pátek 10. března 2017 | Zlin Press - Roman Ordelt

Hokejisté PSG Zlín prohráli v Karlových Varech po gólové přestřelce

Hokejisté PSG Zlín prohráli ve 2. kole skupiny o umístění Tipsport extraligy na ledě týmu HC Energie Karlovy Vary 4:6. Utkání v rozhodnuté skupině play out rozhodně nebylo nudné. Diváci viděli celkem deset gólů. Hosté v oslabené sestavě bez opor šli v 11. minutě do vedení, ale poté už jen dotahovali náskok Západočechů. Zlín srovnal stav ještě před druhou sirénou na 3:3, nicméně třetí třetina patřila Energii. Domácí utekli na rozdíl dvou branek zásluhou dvou přesných tref zlínského odchovance Tomáše Rachůnka. Branky Zlína zaznamenali Pavel Kubiš 2, David Ostřížek a Oldřich Horák. První extraligový zápas odehrál obránce Jakub Ferenc, premiérově nastoupil ve zlínském dresu bek Lukáš Chmelíř. Tým PSG Zlín hraje ve třetím kole play out v neděli 12. března doma s Olomoucí, začátek v 15:30 hodin.

6:4
(1:1, 2:2, 3:1)
Branky a nahrávky: 16. min V. Tomeček (T. Rachůnek, Mikulík), 24. Sičák (Gríger, Skuhravý), 28. Gríger (M. Rohan, T. Rachůnek), 42. T. Rachůnek (Flek, Mikulík), 49. Skuhravý, 57. T. Rachůnek (Benák, Mikulík) - 11. Ostřížek (J. Ondráček, Honejsek), 32. O. Horák (J. Ondráček, Ostřížek), 38. Kubiš, 47. Kubiš (O. Horák). Rozhodčí: Souček, Pražák – Rozlílek, Kokrment. Vyloučení: 3:9. Využití: 4:2. Diváci: 2 215. Střely na branku: 36:17. Zblokované střely: 6:8. Hity: 5:2. Vhazování: 42/77 (55%) - 35/77 (45%). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 3:1, 3:3, 4:3, 4:4, 6:4.

HC Energie Karlovy Vary: Závorka - Sičák, M. Rohan, Baránek, Harant, Rýgl, Benák, od 21. min navíc Weinhold - Mikulík, Gríger, T. Rachůnek - Gorčík, Skuhravý, Vachovec - V. Tomeček, Tuominen, Stloukal - Flek, Kindl, O. Beránek, od 21. navíc Davídek. Trenéři: Tlačil, Antonik.

Berani Zlín: Štůrala - V. Zadražil, Kotvan, Matějíček, Chmelíř, Žižka, Ferenc, Horák - Kovařík, Popelka, Kubiš - Ondráček, Honejsek, Ostřížek - Okál, M. Kratochvíl, Říčka - Goiš. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík, R. Hrazdira.

Do úvodní vážnější šance se dostala Energie zásluhou Grígera. Domácí byli při střelbě aktivnější, jenže Harant a Mikulík v koncovce neupěli. Vary hrály po kroščeku Zadražila na začátku 7. minuty úvodní přesilovou hru, nicméně za pozornost stála jen nepřesná střela Gorčíka. Berani hráli pozorně v defenzivě a otevřeli střelecký účet zápasu v polovině první třetiny. Po ukázkové kombinaci putoval kotouč po ose Ondráček, Honejsek, Ostřížek a posledně jmenovaný ho zametl do prázdné brány. Gólman Štůrala se zaskvěl ve 14. minutě, když betonem zneškodnil dělovku kapitána Skuhravého. Zadražil zamířil poté podruhé za katr a tentokrát domácí jeho faul potrestali gólem. V 16. minutě se prosmýkl kolem mantinelu Tomáš Rachůnek a jeho přesnou přihrávku zužitkoval přesnou střelou k tyči Tomeček.

Karlovy Vary využily na začátku druhé třetiny přesilovku pět na tři. Sudí nejdříve neuznali gól Fleka, ale za další minutu šli domácí poprvé do vedení. Zkušený bek Sičák prostřelil dělovkou z mezikruží Štůralu. Zlínští hráli nedisciplinovaně, kupili fauly a na zlínském brankovišti bylo pořádně horko. Do šancí se dostali Mikulík, Tomeček a Kindl. Už při rovnovážném počtu hráčů na ledě pálil Tuominen. Štůrala předvedl bravurní zákrok lapačkou. Kapituloval však ve 28. minutě, kdy neudržel střelu Martina Rohana od modré čáry a všudybyl Gríger dorazil kotouč do prázdné brány. Zlínští srovnali stav ještě do druhé sirény. Berani využili ve 32. minutě přesilovku, když si před gólmana Závorku najel obránce Horák a trefil se přesně pod víko. Dvě minuty před závěrem druhé třetiny se dostal do samostatného úniku Kubiš a nedal Závorkovi šanci.

Třetí třetina rozhodla o vítězi. Na jejím začátku pokračovala gólová přestřelka. Domící využili ve 42. minutě další přesilovku. Flek ideálně namazal na hůl Tomáše Rachůnka, který měl před sebou odkrytou bránu. Za pět minut bylo opět srovnáno, když Kubiš dal svůj druhý gól v zápase přesnou střelou pod víko Závorkovy svatyně. Energie využia za další tři minuty dvojnásobnou přesilovku, vítězný gól vstřelil, po závěru před Štůrakpui se nejlépe zorientoval kapitán Skuhravý. Pojistku na domácí výhru zaznamenal v 57. minutě Tomáš Rachůnek po rychlém průniku s obráncem Benákem. Berani ani na třetí pokus v letošní sezoně nedokázali na ledě Varů urvat alespoň bod.

Ohlasy trenérů

Mikuláš Antonik (asistent trenéra HC Energie Karlovy Vary): „Představovali jsme si lepší nástup do zápasu, protože jsme věděli, že Zlín bude po dlouhé cestě a s novými kluky v sestavě. V útoku jsme dali šest gólů, proměnili čtyři přesilovky, na druhé straně v obraně jsme udělali spoustu chyb. Pro diváky to ale byl atraktivní zápas, získali jsme tři body a jsme víceméně spokojeni."

Martin Hamrlík (trenér PSG Zlín): „Gratuluji Varům k výhře. Jsme spokojení i přes prohru, protože hráči k tomu přistoupili dobře. Měli jsme tady hodně nových kluků, které jsme třeba ještě vůbec neviděli. Takže panuje spokojenost s předvedeným výkonem . Dnešního zápasu jsme se báli, víme, že Vary jsou silné a doma nastoupily v plné sestavě. Měli jsme strach, abychom nechytli nějaký debakl, ale zápas byl dlouho vyrovnaný. Rozhodly perfektně sehrané přesilovky domácích."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY