neděle 17. září 2017 | Zlin Press - Roman Ordelt

Berani přišli o venkovní body opět v závěru, do kolen je srazil Anděl

Hokejisté Aukro Berani Zlín prohráli v zápase 5. kola Tipsport extraligy na ledě týmu HC Dukla Jihlava 2:3 prohráli již čtvrtý zápas v řadě. Staronový účastník nejvyšší soutěže předvedl ve třetí třetině velký obrat, zatímco Berani ztratili všechny body podobně jako při utkání v Liberci v posledních minutách. Zlín vstoupil do důležitého utkání velmi úspěšně, neboť ve 27. minutě i zásluhou využité přesilovky vedl 2:0. Ve třetí třetině však o slibný náskok přišel, vlastní nekázní nabídl domácím dvě dvojnásobné přesilové hry. Zatímco první se ubránil, při druhé dala Dukla ve 48. minutě kontaktní gól. A do třetí sirény přidala další dva, když vítězný gól vstřelil mladík Anděl. Veselý a spol. nevystřelili ve třetí třetině ani jednou na domácí bránu! Branky zaznamenali Zdeněk Okál a Dalibor Řezníček. Zlín hraje v pátek 22. září doma s Litvínovem, začátek v 17:30 hodin.

5. kolo / neděle 17. 9. 2017 / 16:00
HC Dukla Jihlava Jihlava - Berani Zlín Zlín
3:2
(0:1, 0:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 48. min Čachotský (Suchánek, de la Rose, Čachotský), 56. F. Seman (de la Rose), 59. Anděl (Suchánek) - 6. Okál (Ferenc, O. Horák), 27. Řezníček (J. Ondráček, Matějíček). Rozhodčí: Kubičík, Šír – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:9, navíc Rihards Bukarts (Zlín) na 10 minut. Využití: 1:1. Diváci: 4 866. Střely na branku: 27:13. Zblokované střely: 11:5. Hity: 16:11. Vhazování: 45/67 (67%) - 22/67 (33%). Průběh utkání: 0:2, 3:2.

HC Dukla Jihlava: Škarek – de la Rose, Suchánek, Šidlík, Bryhnisveen, J. Zdráhal, Kajínek – Macík, J. Skořepa, Jiránek – Čachotský, F. Seman, Rys – Žálčík, M. Hlinka, Anděl – Protasenja, R. Hubáček, Diviš – Váňa. Trenéři: Vlk, F. Zeman, Jaroš.

Berani Zlín: Kašík - Matějíček, Řezníček, Ferenc, Freibergs, Žižka, Padrnos, O. Horák - Okál, D. Šťastný, Kubiš - Roberts Bukarts, Honejsek, Rihards Bukarts - J. Ondráček, P. Sedláček, O. Veselý - Popelka, M. Kratochvil, Illo. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík, Hrazdira.

Jihlava byla na začátku utkání aktivní, připravenost Kašíka prověřili Skořepa, kapitán Čachotský a Hlinka. Berani se bránili a z první vážnější šance otevřeli střelecký účet duelu. Z rychlého protiútoku překonal v 6. minutě domácího gólmana Škarka kličkou Okál, když prostrčil kotouč pod levým betonem. Druhý gól pro hosty mohl přidat Sedláček, ale vyražený kotouč neusměrnil do sítě. Dukla dostala po faulu Horáka úvodní přesilovku v zápase, ale žádnou příležitost si nevypracovala. První početní výhoda pro hosty trvala jen 18 vteřin, neboť ji zhatilo hákování střelce úvodní branky Zlína. V 16. minutě mířil na brankáře Kašíka domácí Macík, naštěstí pro Berany měl vychýlenou mušku.

Berani chybně vystřídali na začátku druhé třetiny, nicméně domácí přesilovce se ubránili. Horko před zlínskou bránou bylo ve 26. minutě, Kašík vyrazil jedovatou pumelici švédského beka de la Rosy, ale domácí útočníci se k dorážce nedostali. Udeřilo o minutu posléze, když Zlín za pouhých 16 vteřin potrestal faul Jiránka. Ránu Matějíčka od modré čáry úspěšně tečoval před Škarkem clonící bek Řezníček. Hra se přiostřila v polovině utkání a přibylo tvrdších zákroků na obou stranách. Domácí snaha o vstřelení kontaktního gólu končila na nepřesné kombinaci.

Nedisciplinovanost hostů nabídla Dukle na začátku třetí části přesilovku pět na tři v délce 70 vteřin. Ještě předtím si Kašík připsal skvělý zákrok po střele Ryse. Zlínský gólman čaroval, zneškodnil ránu de la Rosy a Čachotský mířil z dorážky do boční sítě. Berani se ubránili, nicméně nekázeň hostů trestuhodně pokračovala. Rihards Bukarts a Řezníček faulovali a domácí měli 49 vteřin k dobru početní výhodu o dva hráče. Tentokrát ji využili, pumelici Suchánka od modré čáry tečoval do sítě Čachotský. Domácí se dočkali kýženého vyrovnání, když v čase 55:56 minuty překonal gólmana Zlína po úspěšné teči Seman. Domácí obrat a K.O. pro zlínské barvy dokonal v čase 58:11 minuty mladík Anděl, který vstřelil vítězný gól zápasu. Berani sáhli v závěru k power play, ale skóre se již nezměnilo. Veselý a spol. prohráli jako přes kopírák i druhý zápas venku po totožném průběhu. Jihlava si připsala po návratu do extraligy premiérovou výhru za tři body.

Nejlepší hráči: Erik de la Rose - Libor Kašík.

Ohlasy trenérů

František Zeman (asistent trenéra HC Dukla Jihlava): "„Chci poděkovat týmu, protože ukázal neskutečnou vůli po vítězství. I za stavu 0:2 neskládali hráči zbraně a šli za výhrou. Odměna v podobě prvních třech bodů patří nám. Hráli jsme velice dobře. Bohužel v prvních dvou třetinách Zlín trestal naše chyby, kdežto my jejich nikoliv. Vůle po vítězství byla ale z naší strany větší, proto zůstávají tři body tady a soupeř odjíždí s prázdnou.“

Robert Svoboda (hlavní trenér Aukro Berani Zlín): „Stala se nám stejná věc jako v Liberci, ztratili jsme dobře rozehraný zápas. Je to neomluvitelné. Pokud se nezamyslíme nad svojí disciplínou, těžko budeme podobné zápasy zvládat. Stojí nás to strašně moc sil a bodový zisk je nulový. Vstup do utkání jsme měli dobrý. Třetí vítězný gól přišel po hrubé chybě při střídání, domácím jsme ho darovali.“

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY