středa 14. listopadu 2018 | Zlin Press - Roman Ordelt

Berani po nezdaru na začátku třetí třetiny prohráli na ledě Liberce posedmé v řadě

Hokejisté PSG Zlín prohráli v 18. kole Tipsport extraligy na ledě týmu Bílí Tygři Liberec 3:5, i když v zápase vedli po druhé třetině 3:1. Berani pod Ještědem neumí zahrát, neboť zde prohráli posedmé v řadě. Bílí Tygři šli do vedení hned ve druhé minutě, ale Berani v oslabené sestavě vinou marodku otočili zápas ve druhé třetině zásluhou tří gólů na svou stranu. Na začátku třetí třetíny však přišel pro Zlín nečekaný kolaps v podobě tří inkasovaných gólů během 159 vteřin. Liberec otočil stav z 1:3 na 4:3 a osmou výhru v řadě zpečetili gólem do prázdné brány. V dresu Zlína nastoupili na střídavý start Šimon Kratochvil z Přerova a Dominik Hrníčko z Jihlavy. Branky zaznamenali Pavel Kubiš, Dalibor Řezníček a Michal Popelka. Zlín hraje v pátek 16. listopadu doma s Vítkovicemi, začátek v 17:30 hodin.

18. kolo / středa 14. 11. 2018 / 17:20
Bílí Tygři Liberec Liberec - Berani Zlín Zlín
5:3
(1:0, 0:3, 4:0)
Branky a nahrávky: 2. min L. Hudáček (Lenc, M. Kvapil), 42. L. Hudáček (M. Kvapil, Lenc), 43. Ševc (Ordoš, L. Krenželok), 45. P. Jelínek (Ordoš), 59. Redenbach (P. Jelínek) - 23. Kubiš (Okál, Žižka), 30. Řezníček (Popelka, Gazda), 33. Popelka (Václavek). Rozhodčí: Jeřábek, Kika – Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4 086. Střely na branku: 33:33. Zblokované střely: 12:5. Hity: 14:9. Vhazování: 32/59 (54%) - 27/59 (46%). Průběh utkání: 1:0, 1:3, 5:3.

Bílí Tygři Liberec: Will (33. min Schwarz) – Doherty, Šmíd, Stříteský, Derner, Havlín, Ševc – Valský, Redenbach, Ordoš – Lenc, L. Hudáček, M. Kvapil – Teplý, P. Jelínek, L. Krenželok – Jeník, J. Vlach, M. Zachar. Trenéři: Pešán, Augusta.

Berani Zlín: J. Sedláček – Ferenc, Freibergs, Nosek, Valenta, Řezníček, Žižka, Gazda – J. Ondráček, P. Sedláček, Kubiš – Okál, Honejsek, Šlahař – E. Kulda, Popelka, Poletín – Š. Kratochvil, Hrníčko, Václavek. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík, Hrazdira.

Bílí Tygři měli do utkání úspěšný nástup a po 61 vteřinách se radovali z vedoucího gólu. Zaváhání ve zlínské obraně využil po ideální přihrávce od Lence najíždějící Hudáček a blafákem překonal gólmana Jakuba Sedláčka. Berani hráli v 6. minutě úvodní přesilovou hru, ale brankáře Willa ohrozil jen Nosek střelou od modré čáry a Kulda z prostoru kruhu, domácí se bez problémů ubránili. Ve 12. minutě se ocitl ve slibné pozici Ondráček, ale Will si poradil s jeho střelou. Při signalizované výhodě pálil bek Ševc po tvrdé ráně těsně vedle. Domácí si zahráli po faulu Poletína rovněž početní výhodu. Sedláček vyrazil ránu Šmída od modré čáry i příležitost osamoceného Valského po vhazování v závěru přesilovky. Liberec měl více ze hry, v koncovce neuspěli Teplý, Redenbach a Lenc, když posledně jmenovaný orazítkoval levou tyč.

Zlín srovnal stav na začátku druhé třetiny, když vyrovnal při vlastním oslabení! Ve 23. minutě vybojoval kotouč Okál a od zadního mantinelu našel volného Kubiše, který se trefil parádně do horního růžku. Berani ožili po srovnání stavu a po střele Honejska podržel domácí tým gólman Will. Berani strhli vedení na svou stranu v polovině utkání, z druhé vlny se trefil ve 30. minutě z prostoru mezikruží najíždějící obránce Řezníček. Zlínský obrat pokračoval a třetí gól přidal ve 33. minutě po ležérnosti v liberecké obraně a přesné kombinaci Popelka. Tygři sáhli po třetím inkasovaném gólu ke změně gólmanů, z branky odešel Willa a vystřídal ho Schwarz. Zlínští měli nadále navrch a ještě před druhou sirénou Nosek orazítkoval tyč!

Domácí nastoupili do třetí třetiny jako vyměnění a během necelých tří minut třemi brankami obrátili vývoj zápas ve svůj prospěch! Ve 42. minutě předvedl skvělé kličky před zlínskou bránou Hudáček a mířil do prázdné brány. Za 54 vteřin bylo srovnáno, Ševc mířil z mezikruží přesně pod horní břevno. Liberec korunoval ve 45. minutě skvělý vstup do třetiny vítězným gólem, po zpětné přihrávce od Ordoše se prosadil před brankovištěm Jelínek. Tygři byli nadále při chuti. Zlín se snažil vyrovnat, ale v koncovce neuspěl. Bílí Tygři zpečetili výhru gólem do prázdné brány při neúspěšné power play Beranů.

Nejlepší hráči: Libor Hudáček - Michal Popelka.

Ohlasy trenérů

Filip Pešán (hlavní trenér a sportovní ředitel Bílí Tygři Liberec): „Narazili jsme na výborného soupeře, o kterém jsme věděli, že v jakékoliv sestavě bude bojovat do posledních vteřin, což se potvrdilo. Do první třetiny jsme vstoupili dobře, ta druhá byla velmi špatná. Opět to vyvážila závěrečná perioda, ve které jsme sebrali síly a zápas otočili. Strašně mě mrzí, že fanoušci pískali, když se nedařilo a nevěřili tomu, že tým může utkání otočit. Mysleli si, že jsme se na to vykašlali, ale spíše se na to vykašlali oni. My jsme i přes pískot zápas otočili a ukázali, že nám není ukradený výsledek a ani domácí fanoušek."

Robert Svoboda (hlavní trenér PSG Berani Zlín): „Těžko se zápas hodnotí, bylo to jak na houpačce. První třetinu jsme se štěstím přežili, což nám umožnilo ve druhé periodě do hry vstoupit lépe. Využili jsme spoustu našich příležitostí a vypadalo to, že bychom v Liberci mohli bodovat. Mrzí nás tyčka v závěru druhé třetiny, protože tlak domácích byl poté obrovský. Podle nás by zápasu slušela remíza, hru bez brankáře jsme nesehráli špatně, měli jsme v ní vyloženou šanci. Prohra nás mrzí, ale odjíždíme se ctí."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY