pátek 07. prosince 2018 | Zlin Press - Roman Ordelt

Berani těsně prohráli bitvu na moravském poli s Olomoucí

Hokejisté PSG Berani Zlín prohráli v utkání 25. kola Tipsport extraligy na ledě týmu HC Olomouc 1:2 a po třech výhrách v řadě vyšli tentokrát bodově naprázdno. Zaplněný zimní stadion v první třetině gól neviděl. Hanáci se dostali ve druhé periodě zásluhou gólů obránce Jiřího Ondruška do dvoubrankového náskoku. Zlínští se dostali zpět do utkání kontaktním gólem při přesilové hře ve 43. minutě. Berani prahli po srovnání stavu, ale do závěrečné sirény již další střelecký úspěch nepřidali. Kohouti si připsali již šestou výhru v řadě. Jedinou branku zaznamenal Zdeněk Okál. Zlín hraje v neděli 9. prosince doma s Kometou Brno, začátek v 15:30 hodin.

25. kolo / pátek 7. 12. 2018 / 18:00
HC Olomouc Olomouc - Berani Zlín Zlín
2:1
(0:0, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 27. min Ondrušek (Holec, J. Galvas), 33. Ondrušek (Jergl, Ostřížek) - 43. Okál (Herman). Rozhodčí: Úlehla, Pražák - Frodl, Lučan. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 5 029. Střely na branku: 27:37. Zblokované střely: 10:10. Hity: 9:4. Vhazování: 28/69 (41%) - 41/69 (59%). Průběh utkání: 2:0, 2:1.

HC Olomouc: Lukáš - J. Galvas, Ondrušek, Staněk, Švrček, Dujsík, Jaroměřský - Irgl, Strapáč, Burian - Handl, J. Knotek, Ostřížek - Jergl, Nahodil, Holec - Mráz, Skladaný, Laš. Trenéři: Tomajko, Moták.

Berani Zlín: J. Sedláček - Nosek, Freibergs, Gazda, Valenta, Řezníček, Žižka, Ferenc - J. Ondráček, Fořt, Kubiš - Okál, Honejsek, Herman - E. Kulda, Fryšara, Lakatoš - Šlahař, P. Sedláček, Poletín. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík, Hrazdira.

V bitvě moravských rivalů zahrozili Berani již ve 2. minutě, když Pavel Sedláček pálil od mantinelu, ale domácí gólman Lukeš zasáhl úspěšně betonem. Tlak si poté vytvořila elitní řada Kohoutů, nejproduktivnější domácí hráč Irgl mířil jen do boční sítě. V 6. minutě se ocitl v dobré pozici obránce Freibergs, domácí beci ztečovali puk do ochranné sítě. Rušné chvíle byly i na druhé straně, obránce Jaroměřský vystřelil zápěstím z prostoru mezikruží a hostující gólman Jakub Sedláček se štěstím střelu vyrazil. Hanáci hráli po faulu kapitána Žižky úvodní přesilovou hru, ale paradoxně měl největší šanci Zlín. Po rychlém brejku dva na jednoho navrátilec Herman na Lukeše nevyzrál. Přesilovku si zahráli i hosté, příležitosti Kubiše, Gazdy a především Hermana zůstaly nevyužity. V úvodní třetině se hrál svižný hokej, branky se diváci ale nedočkali.

I druhá třetina začala v rychlém tempu. Šance se střídaly na obou stranách. Hanáci otevřeli po převaze střelecký účet utkání ve 27. minutě, na konci skvěle sehrané akce byl Ondrušek, který blafákem do bekhendu překonal Sedláčka. Za necelé dvě minuty mohlo být srovnáno, Fryšara po střele z mezikruží nepřekonal nepřekonal domácího brankáře. V polovině utkání odešel na trestnou lavici Staněk a Zlín měl druhou početní výhodu v zápase. Po necelé minutě ji zhatil svým vyloučením Okál. Naopak Kohouti přesilovku využili, Sedláček statečně odolával, ale dorážku Ondruška ve 33. minutě již nekryl. Na ledě se poté strhla strkanice, po které rozhodčí udělili šest dvouminutových trestů rovnoměrně na obě strany.

Berani se dostali zpět do utkání zásluhou využité přesilovky ve 43. minutě. Po tlaku před olomouckou bránou vypálil z prostoru kruhu Okál a dal v letošní sezoně svůj první gól. Hosté ožili, v další přesilovce Lukáš pochytal střely Hermana a Noska. Žižka a spol. prahli po vyrovnání, tři minuty před třetí sirénou sáhli ke hře bez brankáře. Vyrovnání měl na holi Fořt, ze skrumáže vybojoval kotouč, ale z blízka minul odkrytou bránu. Hanáci mohli zpečetit výhru gólem do prázdné brány, Ostřížek se Strapáčem se netrefil do prázdné zlínské klece.

Nejlepší hráči: Jiří Ondrušek - Jakub Herman.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Moták (trenér HC Olomouc): „Z naší strany nebyla už první třetina moc dobrá. Jako bychom nám nevyhovovala pětidenní pauza, spíš by nám možná více seděla utkání v rychlém sledu za sebou jako v předchozích dnech. Dlouho nám trvalo, než jsme se do utkání dostali. Poté bylo důležité, že jsme odskočili na dva góly. V závěru jsme nicméně zbytečnými vyloučeními dali Zlínu ještě šanci na zkorigování výsledku. Budeme na častém vylučování ještě zapracovat. Koncovku jsme naštěstí zvládli, tři body jsou zasloužené.“

Robert Svoboda (hlavní trenér PSG Berani Zlín): „Utkání splnilo zřejmě všechna očekávání. Šlo o bojovný zápas z obou dvou stran. Mohlo se vše odvíjet jinak, kdybychom v první třetině proměnili jednu ze dvou gólových šancí. Druhá třetina byla velmi hektická, rozháraná. Nicméně jsme se ještě stačili zkoncentrovat na závěr utkání, jenže z tlaku jsme vytěžili bohužel jen jeden gól. Je to z naší strany škoda, remíza by tomuto duelu slušela více.“

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY