úterý 27. listopadu 2018 | Zlin Press - Roman Ordelt

Berani vyhráli na ledě Dynama a poskočili v tabulce na sedmé místo!

Hokejisté PSG Berani Zlín vyhráli v dohrávaném utkání 22. kola Tipsport extraligy na ledě týmu HC Dynamo Pardubice 5:1 a vyšvihli se vyrovnaném středu tabulky na sedmé místo! Berani si vytvořili v úvodní třetině dvougólový náskok. Východočeši snížili ve 32. minutě kontaktním gólem zásluhou využité přesilovky, ale svěřenci Roberta Svobody si vedení pohlídali a ve třetí třetině přidali ještě tři branky. Velmi dobrý výkon podal gólman Jakub Sedláček, který za svá záda pustil pouze jednu z 27 střel. Dynamo zabředlo ještě do větší krize, neboť prohrálo již šestý zápas v řadě. Góly dali Jiří Ondráček, Tomáš Žižka, Michal Popelka, Pavel Sedláček a Dalibor Řezníček. Zlín hraje v pátek 30. listopadu doma s Chomutovem, začátek v 17:30 hodin.

22. kolo / úterý 27. 11. 2018 / 17:30
HC Dynamo Pardubice Pardubice - Berani Zlín Zlín
1:5
(0:2, 1:0, 0:3)
Branky a nahrávky: 32. min Marosz (Skokan, P. Sýkora) - 6. J. Ondráček (Fořt, Freibergs), 20. Žižka (Fořt, Kubiš), 45. Popelka (Werbik), 57. P. Sedláček (Poletín, E. Kulda), 60. Řezníček. Rozhodčí: Hradil, Pražák – Svoboda, Lhotský. Vyloučení: 8:5, navíc Cardwell (Pardubice), E. Kulda (Zlín na 10 minut. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 6 222. Střely na branku: 27:35. Zblokované střely: 14:14. Hity: 8:8. Vhazování: 34/73 (47%) - 39/73 (53%). Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:5.

HC Dynamo Pardubice: M. Klouček – Hrabal, Děrvuk, Cardwell, Wishart, Holland, Trončinský – M. Procházka, Marosz, Vondráček – P. Sýkora, Welsh, Rolinek – Skokan, Bubela, Machala – Mandát, Dušek, Kusý - od 21. min navíc S. Treille. Trenéři: Kopřiva, Janecký, P. Marek.

Berani Zlín: J. Sedláček – Ferenc, Freibergs, Nosek, Valenta, Řezníček, Žižka, Gazda – J. Ondráček, Fořt, Kubiš – Okál, Honejsek, Lakatoš – E. Kulda, P. Sedláček, Poletín – Šlahař, Popelka, Werbik. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík, Hrazdira.

Berani nastoupili k dohrávce v Pardubicích ve stejné sestavě jako v pátečním duelu se Spartou. Úvodní minuty příliš kvality nenabídly. Do první příležitosti se dostala ve 3. minutě nová akvizice z Mladé Boleslavi Martin Procházka, ale minula bránu. Zlín otevřel střelecký účet zápasu v 6. minutě, když Fořt z rohu našel volného Ondráčka, který prostřelil pardubického brankáře Kloučka. Domácí hráli po faulu Gazdy úvodní přesilovou hru, největší příležitost měl Kanaďan Welsh, ale tečoval kotouč těsně vedle Sedláčkovy svatyně. Hosté drželi jednobrankové vedení, zvýšení náskoku nepřinesly střely Poletína, Kubiše a Šlahaře. Hosté se radovali z druhého gólu zásluhou využité přesilovky. Pardubice pykaly za příliš mnoho hráčů na ledě, čtyřicet vteřin před první sirénou skóroval kapitán Žižka, který si najel na ideální přihrávku Fořta zpoza brány.

Dynamo přeskupilo od druhé třetiny útočné řady, do hry naskočil francouzský forvard Treille. Domácí zvýšili důraz, jenže v koncovce pálili slepými náboji. Naopak Berani hráli další početní výhodu, nebezpečně mířili Honejsek, Lakatoš, a Kubiš. Hosté se dostali v 29. minutě do rychlého brejku tři na jednoho, ale Okál zasáhl kotouč pouze bruslí. Východočechy zpět do hry dostala využitá přesilová hra, faul Noska potrestal ve 32. minutě přesnou ránou pod víko Marosz. Berani dostali vzápětí výhodu čtyřminutové přesilovky, která byla po faulu Rolinka zvýhodněna 97 vteřin ve výhodu pět na tři. Trestuhodně ji nevyužili, když v zakončení nevyzráli na Kloučka a odmítli zvýšení náskoku.

Ve 43. minutě zahrozil po chybě v domácí rozehrávce Popelka, Klouček byl na místě a střelu zneškodnil. Berani si vzali zpět dvoubrankový náskok šťastným gólem ve 45. minutě. Werbik srdnatě bojoval za bránou, kotouč lehce zasáhl Popelka a zpoza překvapil Kloučka, když našel mezírku mezi tyčí a betonem domácího gólmana. Pardubice se nevzdaly a před Sedláčkem bylo pořádně horko. Nejdříve neuspěl Vondráček, vzápětí pohořel v koncovce Treille. Na druhé straně neproměnil samostatný únik Werbik. Zlínští měli štěstí po pumelici Hollanda, neboť Sedláček už byl překonán a zastavil se těsně vedle tyčky. Pojistku na tříbodovou výhru dal v 57. minutě Pavel Sedláček úspěšnou dorážkou Poletínovy střely. Pečeť přidal ještě gólem do prázdné brány v posledních vteřinách obránce Řezníček.

Nejlepší hráči: Ondřej Machala - Jakub Sedláček.

Ohlasy trenérů

Břetislav Kopřiva (hlavní trenér HC Dynamo Pardubice): "Pro nás se jedná o hodně krutý výsledek, ale byli jsme trestaní za každou maličkost a individuální chyby. Bohužel nevím, jak se z toho dostat. Mužstvo pracuje, kluci se snaží, jenže pak se necháme zbytečně vyloučit, nebo uděláme nějakou maličkost. K tomu všemu nedáváme góly, což je důvod toho, proč jsme tam, kde jsme.“

Robert Svoboda (hlavní trenér PSG Berani Zlín): „Zápas se lámal během našeho vedení 2:0 a kdybychom dali třetí gól, zřejmě by to z naší strany nebylo tak nervózní. Domácím se podařilo proměnit přesilovku, zatímco my se v nich už několikátý zápas za sebou trápíme. Kluci to díky bojovnosti zvládli. Výsledek je pro domácí krutý, ale jsme rádi, že jsme zápas zvládli.“

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY