čtvrtek 22. února 2018 | Zlin Press - Roman Ordelt

Hokejisté Aukro Berani Zlín nestačili v přípravném zápase na ruské Soči

Zlínští hokejisté prohráli v jediném přípravném utkání během třítýdenní olympijské přestávky ve Frýdku-Místku s účastníkem Kontinentální hokejové ligy HK Soči 0:5. Ruský celek, který si vybojoval s předstihem postup do play off o Gagarinův pohár, měl utkání ve své režii a přehrál Berany přesvědčivě, když byl bezchybný v defenzivě a úspěšný v koncovce. V sestavě Beranů scházel zraněný kapitán Ondřej Veselý a volno dostal po návratu z reprezentace Roberts Bukarts. V brance Zlína se prostřídali Libor Kašík a Tomáš Štůrala. Svěřenci Roberta Svobody pokračují v přípravě na závěr základní části extraligy, Zlín hraje po pauze ve středu 28. února v Praze se Spartou, doma se představí přesně po měsíci v pátek 2. března v důležitém zápase s Chomutovem, začátek v 17:20 hodin.

příprava / čtvrtek 22. 2. 2018 / 18:00
Berani Zlín Zlín - HK Soči Soči
0:5
(0:2, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 1. min Jokipakka (Lugin, Cvetkov), 13. Lapenkov (Cvetkov, Lugin), 25. Achmaldinov (Collins), 56. Mamkin (Padakin, Collins), 58. Morozov (Achmaldinov, Jokipakka). Rozhodčí: . Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 1 000. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:5.

Berani Zlín: Kašík (od 30. Štůrala) - Ferenc, Freibergs, Nosek, Valenta, Žižka, Matějíček, Gazda, Řezníček - D. Šťastný, Honejsek, J. Ondráček - Okál, Fořt, Kubiš - Fryšara, Popelka, Illo - Gago, P. Sedláček, Klhůfek. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík, Hrazdira.

HK Soči: Barulin - Jokipakka, Chmyljov, Kuzněcov, Lisov, Ščitov, Mamkin, Malcev - Lugin, Cvetkov, Lapenkov - Padakin, Collins, Šmejlov - Starkov, Tomilin, Laričev - Morozov, Ivanov, Achmaldinov. Trenéři: Zubov, Stillman, Orechovskij.

Ruský celek z Kontinentální hokejové ligy měl do utkání doslova raketový start a za pouhých 28 vteřin od úvodního buly šel do vedení. Po pravém křídle se dostal do útočného pásma finský bek Jokipakka a přesnou střelou k tyči překonal brankáře Kašíka. Soči bylo na začátku aktivním týmem a zlínský gólman zasahoval po střelách Morozova a Ivanova. Na začátku 8. minuty odešel na trestnou lavici Ferenc, ale hosté se neprosadili z dorážek. Kašík si poradil i se střelou Lapenkova. Berani se postupem času osmělili a gólmana Barulina prověřil tvrdou ránou Okál. Leopardi šli ve 13. minutě do dvoubrankového vedení, po rychlé kombinaci se blýskl přesným zakončením po ledě Lapenkov. Hosté hráli pozorně v defenzivě a všechny příležitosti řešil s přehledem Barulin.

Oba týmy spálily na začátku druhé třetiny velké šance, když Soči bylo velmi blízko třetímu gólu, který zastavila tyč Kašíkovy svatyně. Berani dostali možnost snížit při dvojnásobné přesilovce pět na tři v trvání 35 vteřin, Ondráček měl před sebou zcela odkrytou bránu, ale Barulin se zázračně přemístil na brankovišti a střelu zázračně kryl! Sotva vyloučený Achmaldinov naskočil na led z trestné lavice, dostal nádhernou přihrávku od Kanaďana Collinse a z dorážky překonal ve 26. minutě Kašíka. Podle předpokladů nastoupil do brány Beranů v polovině utkání Štůrala. Zlínští se dostávali do šancí, jenže naráželi na zeď se jménem Barulin. Zuby si na něm vylámali Fryšara, Honejsek a Okál.

Tomáš Štůrala držel čisté konto i na začátku třetí třetiny. Ve 43. minutě zneškodnil velkou šanci Lapenkova, neuspěli ani Cvetkov a Mamkin. Soči bylo v defenzivě bezchybné a v závěru přidalo ještě další dvě branky. Čtvrtý gól dal v 56. minutě z prostoru kruhu obránce Mamkin a dvě minuty před třetí sirénou mířil přesně Morozov.

Nejlepší tři hráči podle www.hokej.zlin.cz: Konstantin Barulin, Jyrki Jokipakka, Alexander Achmaldinov.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (hlavní trenér Aukro Berani Zlín): "Měli jsme dost šancí, i když produktivita byla nulová. Byl to těžký soupeř, který potvrdil kvalitu jak rychlostně, tak i technicky. Myslím si, že výsledek mohl vypadat lépe. Měli jsme dost možností vstřelit nějakou branku, nicméně když budeme optimističtější, doufejme, že jsme si góly nechali na extraligu."

Sergej Zubov (hlavní trenér HK Soči): "Hráli jsme celých šedesát minut velmi dobře. Brankář Barulin předvedl skvělý výkon. Oproti utkání v Brně nastoupili další hráči, drželi jsme se stanoveného plánu a zaslouženě jsme vyhráli."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY