středa 20. prosince 2017 | David Šimon

Starší dorostenci nedokázali zlomit sérii proher

Po sedmi prohrách v řadě vstoupili starší dorostenci Zlína do utkání s Kladnem s jednoznačným cílem, zlomit sérii proher. Jenže už od úvodních minut to s Berany nevypadalo dobře. Navíc Kladno na začátku druhé části tříkrát rychle skórovalo. Zlínu se sice dvěma slepenými góly povedlo snížit, jenže Rytíři znovu zabrali a v Baťově městě získali tři body za výhru 6:2.

29. kolo / středa 20. 12. 2017 / 15:00
Berani Zlín Zlín - Rytíři Kladno Kladno
2:6
(0:1, 2:3, 0:2)
Branky a nahrávky: 38. Janošek (Weintritt, Světlík), 39. Hamrlík (Fajkus, Pröschl) – 6. Neiss (Filip), 22. Neiss (Šmatlák, Čermák), 23. Čermák (Hašek), 26. Hašek (Neiss, Tržil), 49. Hašek (Neiss), 60. Hašek. Rozhodčí: Cik – Hanzlík, Sedlák. Vyloučení: 4:6. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 56. Střely na branku: 30:31. Průběh utkání: 0:4, 2:4, 2:6.

Berani Zlín: Kořének (od 26. Kubík) – Holík, Suhrada, Hamrlík, Jaroněk, Vítek, Janošek, Pavlas – Sebera, Podešva, Dvořáček, Pröschl, Weintritt, Světlík, Lekeš, Apolenář, Fajkus, Kristek, Handl

Rytíři Kladno: Jiroušek – Kvapil, Zich, Volráb, Šmatlák, Flachs – Tržil, Bláha, Hašek, Bernat, Zíta, Routa, Kulma, Urban, Čermák, Filip, Neiss

Lépe do utkání vstoupili hosté, kteří využili zaváhání zlínské obrany. V oslabení se nejprve dostal do úniku Bláha s Filipem, ale chybu Rytíři nepotrestali. Jenže Berani propadli v defenzívě znovu, čehož už Jiří Neiss využil. Srovnat mohl zlínský Weintritt, ale Jiroušek v brance Kladna šanci zmařil.

Úvod druhé části znovu vyšel Kladnu. Ač Bláha neproměnil samostatný únik a Bernat nepřelstil Kořénka, radoval se brzy na to Jiří Neiss, který zakončil kombinaci Rytířů. O minutu později se Kladenští radovali znovu. Přihrávku Haška zužitkoval Matěj Čermák. Tříbrankový náskok Rytíře ale stále neuspokojil a když se před zlínskou brankou dobře zorientoval Petr Hašek, bylo to již o čtyři branky a Kořének se pakoval na střídačku.

Čerstvý Kubík ve zlínské brance dlouho nebyl bez práce. Šanci Bernata ale dokázal zlikvidovat. Za nepříznivého stavu to domácí nezabalili. Kristek ale před Jirouškem neuspěl. Gólová byla až rána Jáchyma, který tvrdou střelou do protipohybu protipohybu propálil kladenského brankáře. Ještě před koncem druhé části domácí snížili na rozdíl dvou branek. Matyáš Hamrlík dostal přihrávku od Fajkuse a zamířil milimetrově přesně pod víko.

Na úvod poslední dvaceminutovky trefil Hašek tyč zlínské svatyně. Po další akci se už ale radoval z gólu, když z rohu poslal kotouč před branku Neiss a Petr Hašek jej zametl k tyči. Zlínští se snažili opět snížit, ale kladenský Jiroušek byl zásadně proti. A tak v závěru Petr Hašek dokončil hattrick, když obral zlínského obránce o kotouč a zavěsil nad rameno Kubíka.