úterý 21. března 2017 | Zlin Press - Roman Ordelt

Tým PSG Zlín se rozloučil se sezonou prohrou s Karlovými Vary

Hokejisté PSG Zlín se rozloučili s letošní sezonou Tipsport extraligy porážkou v 6. kole skupiny o umístění na domácím ledě s týmem HC Energie Karlovy Vary 2:3. Výsledek již nemohl nic změnit na faktu, že Berani obsadí v konečném účtování dvanácté místo a Energie bude bojovat o extraligovou příslušnost v baráži. Hosté šli do vedení již v 5. minutě brankou v oslabení, nicméně Veselý a spol. vyrovnali a ještě před koncem první třetiny strhli vedení na svou stranu. Západočeši měli úspěšný vstup do závěrečné třetiny a dvěma slepenými góly během 26 vteřin otočili stav ve svůj prospěch. Branky zaznamenali Tomáš Žižka a Filip Chytil.

2:3
(2:1, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 7. min Žižka, 16. Chytil (Honejsek) - 5. T. Rachůnek (Mikulík), 42. D. Kindl (Skuhravý), 42. Tuominen (V. Tomeček). Rozhodčí: Kubičík, Kika - Ganger, Václav Hanzlík. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 1 033. Střely na branku: 43:26. Zblokované střely: 4:7. Hity: 5:8. Vhazování: 33/65 (51%) - 32/65 (49%). Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3.

Berani Zlín: Štůrala (31. min Kašík) – Marušák, Řezníček, Matějíček, Žižka, O. Horák, Kotvan, Ferenc – J. Ondráček, Popelka, O. Veselý – Bukarts, M. Kratochvíl, Honejsek – Kovařík, Chytil, Goiš – Ostřížek. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík, R. Hrazdira.

HC Energie Karlovy Vary: Závorka - Sičák, M. Rohan, M. Baránek, Harant, Rýgl, Benák - Mikulík, Gríger, T. Rachůnek - Davídek, Skuhravý, D. Kindl - V. Tomeček, Tuominen, Stloukal - Flek, Dušek, O. Beránek. Trenéři: Tlačil, Antonik.

Podrobnou reportáž z utkání najdete zde: http://www.onlajny.com/match/index/date/2017-03-21/id/202417

Tři hvězdy utkání podle www.hokej.zlin.cz: Václav Skuhravý, Filip Chytil, Tomáš Rachůnek.

Ohlasy trenérů

Martin Hamrlík (trenér PSG Zlín): „Ve skupině o umístění jsme odehráli hodně nedívatelných zápasů, dnes to bylo trošku lepší. Zápas jsme si pokazili jednou minutou, a to na začátku třetí třetiny. Pak už jsme to těžko obraceli. Sice jsme se dívali na nové hráče přicházející v úvahu do příští sezony, ale bylo těžké přinutit hráče, aby šli na krev.“

Jan Tlačil (hlavní trenér HC Energie Karlovy Vary): „Vstupovali jsme do zápasu po dlouhé cestě. Nechtěli jsme začít špatně, což se nám podařilo, ale pasáž na konci první a v úvodu druhé třetiny nebyla dobrá. Ve třetí třetině jsme hráli přesně to, co jsme chtěli. Za to bych chtěl hráčům poděkovat.“

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY