pátek 30. listopadu 2018 | Zlin Press - Roman Ordelt

Berani berou po obratu s Chomutovem dva šťastné body

Hokejisté PSG Berani Zlín vyhráli v utkání 23. kola Tipsport extraligy nad týmem Piráti Chomutov 3:2 po samostatných nájezdech. Žižka a spol. vydolovali z utkání s posledním týmem tabulky dva body, když více než polovinu zápasu nebyli lepším týmem. Zlínské dostal zpět do hry kontaktní gól ve vlastním oslabení v závěru druhé třetiny. Severočeši vedli až do 55. minuty, ale Berani srovnali stav. V dramatickém prodloužení branka nepadla a o vítězi duelu rozhodly až samostatné nájezdy. Zlínští v nich byli nakonec úspěšnější. O průběhu zápasu svědčí i počet střel 17:32 pro Piráty. Góly zaznamenali Jiří Ondráček, Tomáš Valenta a rozhodující nájezd proměnil Edgars Kulda. Zlín hraje v neděli 2. prosince na ledě Mladé Boleslavi.

23. kolo / pátek 30. 11. 2018 / 17:30
Berani Zlín Zlín - Piráti Chomutov Chomutov
3:2sn
(0:1, 1:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 38. min J.Ondráček (Lakatoš, Žižka), 55. Valenta (Lakatoš), rozhodující nájezd E. Kulda - 9. Klhůfek (Valach, Peters), 33. Jank (Duda, J. Stránský). Rozhodčí: Mrkva, Pešina - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:5, navíc Okál (Zlín) na 1O minut. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 3 540. Střely na branku: 17:32. Zblokované střely: 4:6. Hity: 5:8. Vhazování: 33/60 (55%) - 27/60 (45%). Průběh utkání: 0:2, 3:2.

Berani Zlín: J. Sedláček – Ferenc, Freibergs, Nosek, Valenta, Řezníček, Žižka, Gazda – J. Ondráček, Fořt, Kubiš – Okál, P. Sedláček, Lakatoš – E. Šlahař, Popelka, Honejsek – E. Kulda, Fryšara, Poletín. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík, Hrazdira.

Piráti Chomutov: Peters - Flemming, Jank, Knot, Dietz, Valach, Trefný - T. Svoboda, V. Růžička ml., Sklenář - Duda, Klhůfek, Tomica - J. Stránský, Vantuch, Marjamäki - J. Havel, Hanták, Koblasa. Trenéři: V. Růžička st., Martínek, J. Šťastný.

Podrobnou textovou on-line reportáž z utkání najdete na tomto odkazu:http://www.onlajny.com/match/index/date/2018-11-30/id/244339

Samostatné nájezdy - I. série: Duda -, Lakatoš -, II. série: T. Svoboda -, Honejsek +, III. série: Vl. Růžička ml. +, E. Kulda +, IV. série: J. Stránský -, J. Ondráček +.

Nejlepší hráči utkání: Jiří Ondráček - Radek Duda

Nejlepší tři hráči podle www.hokej.zlin.cz: Radek Duda, Jiří Ondráček, Dominik Lakatoš.

Ohlasy trenérů

Martin Hamrlík (asistent trenéra PSG Berani Zlín): "Určitě jsme rádi za dva body, neboť průběh utkání nevypadal pro nás vůbec dobře. Musím poděkovat hráčům za bojovnost, že to nezabalili a věřili až do úplného závěru. Nakonec jsme otočili průběh utkání se štěstím po nájezdech. Po průběhu, kdy jsme se nemohli dostat do zápasu, bereme dva body jako zlaté. Jsme rádi, že jsme utkání zvládli."

Jan Šťastný (asistent trenéra Piráti Chomutov): "„Přijeli jsme s respektem k soupeři, ale víme, že naše výkony nejsou špatné. Do utkání jsme vstoupili velmi dobře, dali jsme první gól. Díky brankáři Petersovi jsme drželi vedení, povedlo se nám zvýšit na 2:0. Pak ale přišel moment, který nás sráží celou sezonu a je důvodem toho, kde se nacházíme – přesilovky. Možnost hrát je na nás působí jako chemická zbraň, úplně nás omámí. Dostali jsme v ní branku na 1:2, což domácí nakoplo. Vyrovnali pak při hře čtyři na čtyři, kde jsme si špatně rozebrali hráče. V nájezdech byl soupeř prostě šikovnější. Jsme zklamaní, bod je tentokrát málo. Dalším důvodem prohry je třeba i faul Flemminga opět při naší přesilovce, který už nic neřešil. Děláme hloupá rozhodnutí a pokud si toto neuvědomíme, čeká nás hodně dlouhá sezona.“

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY