pátek 28. září 2018 | Zlin Press - Roman Ordelt

Oslabení Berani prohráli na domácím ledě s Bílými Tygry

Hokejisté PSG Berani Zlín prohráli v zápase 5. kola Tipsport extraligy na domácím ledě s týmem Bílí Tygři Liberec 2:7, když o výsledku rozhodla především druhá třetina. Zlínští v okleštěné sestavě sice dali kontaktní gól, ale poté promarnili 92 vteřin přesilovku pět na tři. Bílí Tygři byli v koncovce neomylní a do druhé sirény získali tříbrankové vedení. Žižka a spol. i přes nepříznivý stav bojovali, ale Severočeši dokráčeli k pohodové výhře. V sestavě domácím chyběli ze zdravotních důvodů Zdeněk Okál, Antonín Honejsek, Jakub Herman, Jakub Šlahař a potrestaný bek Jakub Ferenc. Branky dali Pavel Kubiš a Edgars Kulda. Zlín hraje v dalším kole v úterý 2.října na ledě Vítkovic.

5. kolo / pátek 28. 9. 2018 / 17:00
Berani Zlín Zlín - Bílí Tygři Liberec Liberec
2:7
(0:1, 1:3, 1:3)
Branky a nahrávky: 24. min Kubiš (Freibergs, Fořt), 49. E. Kulda - 2. Bulíř, 22. M. Kvapil (Valský), 35. L. Hudáček (Derner, L. Krenželok), 38. Bulíř (Lakatoš, Ordoš), 48. Lenc, 52. L. Hudáček (P. Jelínek, L. Krenželok), 60. Bulíř (M. Kvapil, Lenc). Rozhodčí: Jeřábek, Úlehla - Bryška, Lederer. Vyloučení: 6:6, navíc Šmíd (Liberec) na 10 minut. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 852. Střely na branku: 28:29. Zblokované střely: 5:11. Hity: 13:8. Vhazování: 35/70 (50%) - 35/70 (50%). Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:5, 2:5, 2:7.

Berani Zlín: J. Sedláček - Freibergs, Nosek, Řezníček, Žižka, Matějíček, Valenta, M. Novotný - E. Kulda, Fořt, Kubiš - J. Ondráček, Karafiát, Poletín - Werbik, Fryšara, Goiš - Popelka, P. Sedláček, Václavek. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík, Hrazdira.

Bílí Tygři Liberec: Will - Stříteský, Derner, Doherty, Šmíd, Havlín, Ševc - L. Hubáček, P. Jelínek, L. Krenželok - Lenc, Bulíř, M. Kvapil - Valský, Redenbach, Ordoš - Teplý, Lakatoš, J. Vlach - J. Jeník. Trenéři: Pešán, Augusta.

http://www.onlajny.com/match/index/date/2018-09-28/id/244211

Nejlepší hráči: Pavel Kubiš - Michal Bulíř.

Nejlepší tři hráči podle www.hokej.zlin.cz: Michal Bulíř, Marek Kvapil, Tomáš Fořt.

Ohlasy trenérů

Martin Hamrlík (asistent trenéra PSG Berani Zlín): "Musím poděkovat hráčům, neboť jsme paradoxně jsme podali lepší výkon než při utkání s Hradcem Králové, který skončil 1:2. Bohužel to dnes skončilo naší vysokou porážkou. Rozhodli nejlepší hráči Liberce, zatímco my máme své lídry na marodce. Více s tím nešlo nic udělat. Každopádně klobouk dolů, jak to kluci zvládli. Někteří hráči s námi ani netrénovali. Možná při troše štěstí jsme mohli vyrovnat při dvojnásobné přesilovce a poté nám to všechno napadalo do sítě."

Filip Pešán (hlavní trenér Bílí Tygři Liberec): " „Výsledek je zavádějící, na hřišti to vypadalo trošku jinak, než je konečné skóre. Domácí odehráli pro nás nepříjemné utkání. Hráli jsme organizovaně, bojovně, nicméně stále se objevuji v naší hře prvky lehkovážnosti. To se nám může v dalších kolech a v průběhu celé sezoně vymstít. To je věc, na které musíme usilovně pracovat a hráči to v kabině po utkání slyšeli."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY