neděle 15. října 2017 | Zlin Press - Roman Ordelt

Berani získali z bitvy s favoritem cenný bod, v nájezdech se radovala Plzeň

Hokejisté Aukro Berani Zlín prohráli v utkání 13. kola Tipsport extraligy na domácím ledě s týmem HC Škoda Plzeň 4:5 po samostatných nájezdech a z bitvy s favoritem získali v nádherném hokejovém večeru cenný bod. Západočeši získali ve druhé třetině tříbrankový náskok, ale Veselý a spol. se nevzdali a dokázali po bojovném výkonu srovnat krok před třetí sirénou. Berani sáhli k power-play a vyrovnávací gól vstřelili v čase 59:29 minuty. Prodloužení bonusový bod nepřineslo, i když domácí hráli přesilovku, ale zůstala nevyužita. Samostatné nájezdy nakonec rozhodl nejlepší muž utkání Tomáš Mertl, který zaznamenal hattrick. Branky dali Ondřej Veselý 2, Štěpán Fryšara a David Šťastný. Zlínští hokejisté hrají v úterý 17. října doma s Vítkovicemi, začátek v 17:30 hodin.

13. kolo / neděle 15. 10. 2017 / 17:00
Berani Zlín Zlín - HC ŠKODA Plzeň Plzeň
4:5sn
(1:1, 1:3, 2:0 - 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 20. min O. Veselý (Okál), 40. O. Veselý (Matějíček, Okál), 55. Fryšara (Žižka, J. Ondráček), 60. D. Šťastný (O. Veselý) - 11. Mertl (Gulaš), 28. Hollweg (Preisinger, Schleiss), 35. D. Kubalík (Preisinger), 36. Mertl, rozhodující nájezd Mertl. Rozhodčí: Hodek, Souček - J. Ondráček, Špůr Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 843. Střely na branku: 37:32. Zblokované střely: 8:16. Hity: 8:6. Vhazování: 41/78 (53%) - 37/78 (47%). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 4:4, 4:5.

Berani Zlín: Kašík - Matějíček, Řezníček, Ferenc, Freibergs, Petran, Valenta, Žižka - J. Ondráček, P. Sedláček, Kubiš - D. Šťastný, Honejsek, Roberts Bukarts - Okál, Popelka, O. Veselý - Rihards Bukarts, Fryšara, Gago. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík, Hrazdira.

HC ŠKODA Plzeň: M. Svoboda - Jones, Moravčík, P. Kadlec, D. Sklenička, Čerešňák, Pulpán - Gulaš, Mertl, Schleiss - D. Kindl, Stach, D. Kubalík - Indrák, Kracík, P. Straka - Hollweg, Preisinger, Kodýtek. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák, Jiří Hanzlík.

Podrobnou on-line reportáž z utkání najdete na tomto odkazu: http://www.onlajny.com/match/index/date/2017-10-15/id/216871

Samostatné nájezdy - I. série: Petr Straka -, Okál -, II. Indrák -, O. Veselý -, III. Stach -, Honejsek +, IV. Gulaš +, Roberts Bukarts -, V. Mertl +, Freibergs -.

Nejlepší hráči utkání: Ondřej Veselý - Tomáš Mertl.

Tři hvězdy utkání podle www.hokej.zlin.cz: Tomáš Mertl, Ondřej Veselý, David Šťastný.

Ohlasy trenérů

Martin Hamrlík (asistent trenéra Aukro Berani Zlín): „Do zápasu jsme nevstoupili dobře, nehráli jsme, co jsme si řekli. Měli jsme málo střel, Plzeň byla agresivnějším týmem. Od druhé třetiny se to zlepšilo, ale paradoxně jsme neproměnili řadu tutovek, zatímco hosté třikrát skórovali. I za nepříznivého stavu 1:4 jsme se dokázali zvednout a nakonec nám to vyšlo. Ukázali jsme, že i za krajně špatného stavu se dá zápas dotáhnout na body. Škoda, že se nám nepodařilo získat ze samostatných nájezdů ještě druhý bod, ale dnešní zápas hodnotíme jako malé vítězství nad silnou Plzní. Kluci prokázali neskutečnou bojovnost i nasazení, zkrátka hrát se dá s každým. Kluci předvádí posledních devět kol neskutečnou bojovnost a nasazení.“

Ladislav Čihák (asistent trenéra HC Škoda Plzeň): „Měli jsme v první třetině pár šancí, ale od druhé třetiny byl Zlín lepší týmem. Sice jsme třetinu vyhráli 3:1, když jsme z pár šancí vstřelili góly. Domácí nás ve třetí třetině přehrávali, měli lepší pohyb. Sportovně musím uznat, že Zlín vyrovnal v závěru po zásluze. V prodloužení musím vyzdvihnout práci Hollwega a ostatních, zblokovali mnoho střel. Nájezdy už jsou vabank a my bereme bod navíc. Jsou to pro nás zlaté dva body ze Zlína.“

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY