III. Říčka +, POletín +, IV. V. Růžička -, Říčka -, V. POletín -, Bukarts -, VI. Lauiko -, Chytil -, VII. Vondrka -, P. Holík -, VIII. Poletín -, Bukarts +.

Ohlasy trenérů

Martin Hamrlík (trenér PSG Zlín): "Měli jsme dobrý vstup do utkání. To nám ublížilo, protože od stavu 2:0 jsme měli jen pár úseků, kdy jsme hráli dobře, ale víceméně jsme se bránili. Střely po třetině byly jednoznačně pro Chomutov. Nevíme čím to bylo, možná důležitostí utkání. Svazovalo to jak hlavu, tak i nohy. Jsme rádi, že i když se nám nedařilo, tak se nám povedlo vyhrát. Víme, že kluci umí hrát daleko lépe. Když jsme to viděli, tak z toho vycházelo, že Chomutov byl lepší. Musíme poděkovat Liboru Kašíkovi, který to sám zachránil."

Jan Šťastný (asistent trenéra Piráti Chomutov): "Vůbec jsme nezachytili začátek zápasu. Nehráli jsme dobře, neměli jsme pohyb a prohrávali osobní souboje. Po chvilce jsme dostali branku a poté druhou. Nevypadalo to s námi vůbec dobře. Po první třetině jsme si jen řekli pár věcí, co byli špatně. Velmi nám pomohl vstup do druhé třetiny, kdy jsme snížili na 1:2. Od té doby jsme hráli vel,i dobře, měli jsme pohyb a bylo jenom škoda, že jsme nedali další branku. Ve třetí třetině jsme navázali na dobrý výkon a povedlo se nám srovnat. Pak bohužel přišla zase chyba a domácí se dostali do vedení. My už jsme ve vyrovnání moc nevěřili. Utkání z naší strany nebylo dobré. Za ten bod, který jsme po šedesáti minutách měli, jsme určitě vděční. Neměli jsme formu, na kterou jsme zvyklí. V nájezdech to byla show pro diváky. Nenašli jsme nikoho na výborně chytajícího Kašíka, domácí berou druhý bod zaslouženě.“

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY