pátek 16. listopadu 2018 | Zlin Press - Roman Ordelt

Berani porazili Vítkovice 3:0, gólman Sedláček vychytal čisté konto

Hokejisté PSG Berani Zlín vyhráli v utkání 19. kola Tipsport extraligy nad týmem HC Vítkovice Ridera 3:0 a připsali si tři důležité body do tabulky. Berani přerušili sérii tří proher v řadě, zatímco Ostravané nenavázali na šňůru předchozích čtyř vítězství. Zlínští šli do vedení na začátku druhé třetiny, za necelé čtyři minuty přidali druhý gól a v polovině utkání využili přesilovou hru a vedli 3:0. Hosté už nenašli ve druhé polovině utkání odpověď s vyšli bodově i střelecky naprázdno. Brankář Jakub Sedláček podal bezchybný výkon, nepustil za svá záda ani jednu z jednatřiceti střel a podruhé v sezoně uhájil čisté konto. Branky zaznamenali Tomáš Žižka, Edgars Kulda a Jiří Ondráček. Zlín hraje v neděli 18. listopadu na ledě Plzně.

19. kolo / pátek 16. 11. 2018 / 17:30
Berani Zlín Zlín - HC Vítkovice Ridera Vítkovice
3:0
(0:0, 3:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 23. min Žižka (Šlahař), 27. E. Kulda (Honejsek, Freibergs), 31. J. Ondráček (Kubiš, Valenta). Rozhodčí: Šír, Harnebring (Švédsko) - Jiří Ondráček, Hynek. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 305. Střely na branku: 35:31. Zblokované střely: 12:11. Hity: 8:4. Vhazování: 46/73 (64%) - 27/73 (37%). Průběh utkání: 3:0.

Berani Zlín: J. Sedláček – Ferenc, Freibergs, Nosek, Valenta, Řezníček, Žižka, Gazda – J. Ondráček, Lakatoš, Kubiš – Okál, Honejsek, E. Kulda – Šlahař, P. Sedláček, Poletín – Š. Kratochvil, Popelka, Václavek. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík, Hrazdira.

HC Vítkovice Ridera: Bartošák - D. Krenželok, Výtisk, Baranka, Hrbas, T. Černý, Šidlík - Schleiss, Lev, Dej - Tybor, O. Roman, Szturc - P. Zdráhal, Š. Stránký, Kucsera - Baláž, Pytlík, D. Květoň. Trenéři: Petr, Trnka.

Podrobnou textovou on-line reportáž z utkání najdete na tomto odkazu: http://www.onlajny.com/match/index/date/2018-11-16/id/244307

Nejlepší hráči utkání: Jakub Sedláček - Jan Výtisk.

Nejlepší tři hráči podle www.hokej.zlin.cz: Jakub Sedláček, Ralfs Freibergs, Jiří Ondráček.

Ohlasy trenérů

Martin Hamrlík (asistent trenéra PSG Berani Zlín): "Přežili jsme první třetinu bez inkasovaného gólu. Kdyby soupeř vedl 3:0, nemohli jsme se divit. Podržel nás výborný gólman Jakub Sedláček. Rozhodovala každá branka, kterou jsme neinkasovali v okamžiku, kdy jsme vedli. Vítkovické hráče by to nakoplo. My jsme gólové šance proměnili a tím pádem to skončilo 3:0. O všem rozhodla úvodní třetina, kdy Vítkovice nedaly ani gól. Děkujeme Sedláčkovi a jsme rádi za tři body."

Jakub Petr (trenér a generální manažer HC Vítkovice Ridera): „Dnes to má dvě roviny. V úvodu jsme čekali totální forčekink soupeře, paradoxně jsme to ale byli my, kdo jsme drželi ze začátku otěže. Měli jsme šance, soupeř nám dal ale lekci z produktivity v průběhu druhé třetiny. Nechci nijak snižovat výkon domácích a jejich brankáře, ale stalo se nám poprvé v sezóně, že jsme nedali ani gól. A tím se dostáváme ke druhé rovině. Neplnili jsme vůbec svůj standard ve hře bez puku, to byla hlavní příčina naší porážky. U všech gólů jsme měli špatně rozebrané hráče."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY