neděle 17. února 2019 | Zlin Press - Roman Ordelt

Vítězná jízda pokračuje! Berani srazili Vítkovice a vyhráli počtvrté v řadě

Hokejisté PSG Berani Zlín porazili v utkání 45. kola Tipsport extraligy tým HC Vítkovice Ridera 5:2 a připsali si na své konto čtvrtou výhru v řadě a bodovali v pátém utkání za sebou! Zlínští hokejisté povzbuzeni výhrou na ledě lídra extraligy v Liberci měli raketový vstup do utkání, neboť již v devatenácté vteřině šli do vedení. Vítkovice poté obrátily vývoj utkání ve svůj prospěch, ale Berani zásluhou využité přesilovky ještě do první sirény srovnali. Žižka a spol. strhli vedení na svou stranu v 36. minutě a bojovným výkonem poté přidali další dva góly a slaví zaslouženou tříbodovou výhru. Zlínský tým odskočil v tabulce již na deváté místo, přičemž od sedmého místo ho dělí pouhé tři body. Branky zaznamenali Tomáš Fořt 2, Jiří Ondráček, Jakub Šlahař a Štěpán Fryšara. Stínem utkání bylo zraněné rameno Jiřího Ondráčka. Zlín hraje ve středu 20. února na ledě Plzně.

45. kolo / neděle 17. 2. 2019 / 18:20
Berani Zlín Zlín - HC Vítkovice Ridera Vítkovice
5:2
(2:2, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 1. min J. Ondráček (Fořt), 19. Šlahař (Valenta), 36. Fořt (Fryšara, Freibergs), 51. Fořt (Honejsek, Kubiš), 60. Fryšara (P. Sedláček, Nosek) - 4. O. Roman (Schleiss, Tybor), 18. Olesz (P. Zdráhal, Trška). Rozhodčí: A. Jeřábek, Hribik - Kis, Rampír. Vyloučení: 7:6. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 362. Střely na branku: 34:20. Zblokované střely: 13:11. Hity: 8:5. Vhazování: 25/62 (40%) - 37/62 (60%). Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 5:2.

Berani Zlín: Kašík - Nosek, Freibergs, Řezníček, Žižka, Ferenc, Valenta, Gazda - J. Ondráček, Fořt, Kubiš - Šlahař, Honejsek, Herman - Okál, P. Sedláček, Fryšara - E. Kulda, Popelka, Václavek. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík, Hrazdira.

HC Vítkovice Ridera: Dolejš - Trška, Výtisk, Gregorc, Šidlík, Hrabal, T. Černý - Dej, Lev, Olesz - Tybor, O. Roman, Schleiss - Szturc, Poletín, D. Květoň - P. Zdráhal, Š. Stránský, Kucsera. Trenéři: Petr, Trnka.

Podrobnou textovou on-line reportáž z utkání najdete na tomto odkazu: http://www.onlajny.com/match/index/date/2019-02-17/id/244489

Nejlepší hráči utkání: Tomáš Fořt - Ondřej Roman.

Nejlepší tři hráči podle www.hokej.zlin.cz: Tomáš Fořt, Štěpán Fryšara, Pavel Kubiš.

Ohlasy trenérů

Martin Hamrlík (asistent trenéra PSG Berani Zlín): "Děkuji celému mužstvu, neboť jsme hráli od začátku naplno a vyhráli jsme zaslouženě. Možná někdo namítne, že Libor Kašík dostal dva blbé góly, ale v kritických momentech za stavu 2:2 tým podržel. Na konci první a na začátku třetí třetiny se zápas lámal. Drželi jsme se původního plánu a kluci to splnili. Jsme velmi rádi za tři body a za předvedenou hru. Diagnóza zranění u Jirky Ondráčka je nepříjemná, bude nám chybět zhruba tři týdny. Musíme sehnat jednoho útočníka, momentálně nemáme hráče na čtyři pětky."

Pavel Trnka (trenér HC Vítkovice Ridera): "Soupeř nastoupil do první třetiny velmi aktivně a hned po první střele vstřelil branku. To nás dostalo trochu do útlumu. Úvodní třetina odpovídala zápasům v play off, bohužel my jsme a to v dalším části zápasu nenevázali. Zlín pokračoval v aktivním hokeji, jaký se hraje v play off. Podali jsme poté velmi špatný výkon, který neměl "koule". Vytvořili jsme si šance, ale byli jsme nešikovní v koncovce a velmi pomalí. Přesilovky nás opět zabily. Nebyli jsme schopni si přihrát a zpracovat jednoduchou nahrávku."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY