pátek 25. ledna 2019 | Zlin Press - Roman Ordelt

Bitvu na moravském poli rozhodla Olomouc v přesilovkách

Hokejisté PSG Berani Zlín prohráli v utkání 38. kola Tipsport extraligy s týmem HC Olomouc 1:2 a zůstali po předchozích třech výhrách tentokrát bez bodů. Hanáci vyhráli teprve podruhé z posledních osmi zápasů. Berani šli do vedení ve vyrovnaném zápase ve 34. minutě. Do té doby vládli na obou stranách bezchybní gólmani Libor Kašík a Jan Lukáš. Olomouc otočila duel ve svůj prospěch ve vyhrocené třetí třetině zásluhou přesilových her. Nejdříve vyrovnal v 42. minutě Jan Knotek a rozhodující gól zápasu padl v 52. minutě po pohotové střele zkušeného Zbyňka Irgla. Zlínští na srovnání stavu přes veškerou snahu již nedosáhli. Jedinou branku zaznamenal Jakub Herman. Zlin hraje v neděli 27. ledna na ledě Komety Brno.

38. kolo / pátek 25. 1. 2019 / 17:30
Berani Zlín Zlín - HC Olomouc Olomouc
1:2
(0:0, 1:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 34. min Herman (E. Kulda) - 42. J. Knotek (Jaroměřský), 52. Irgl. Rozhodčí: Hradil, M. Sýkora - Bryška, V. Hanzlík. Vyloučení: 4:3, navíc Okál (Zlín) na 5 minut a do konce utkání. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 487. Střely na branku: 28:24. Zblokované střely: 11:5. Hity: 12:8. Vhazování: 31/59 (53%) - 28/59 (47%). Průběh utkání: 1:0, 1:2.

Berani Zlín: Kašík - Nosek, Freibergs, Řezníček, Žižka, Valenta, Gazda, Ferenc - J. Ondráček, Fořt, Kubiš - E. Kulda, P. Sedláček, Lakatoš - Šlahař, Fryšara, Popelka - Okál, Honejsek, Herman. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík, Hrazdira.

HC Olomouc: Lukáš - Jaroměřský, Vyrůbalík J. Galvas, Ondrušek, Rutar, Švrček - Jergl, J. Knotek, Ostřížek - Irgl, Kolouch, Strapáč - B. Mráz, Skladaný, Laš - V. Tomeček, Handl, Burian. Trenéři: Tomajko, Moták.

Podrobnou textovou on-line reportáž z utkání najdete na tomto odkazu: http://www.onlajny.com/match/index/date/2019-01-25/id/244444

Nejlepší hráči utkání: Jakub Herman - Zbyněk Irgl.

Nejlepší tři hráči podle www.hokej.zlin.cz: Jakub Herman, Zbyněk Irgl, Dominik Lakatoš.

Ohlasy trenérů

Martin Hamrlík (asistent trenéra PSG Berani Zlín): "Na jeden gól se doma bohužel nedá vyhrát. Za prohru si můžeme sami velkou nedisciplinovaností. Začal to na začátku utkání Okál zbytečným vyloučením. Ve třetí třetině se to zvrhlo, neboť každý hráč z první pětky byl vyloučen. Přesilovky z naší strany byly přímo příšerné. Měli bychom poprosit vedení extraligy, ať je nehrajeme. Držel nás brankář Kašík, měli jsme pár šancí na zvýšení jednogólového náskoku, ale Olomouc dala dvakrát v přesilovce gól a zaslouženě vyhrála."

Zdeněk Moták (trenér HC Olomouc): "Bylo to důležité utkání pro oba týmy a poznamenalo to úvodní třetinu, která byla neurovnaná. Podali jsme celkově bojovný, zodpovědný, obětavý výkon a zaslouženě jsme vyhráli."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY