pátek 01. února 2019 | Zlin Press - Roman Ordelt

Berani podlehli v bitvě o desítku Litvínovu po nájezdech

Hokejisté PSG Berani Zlín prohráli v utkání 41. kola Tipsport extraligy týmu HC Verva Litvínov 1:2 po samostatných nájezdech. Ve veledůležitém zápase o předkolo play off vybojovali pouze jeden bod. Berani byli aktivní, ale vytěžili z toho pouze vedoucí gól na začátku druhé třetiny. Severočeši srovnali krok ještě před druhou třetinou ve vlastním oslabení. V dalším průběhu utkání již branka nepadla, a tak duel o desítku rozhodly až samostatní nájezdy. Verva byla při nich stoprocentní a odvezla si z Moravy dva body. Jedinou branku domácího týmu dal Pavel Sedláček. Zlín hraje v posledním zápase před reprezentační přestávkou v neděli 3. února na ledě Hradce Králové.

41. kolo / pátek 1. 2. 2019 / 17:30
Berani Zlín Zlín - HC VERVA Litvínov Litvínov
1:2sn
(0:0, 1:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 24. min P. Sedláček (E. Kulda, J. Ondráček) - 36. Trončinský (J. Mikúš, Kašpar), rozhodující nájezd Kašpar. Rozhodčí: Jeřábek, Pražák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 2:2. Využití: bez. V oslabení: 0:1. Diváci: 4 002. Střely na branku: 38:27. Zblokované střely: 3:5. Hity: 3:9. Vhazování: 32/68 (47%) - 36/68 (53%). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2.

Berani Zlín: Kašík - Nosek, Freibergs, Řezníček, Žižka, Zbořil, Valenta, Ferenc - J. Ondráček, Fořt, Kubiš - Honejsek, Fryšara, Herman - Šlahař, P. Sedláček, E. Kulda - Kanko, Popelka, Werbik. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík, Hrazdira.

HC VERVA Litvínov: Janus – Trončinský, Ščotka, Graborenko, Šesták, Hunkes, Baránek, L. Doudera – J. Petružálek, J. Mikuš, Kašpar – Jurčík, V. Hübl, Válek – M. Hanzl, Gerhát, Trávníček – Jícha, Havelka, Helt. Trenéři: Razým, Skuhrovec

Podrobnou textovou on-line reportáž z utkání najdete na tomto odkazu: http://www.onlajny.com/match/index/date/2019-02-01/id/244465

Nejlepší hráči utkání: Edgars Kulda - Marek Trončinský.

Nejlepší tři hráči podle www.hokej.zlin.cz: Lukáš Kašpar, Tomáš Fořt, Marek Trončinský.

Samostatné nájezdy: I. série Kašpar +, E. Kulda -, II. série J. Mikúš +, Šlahař -, III. série V. Hübl +, Honejsek -.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (hlavní trenér PSG Berani Zlín): "Na utkání bylo vidět, že se hraje o mnoho. Nervozita byla znát na obou stranách. V první třetině jsme měli tlak, ale bez gólového efektu. Poté jsme dali šťastný gól a vypadalo to, že bychom zápas mohli zlomit, ale paradoxně jsme inkasovali gól při naší přesilové hře. Poté už to bylo z naší strany nervózní až do konce, nicméně hráče musíme pochválit za bojovnost a snahu. Nic nevzdali, brankář Libor Kašík nás podržel a podal výborný výkon. Mohli jsme zápas zvládnout v přesilovce čtyři na tři během prodloužení, to se nám nepodařilo a v nájezdech byl soupeř lepší."

Radim Skuhrovec (asistent trenéra HC Verva Litvínov): "Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání a můžeme tady uspět jen za předpokladu, že se vyvarujeme zbytečných vyloučení, odpracujeme celý zápas a budeme trpěliví. Zápas se nevyvíjel pro nás zpočátku dobře, ale podařilo se nám vyrovnat stav a na nájezdy jsme vyhráli. Jsme velmi šťastní, že se nám to povedlo a vezeme odsud dva důležité body."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY