pátek 17. března 2017 | Zlin Press - Roman Ordelt

Berani s benjamínkem Hufem v bráně prohráli s Olomoucí i ve druhém zápase

Hokejisté PSG Zlín prohráli ve 4. kole skupiny o umístění na 11. - 14. místě Tipsport extraligy na ledě týmu HC Olomouc 2:4 a nezaútočili na jedenácté místo v extraligovém pořadí. Berani prohráli s Hanáky podruhé v řadě a neoplatili Kohoutům prohru 0:2 z domácího utkání. Duel moravských rivalů rozhodly dvě využité přesilové hry v podání Mory. Olomouc dala vítězný gól na začátku třetí třetiny zásluhou druhé trefy Marka Laše, hosté ještě snížil na rozdíl kontaktního gólu, ale Olomouc výhru zpečetila při neúspěšné power-play Zlína. Křest v seniorském hokeji si odbyl sedmnáctiletý gólman Daniel Huf a svým výkonem rozhodně nezklamal. Branky zaznamenali Tomáš Žižka a Roberts Bukarts. Veselý a spol. ztrácí na Hanáky již pět bodů. Tým PSG Zlín hraje v neděli 19. března v Pardubicích.

UMI4 / pátek 17. 3. 2017 / 18:00
HC Olomouc Olomouc - Berani Zlín Zlín
4:2
(1:0, 1:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 3. min Laš (Rutar, Ondrušek), 31. Ondrušek (Skladaný, Laš), 41. Laš (Holec), 59. Eberle (Roman Vlach) - 23. Žižka (P. Holík, Kovařík), 56. Bukarts (Žižka, Ostřížek). Rozhodčí: Kika, Kubičík – Ganger, Hanzlík. Vyloučení: 1:2. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2 147. Střely na branku: 44:33. Zblokované střely: 8:5. Hity: 4:5. Vhazování: 31/64 (48%) - 33/64 (52%). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2.

HC Olomouc: Falter – Škůrek, Vyrůbalík, Rutar, Ondrušek, Rašner, Staněk, od 21. min Spurný – Eberle, Roman Vlach, Burian – Skladaný, Holec, Laš – Fořt, P. Mrázek, Macuh - od 41. min navíc Kotala. Trenéři: Venera, Tomajko.

Berani Zlín: Huf – Ferenc, Žižka, Matějíček, Gazda, V. Zadražil, O. Horák – Kovařík, P. Holík, Říčka – Bukarts, Popelka, Honejsek – J. Ondráček, M. Kratochvíl, O. Veselý – Ostřížek, Goiš. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík, R. Hrazdira.

Hanáci měli raketový nástup do utkání. Již ve 3. minutě se ujali vedení zásluhou využité přesilové hry, když potrestali faul Matějíčka. Střelu mladíka Rutara od modré čáry úspěšně tečoval za záda debutujícího gólmana Hufa domácí Laš. Kohouty vedoucí gól povzbudil, po úniku z křídla pálil vedle Burian. V 7. minutě zůstal před Hufem osamocený Mrázek, zlínský mladík si připsal skvělý zákrok. V obrovské šanci se ocitl ve 12. minutě před zlínskou bránou Fořt, nicméně projektil ze své hole vypálil nad horní břevno. Berani se dostali do úvodní šance po rychlém přečíslení dva na jednoho, Holíkovu střelu se štěstím vyrazil olomoucký brankář Falter. V posledních vteřinách úvodní třetiny měl velkou příležitost vyrovnat Goiš, ale Falter vyjel z brankoviště a úspěšně zasáhl.

Berani začali druhou třetinu aktivně a odměnou byl vyrovnávací gól ve 23. minutě. Zlín se prosadil v útočném pásmu a po přehrání domácí obrany skóroval najetý bek Žižka. Vedení na stranu hostů mohl strhnout Kratochvíl, ale mířil nad. Hanáci šli v polovině utkání podruhé do vedení a opět zásluhou využité přesilové hry. Po přesné přihrávce od Skladaného prostřelil Hufa přesnou střelou z mezikruží bek Ondrušek. Hosty poté podržel skvělý Huf, když zlikvidoval střelu Romana Vlacha i samostatný únik Mrázka. Vyrovnání odmítl před druhou sirénou Bukarts, kotouč nakonec skončil v bezpečí mezi betony Faltra.

Mora začala třetí třetinu ve stylu úvodního dějství. Hned v první minutě se prosadil přesnou střelou k tyči Laš a dostal domácí do dvougólového vedení. Berani hráli až v 45. minutě po prohřešku Slovince Macuha první přesilovku v utkání, jenže k vážnému ohrození Faltrovy svatyně se nedostali. Hosté se přiblížili opět na rozdíl kontaktního gólu, po Faltrově zaváhání zametl kotouč v 56. minutě do sítě Bukarts. Olomouc spálila v závěru dvě velké šance zásluhou Buriana a Mrázka. Veselý a spol. sáhli v závěru k power-play, ale Eberle střelou do prázdné brány zpečetil třetí výhru Olomouce v play out.

Ohlasy trenérů

Jan Tomajko (asistent trenéra HC Olomouc): "V letošním play out jsme nechali nastoupit několik hráčů, kteří by se do sestavy nedostali a musím říct, že nezklamali. Jak Ludvík Rutar, tak Lukáš Spurný a Rok Macuh jsou příslibem do budoucna. Právě tyto zápasy jim pomáhají zkusit si dospělý hokej a zvyknout si na něj. Výhra nás samozřejmě těší. Na to, že se hraje play out, přišlo dost diváků. Jsme rádi, že jsme je potěšili."

Martin Hamrlík (trenér PSG Zlín): "Prohra nás mrzí, ale na druhou stranu bychom nikdy neměli příležitost vidět v zápasech tolik nových hráčů. Děláme si o nich obrázek, chtěli jsme je vidět. Je to pro ně i pro nás obrovská zkušenost. Musím pochválit Dana Hufa, byl to jeho první start za muže a odchytal to výborně. Jedenácté nebo dvanácté místo pro nás nic neřeší. Po záchraně pro nás motivace rapidně spadla a pojali jsme play out jako zkušební období pro mladé hráče."

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY