čtvrtek 20. září 2018 | Zlin Press - Roman Ordelt

Berani prohráli doma v předehrávce s Hradcem Králové

Hokejisté PSG Berani Zlín prohráli v předehrávce 3. kola Tipsport extraligy s týmem Mountfield HK Hradec Králové 1:2. Žižka a spol. vyšli poprvé v letošní sezoně na domácím ledě naprázdno. Diváci se v první třetině nedočkali branky. Střelecký účet zápasu otevřeli hosté v 27. minutě, Východočeši byli aktivnější a na začátku třetí třetiny přidali druhou trefu. Berani se nevzdali a rychle odpověděli snížením stavu. Pevná obrana Mountfieldu s výborným americkým brankářem Brandonem Maxwellem již změnu stavu nepřipustila. Jediný gól zaznamenal Tomáš Fořt. Zlín hraje v neděli 23. září na ledě nováčka z Karlových Varů.

3. kolo / čtvrtek 20. 9. 2018 / 17:30
Berani Zlín Zlín - Mountfield HK Hr.Králové
1:2
(0:0, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 43. min Fořt (E. Kulda)- 27. Berger (F. Pavlík, Miškář), 42. Rosandič (Paulovič). Rozhodčí: Šír, Mrkva - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:5, navíc P. Koukal (Hradec Králové) na 10 minut. Využití: bez. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 327. Střely na branku: 29:26. Zblokované střely: 7:7. Hity: 24:12. Vhazování: 41:28. Průběh utkání: 0:2, 1:2.

Berani Zlín: J. Sedláček - Ferenc, Freibergs, Žižka, Nosek, Řezníček, Valenta, Gazda - J. Ondráček, Herman, Šlahař - Poletín, Fořt, Kubiš - E. Kulda, Werbik, Karafiát - Popelka, P. Sedláček, Fryšara. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík, Hrazdira.

Mountfield HK: Maxwell - Zámorský, Linhart, Cibulskis, Graňák, Piché, Rosandič, F. Pavlík - Bezúch, Koukal, Chalupa - Vincour, Cingel, Vopelka - Berger, Bicevskis, MišKář - Paulovič, Kukumberg, R. Pilař. Trenéři: T. Martinec, Krátoška, P. Svoboda.

Podrobnou textovou on-line reportáž z utkání najdete na tomto odkazu: http://www.onlajny.com/match/index/date/2018-09-20/id/244193

.

Nejlepší hráči utkání: Jakub Sedláček - Matěj Chalupa.

Nejlepší tři hráči podle www.hokej.zlin.cz: Jan Berger, Jakub Sedláček, Brandon Maxwell.

Ohlasy trenérů

Martin Hamrlík (asistent trenéra PSG Berani Zlín): „Dvě třetiny jsme byli horším týmem. Nemohli jsme se dostat na puk, prohrávali jsme buly a měli i horší pohyb. Když jsme se dostali ke kotouči, byli jsme už vyčerpaní na to, abychom s ním něco udělali. Nakopl nás gól na 1:2, vypracovali jsme si poté šanci na vyrovnávající branku, ale bohužel jsme nedali. Hokejový pánbůh to udělal tak, že lepší zaslouženě vyhrál. Máme před dalším zápasem jeden den navíc. Musíme nyní zregenerovat a připravit se na další zápas."

Tomáš Martinec (hlavní trenér Mountfield HK Hradec Králové): „Konečně po dlouhé době odjíždíme ze Zlína šťastní. Je to dlouhá doba, co jsme tu vyhráli v základní hrací době. Podali velmi dobrý výkon. První dvě třetiny jsme měli výborný pohyb, hráli hodně aktivně a dokázali si vypracovat spoustu šancí. Bohužel doplácíme na naši efektivitu a zakončení. Po inkasovaném gólu ve třetí třetině nás Zlín zatlačil a vypracoval si šance. Mrzí nás, že jsme lehce ustoupili z naší hry a báli se poté o výsledek. Odjíždíme odsud šťastní a musíme jít dále s pokorou."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY