neděle 26. února 2017 | Zlin Press - Roman Ordelt

Berani vyšli na ledě Olomouce bodově naprázdno, naděje na předkolo trvá

Hokejisté PSG Zlín prohráli v utkání 50. kola Tipsport extraligy na ledě týmu HC Olomouc 0:3 a vypadli z postupové desítky. V důležitém zápase o předkolo play off byl až do 31. minuty bezbrankový stav. Hanáci šli do vedení zásluhou využité přesilové hry. Berany srazil do kolen druhý gól ve třetí minuty vlastního odchovance Romana Vlacha, který zakončil odvážné Hermanovo sólo dorážkou zblízka. Berani se snažili v závěru zkorigovat nepříznivý stav, ale neuspěli v zakončení a vyšli střelecky i bodově naprázdno. Olomouc přidala v samotném závěru ještě třetí gól brankou do prázdné brány při neúspěšné power play Zlína. Svěřenci trenérské dvojice Robert Svoboda, Martin Hamrlík vypadli z elitní desítky. Berani už nemají po prohře v Olomouci postup do předkola ve svých rukou. Tým PSG Zlín hraje v úterý 28. února na ledě Hradce Králové o naději postupu do vyřazovacích bojů. Šance stále žije!

50. kolo / neděle 26. 2. 2017 / 18:30
HC Olomouc Olomouc - Berani Zlín Zlín
3:0
(0:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 31. min Skladaný (Škůrek), 47. Roman Vlach (Herman, J. Galvas), 60. Vyrůbalík (Herman, Konrád). Rozhodčí: Hodek, Hribik – Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 5 219. Střely na branku: 34:23. Zblokované střely: 12:8. Hity: 13:6. Vhazování: 33/59 (56%) - 26/59 (44%). Průběh utkání: 3:0.

HC Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrušek, Rašner, J. Galvas - Skladaný, J. Knotek, Laš - Eberle, Sundher, Burian - Roman Vlach, Herman, Holec - T. Mikúš, P. Mrázek, Matai. Trenéři: Venera, Tomajko.

Berani Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Matějíček, Blaťák, Žižka, O. Horák - Bukarts, P. Holík, Kubiš - D. Šťastný, Chytil, Říčka - J. Ondráček, Honejsek, O. Veselý - Okál, Popelka, Ostřížek. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík, R. Hrazdira.

Důležitý zápas o předkolo play off začala aktivněji Olomouc. Do zakončení se prodral Skladaný, ale gólman Ksšík byl na místě. Ve 4. minutě zakončoval zblízka Bukarts, domácí gólman Konrád vyrazil, vzápětí ale Škůrek poslal kotouč do hlediště a vyfasoval dvouminutový trest. Zlín sehrál úvodní přesilovku bez gólového efektu, šanci si vytvořil Chytil, od modré pálil Marušák. Už při rovnovážném stavu hráčů naledě se prokličkoval šikula Chytil, nicméně po střele zápěstím se kotouč zastavil na Konrádově hrudi. V 8. minutě hledal Holec před zlínskou bránou Eberleho, ten na kotouč nedosáhl. V úvodní třetině se hrál svižný hokej, ránu od modré čáry vypálil Jaroměřský, Kašík byl na místě podobně jako při Knotkově příležitosti. Mora si zahrála rovněž početní výhodu. Na brankovišti čaroval Kašík, vychytal dorážku Sundhera i šanci Holce.

Druhá třetina začala v opatrném tempu. Do první vážnější šance se dostal po rychlém přečíslení Burian, ale mířil vedle. Na druhé straně pálil z první Veselý, z dorážky netrefil odkrytou bránu Honejsek. Mora si poté vytvořila tlak, sevřela hosty v obranném pásmu, naštěstí Kašík kryl střelu Eberleho. V polovině utkání byl vyloučen Žižka a Hanáci hráli druhou přesilovku. Za půldruhé minuty ji využil nejproduktivnější hráč domácích Skladaný, když usměrnil do sítě ránu Škůrka po odrazu od zadního mantinelu. Berani zahrozili při krátké přesilovce, na Konráda nevyzráli Bukarts a Kotvan. Rušné okamžiky přinesla 36. minuta, Kašík skvěle zasáhl před Sundherem i dorážce Eberleho. Kotouč zametl do bezpečí Blaťák a po jeho přihrávce se prodral do úniku Honejsek, ale domácí beci ho dobruslili.

Domácí začali třetí třetinu náporem, příležitosti měli Sundher, Burian a Jaroměřský. Ve 45. minutě odešel za katr Marušák, ale paradoxně měl největší šanci na druhé straně Kubiš, ale zblízka minul olomouckou klec. Už při stejném počtu hráčů na ledě udeřili Hanáci podruhé. Hermanovo sólo přes celé kluziště zakončil úspěšně zblízka Roman Vlach. Berani se nezvzdali, ale v koncovce se trápili, před Konrádem neuspěli Kubiš a Chytil. Zlín dostal v 54. minutě možnost vrátit se do hry při početní výhodě, ale Mora pozorně bránila a nepouštěla zlínské hráče do šancí.Hosté již nenašli síly na zkorigování výsledku, třetí gól inkasovali do prázdné brány při neúspěšné power play.

Nejlepší hráči: Branislav Konrád - Libor Kašík.

Ohlasy trenérů

Jan Tomajko (asistent trenéra HC Olomouc): "Byl to vyrovnaný duel. Obě mužstva bojovala a věděla, o co jim jde. Divákům se utkání muselo líbit. Oba týmy do toho dávaly maximum. Byli jsme dnes šťastnější. Do druhé branky se hrálo dost vyrovnaně, ale právě tento moment nás nejvíce uklidnil, právě ve chvíli, kdy se Zlín dostával do tlaku. Tři body nám sice trochu pomohli, ale v této situaci musíme jednoduše prostě dvakrát vyhrát. Los všech tří družstev až tak moc nerozhoduje, půjde už jen o bodové zisky.“

Robert Svoboda (trenér PSG Zlín): "Výsledek je pro nás zklamání. Ustáli jsme očekávaný tlak domácích v úvodní třetině, ve druhé třetině jsme poté srovnali krok, ale obdrželi jsme nešťastný gól v přesilovce. Ani za stavu 0:2 jsme nic nevzdávali a ještě jsme neúspěšně riskli power-play. Hlavní důvod prohry vidím v nevyužívaní šancí. Výsledek situaci dost zamotal, v posledních dvou kolech už může porazit každý kohokoliv. Čeká nás bezesporu dramatický závěr."

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY