středa 10. října 2018 | Zlin Press - Roman Ordelt

Berani se správně naladili a po Spartě smetli z ledu i Pardubice

Hokejisté PSG Berani Zlín porazili v předehrávce 9. kola Tipsport extraligy na domácím ledě tým HC Dynamo Pardubice 6:1 a po výhře se Spartou si připsali další tříbodový zisk. Berani přetrhli šňůru předchozích tří proher před vlastními fanoušky a radovali se z důležité výhry, která je posunula na deváté místo v tabulce. Po zranění nastoupil k prvnímu utkání v letošní sezoně Antonín Honejsek a zaznamenal dva góly a dvě asistence! Celý zápas skvěle zvládla řada Jakub Šlahař, Antonín Honejsek, Jakub Herman, která si připsala celkem pět branek. Zlínský soubor měl výborný nástup do utkání a po první třetině si vybojoval tříbrankový náskok. Domácí zcela ovládli hru a přesvědčivě dovedli zápas do vítězného konce. Branky zaznamenali Jakub Šlahař 2, Antonín Honejsek 2, David Nosek a Jakub Herman. Zlín hraje v neděli 14. října na ledě Chomutova.

9. kolo / středa 10. 10. 2018 / 17:30
Berani Zlín Zlín - HC Dynamo Pardubice Pardubice
6:1
(3:0, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 10. min Šlahař (Honejsek, Herman), 13. Nosek (Žižka, Poletín), 20. Šlahař (Fořt, Herman), 27. Honejsek (Herman), 36. Honejsek, 54. Herman (Honejsek, Šlahař) - 32. Vondráček (M. Kratochvil, P. Sýkora). Rozhodčí: Jeřábek, Úlehla - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 1:4. Využití: bez. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 385. Střely na branku: 39:22. Zblokované střely: 4:12. Hity: 6:9. Vhazování: 27/64 (42%) - 37/64 (58%). Průběh utkání: 4:0, 4:1, 6:1.

Berani Zlín: J. Sedláček - Řezníček, Freibergs, Gazda, Žižka, Valenta, Nosek, Ferenc - J. Ondráček, Fořt, Kubiš - Šlahař, Honejsek, Herman - E. Kulda, Fryšara, Poletín - Popelka, P. Sedláček, Karafiát. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík, Hrazdira.

HC Dynamo Pardubice: Kacetl - Miromanov, Wishart, Holland, Budík, Čáslava, M. Voženílek - Vondráček, Bubela, Rolinek - S. Treille, Marosz, Kusý - P. Sýkora, Poulíček, Perret - Mandát, Dušek, T. Svoboda - M. Kratochvil. Trenéři: Holaň, Marek, Janecký.

Podrobnou textovou on-line reportáž z utkání najdete na tomto odkazu: http://www.onlajny.com/match/index/date/2018-10-10/id/244236

Nejlepší hráči utkání: Antonín Honejsek - Daniil Miromanov.

Nejlepší tři hráči podle www.hokej.zlin.cz: Antonín Honejsek, Jakub Šlahař, Jakub Herman.

Ohlasy trenérů

Martin Hamrlík (asistent trenéra PSG Berani Zlín): "Zápas se mně hodnotí dobře. Navázali jsme na výkon v předchozím utkání se Spartou. Navíc jsme dostali do sestavy Tondu Honejska, který opět zvedl výkon celého týmu. Byla radost se dívat, opravdu zasloužené vítězství. Podržel nás brankář Jakub Sedláček, který za stavu 1:0 chytl dvě velké šance soupeře. Pochvalu zaslouží celý tým a rovněž to bavilo fanoušky. Nesmíme však usnout na vavřínech, protože v neděli nás čeká další zápas v Chomutově."

Pavel Marek (asistent trenéra a sportovní manažer HC Dynamo Pardubice): "Bohužel máme tři obránce základní sestavy mimo hru. To se nám projevilo v obranné hře během dnešního utkání. Zlín nás předčil výborným pohybem a dostal se v první třetině do luxusního náskoku, zatímco my jsme nedostali zpět do zápasu. Vázla nám kombinace a byli jsme slabí v osobních soubojích. Zlín byl jasně lepším týmem a zaslouženě vyhrál."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY