pátek 03. března 2017 | Zlin Press - Roman Ordelt

Poslední kolo extraligy rozhodlo, Berani si zahrají po devíti letech jen play out

Hokejisté PSG Zlín vyhráli v zápase 52. kola Tipsport extraligy nad týmem HC Energie Karlovy Vary 3:2 po samostatných nájezdech. Ani tato výhra nepomohla svěřencům trenérské dvojice Robert Svoboda, Martin Hamrlík k postupu do předkola play off. Plzeň dokázala získat potřebný bod na Spartě již po šedesáti minutách hry a nakonec urvala jako poslední postup do vyřazovacích bojů. Berani začali utkání s Energií lehkovážně a již po 125 vteřinách prohrávali 0:2! Zlínští poté soupeře přehrávali a vytvořili si místy až drtivou převahu, kterou však vyjádřili ve druhé třetině pouze jediným gólem. Vyrovnávací gól ve třetí třetině po výsledku ze Sparty již nic neřešil. Nakonec zápas došel až do nájezdů, bonusový bod získal s trpkou příchutí nakonec Zlín, který vyhrál na počet střel 56:19! Branky zaznamenali Pavel Kubiš 2 a Roberts Bukarts. Kapitán týmu Ondřej Veselý odehrál jako šestý hráč v extralize 1 100. zápas v nejvyšší soutěži! První utkání ve skupině o umístění na 11. - 14. místě odehrají Berani v úterý 7. března od 17:30 hodin na domácím ledě s Pardubicemi. O dvojici účastníků do baráže je rozhodnuto s předstihem, o setrvání v extralize budou hrát Karlovy Vary a Pardubice.

3:2sn
(0:2, 1:0, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 25. min Kubiš (P. Holík, Blaťák), 54. Kubiš (P. Holík, Kotvan), rozhodující nájezd Bukarts - 1. min Skuhravý (Vachovec, Davídek), 3. Flek (Beránek, Harant). Rozhodčí: Hodek, Kika - Lhotský. J. Svoboda. Vyloučení: 2:7. Využití: 1:0. Diváci: 4 653. Střely na branku: 56:19. Zblokované střely: 2:7. Hity: 6:11. Vhazování: 27/65 (42%) - 38/65 (58%). Průběh utkání: 0:2, 1:2, 2:2, 3:2.

Berani Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Matějíček, Blaťák, Žižka, Řezníček - Bukarts, P. Holík, Kubiš - D. Šťastný, Chytil, Říčka - J. Ondráček, Honejsek, O. Veselý - Okál, Popelka, Ostřížek. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík, R. Hrazdira.

HC Energie Karlovy Vary: Honzík - Sičák, M. Rohan, Baránek, Harant, Baldajev, T. Dvořák, J. Tomeček - Mikulík, Gríger, T. Rachůnek - Davídek, Skuhravý, Vachovec - V. Tomeček, Stloukal, Harkabus - Flek, D. Kindl, O. Beránek. Trenéři: Tlačil, Antonik.

Podrobnou reportáž z utkání najdete zde: http://www.onlajny.com/match/index/date/2017-03-03/id/189043:

Nejlepší hráči: Pavel Kubiš - Václav Skuhravý.

Tři hvězdy utkání podle www.hokej.zlin.cz: Pavel Kubiš, David Honzík, Roberts Bukarts.

Samostatné nájezdy: I. série Gríger -, Kubiš -, II. série Sičák -, Bukarts +, III. série Mikulík -.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (trenér PSG Zlín): „Hráli jsme o všechno. Soupeř nás zaskočil na začátku dvěma brankami, které jsme mu nabídli. U prvního gólu brankář neměl hůl a u druhého gólu bylo chybné střídaní. Měli jsme dostatek šancí, abychom to srovnali, ale zřejmě na nás padl tlak. Ve druhé třetině jsme měli několik neproměněných šancí a nakonec z toho byl asi spravedlivý výsledek, který z našeho pohledu nic nezměnil. Hráčům můžeme poděkovat, že zápas nebyl nudný, měl náboj a musel se líbit.“

Jan Tlačil (hlavní trenér HC Energie Karlovy Vary): „Připravovali jsme se na těžký zápas. Věděli jsme, že Zlín bude hrát o všechno. Čekali jsme od něho velký nástup, ale naši hráči ho eliminovali a šli jsme do rychlého vedení 2:0. Poté jsme hráli několik oslabení a soupeř dostával náš tým pod tlak, což vyústilo ve vyrovnání na 2:2. Zápas šel do nájezdů, kde jsme nedali gól."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY