neděle 13. ledna 2019 | Zlin Press - Roman Ordelt

Vítězné oslavy 90 let: Berani o výhře nad Pardubicemi rozhodli v první třetině

Hokejisté PSG Berani Zlín vyhráli zápas 35. kola Tipsport extraligy s týmem HC Dynamo Pardubice 5:1. Žižka a spol. přerušili sérii pěti proher v řadě a slaví tříbodové vítězství. Výroční zápas v rámci oslav 90 let zlínského hokeje před skvělou diváckou atmosférou se vydařil. Berani o důležité výhře nad posledním týmem tabulky rozhodli před zaplněným hledištěm již v úvodní třetině třemi góly. Dynamo na začátku druhé třetiny snížilo, ale Berani měli utkání pod kontrolou a s přehledem do dovedlo do vítězného konce. Pardubice v utkání nasbíraly 67 trestných minut a hlavní trenér Ladislav Lubina byl za nesportovní chování vykázán z lavičky. Branky zaznamenali Jakub Šlahař, Tomáš Valenta, Tomáš Fořt, Lukáš Anděl a Pavel Kubiš. Zlín hraje v pátek 18. ledna na ledě Chomutova.

35. kolo / neděle 13. 1. 2019 / 15:30
Berani Zlín Zlín - HC Dynamo Pardubice Pardubice
5:1
(3:0, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 7. min Šlahař (Fryšara), 15. Valenta (Lakatoš), 17. Fořt (J. Ondráček), 31. Anděl (Fryšara, Řezníček), 32. Kubiš (J. Ondráček, Freibergs) - 24. Ihnačák (J. Mikuš) Rozhodčí: Hodek, T. Veselý - Kis, D. Klouček. Vyloučení: 4:6, navíc hráčská lavice Pardubice (hlavní trenér Lubina) do konce utkání, Holland (Pardubice) na 10 minut, dále na 5 minut a do konce utkání. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 5 316. Střely na branku: 23:19. Zblokované střely: 4:7. Hity: 15:14. Vhazování: 39/65 (60%) - 26/65 (40%) Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1.

Berani Zlín: Kašík - Nosek, Freibergs, Řezníček, Žižka, Valenta, Zbořil, M. Novotný - J. Ondráček, Fořt, Kubiš - E. Kulda, P. Sedláček, Lakatoš - Šlahař, Fryšara, Anděl - Werbik, Popelka, Herman. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík, Hrazdira.

HC Dynamo Pardubice: Hamerlík (od 17. Kacetl) - Holland, Eklund, Schaus, J. Mikuš, Cardwell, Budík, od 45. min Děrvuk - Hovorka, Marosz, Rolinek - Machala, Ihnačák, Daniel Voženílek - Mandát, Poulíček, Kusý - Koffer, Dušek, Perret. Trenéři: Lubina, Čáslava, A. Svoboda.

Podrobnou textovou on-line reportáž z utkání najdete na tomto odkazu: http://www.onlajny.com/match/index/date/2019-01-13/id/244419

Nejlepší hráči utkání Tomáš Fořt - Tomáš Rolinek

Nejlepší tři hráči podle www.hokej.zlin.cz: Pavel Kubiš, Tomáš Fořt, Libor Kašík.

Ohlasy trenérů

Martin Hamrlík (asistent trenéra PSG Berani Zlín): "Pro nás to bylo velmi těžké utkání především po psychické stránce. Věděli jsme, že musíme urvat body. Velmi nám pomohl úspěšný vstup do utkání a zaplněný zimní stadion. Rozhodla zřejmě třetina, borci se uklidnili a s podporou diváků jsme dovedli zápas do vítězného konce. Kluci zaslouží poděkování podobně jako diváci, choreo bylo neskutečné a měl jsem husí kůži. Ceremoniál s Petrem Čajánkem se velmi povedl. Díváme se spíše pod sebe, extraliga je velmi vyrovnaná. Realita je taková, že to bude drama až do posledního kola základní části. Týmy pod námi v tabulce se přibližují, proto jsou to dnes zlaté tři body."

Ladislav Lubina (hlavní trenér HC Dynamo Pardubice): "Utkání se rozhodlo v první třetině, když jsme třikrát inkasovali. Myslím si, že příčinou byl náš laxní vstup do utkání, v první třetině jsme zaostávali za soupeřem v bruslení, což se projevilo v nepříznivém skóre. Ve druhé třetině jsme se pokusili o zvrat, snížili jsme na 1:3, ale definitivní tečkou byla čtvrtá branka v naší síti. Utkání se v závěru již pouze dohrávalo."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY