pátek 18. ledna 2019 | Zlin Press - Roman Ordelt

Berani srazili Piráty na kolena a vezou tříbodovou výhru!

Hokejisté PSG Berani Zlín vyhráli utkání 36. kola Tipsport extraligy na ledě týmu Piráti Chomutov 4:1 a připsali si do tabulky tříbodové vítězství! Žižka a spol. měli skvělý vstup do důležitého utkání a již v 6. minutě vedli na ladě předposledního celku tabulky 2:0. V polovině utkání přidali další dva góly, zatímco Severočeši snížili jen z přesilové hry. Po více než třech měsících protrhl střeleckou smůlu Antonín Honejsek, který byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání na straně hostů. Zlínští navázali na předchozí výhru ve výročním zápase s Pardubicemi a rovněž na severu Čech uspěli v koncovce. Branky zaznamenali Pavel Sedláček, Antonín Honejsek, Jakub Šlahař a Jakub Herman. Zlín hraje v neděli 20. ledna doma s Mladou Boleslaví, začátek v 15:30 hodin.

36. kolo / pátek 18. 1. 2019 / 17:30
Piráti Chomutov Chomutov - Berani Zlín Zlín
1:4
(0:2, 1:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 34. min Duda (Vantuch) - 2. P. Sedláček (E. Kulda, Žižka), 6. Honejsek (Okál, Herman), 30. Šlahař (Nosek, Freibergs), 32. Herman (Honejsek, Šlahař). Rozhodčí: Hradil, Úlehla - D. Jelínek, Malý. Vyloučení: 3:3, navíc V. Růžička ml. (Chomutov) na 10 minut. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 421. Střely na branku: 24:23. Zblokované střely: 9:12. Hity: 13:10. Vhazování: 30/59 (51%) - 29/59 (49%). Průběh utkání: 0:4, 1:4.

Piráti Chomutov: Peters - Flemming, Jank, Knot, Dietz, Valach, Trefný, Antropov - T. Svoboda, V. Růžička ml., Marjamäki - J. Stránský, Sklenář, Raška - Duda, Vantuch, Tomica - Klhůfek, Huml, Koblasa. Trenéři: V. Růžička st., Martínek, J. Šťastný.

Berani Zlín: Kašík - Nosek, Freibergs, Řezníček, Žižka, Valenta, Zbořil, M. Novotný - J. Ondráček, Fořt, Kubiš - E. Kulda, P. Sedláček, Lakatoš - Šlahař, Fryšara, Popelka - Okál, Honejsek, Herman. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík, Hrazdira.

Berani měli parádní vstup do utkání a hned z prvního útoku zaznamenali gól. Ve 2. minutě dostal kotouč do jízdy Pavel Sedláček a zblízka prostřelil chomutovského brankáře Peterse. Úvodní přesilovku po faulu Valacha hosté nezužitkovali, ale v 6. minutě přidali druhý gól. Nejistý Peters neudržel kotouč po nahození Okála a vyražený puk doklepl do domácí sítě Honejsek. Zlínský útočník překonal střelecký půst po více než třech měsících! Zlín měl velké štěstí v 10. minutě, neboť střela Flemminga se zastavila na levé tyčce. Piráti se nenastartovali ani při přesilové hře. V závěru úvodní třetiny gólman Kašík zneškodnil všechny příležitosti Severočechů, v koncovce neuspěli Marjamäki, Klhůfek a Růžička.

Zlín zahájil druhou třetinu aktivně. Do šancí se dostali Honejsek a Nosek, ale Peters byl tentokrát na místě. Pirátům dělal pohyb zlínských hokejistů problémy a vymanili se z něho pouze zásluhou vyhozením kotouče do zakázaného uvolnění. Severočeši se nevzdali a prahli po snížení dvougólového manka. Ve 29. minutě předvedl skvělý zákrok Kašík, když kotouč po střele Marjamäkiho udržel pod svým tělem před brankovou čárou. Berani přidali v polovině utkání další gól, když utekli již na rozdíl tří branek. Freibergs poslal křižnou přihrávku na Šlahaře, který usměrnil kotouč z jízdy parádně do šibenice Petersovy svatyně. Tlak hostů narůstal, Peters si se střelou Fryšary ještě poradil, ale ve 32. minutě kapituloval počtvrté. Piráti zaváhali na modré čáře, na domácí branku jeli osamoceni Herman s Honejskem a prvně jmenovaný uklidil kotouč do odkryté brány. Chomutov se dočkal prvního gólu ve 34. minutě zásluhou využité přesilovky. Po přesné kombinaci zůstal u odkryté tyčky Duda, když Kašík se nepřemístil včas a domácí matador měl snadnou práci.

Zlínští hokejisté měli utkání pod kontrolou. Za tříbrankového vedení se nesoustředili pouze na defenzívu, ale mohli náskok ještě zvýšit. Ve 46. minutě trefil lotyšský forvard Kulda zblízka jen Peterse, poté rána Popelky šla těsně vedle tyčky a střelu Honejska kanadský brankář chytl. Piráti byli v koncovce neškodní a prohráli doma druhý zápas v řadě. Žižka a spol. porazili Chomutov poprvé v letošní sezoně za tři body.

Nejlepší hráči: Lukáš Vantuch - Antonín Honejsek.

Ohlasy trenérů

Vladimír Růžička starší (sportovní manažer a hlavní trenér Piráti Chomutov): „Měli jsme hrozně špatný vstup do zápasu a ve stejném duchu jsme zbytek zápasu odehráli. Bylo to jedno z nejhorších utkání, které jsme letos odehráli.“

Robert Svoboda (hlavní trenér PSG Berani Zlín): „Podařil se nám skvěle vstup do utkání, neboť jsme využili příležitosti a dostali jsme se do vedení 2:0. Domácí pak přidali, ale nám se podařilo nápor odrazit. Když už jsme získali vedení 4:1, věřili jsme, že zápas zvládneme do úspěšného konce. Pozitivní je výkon Libora Kašíka, který dostal pouze jeden gó a produktivita Honejskovy lajny.“

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY