pátek 01. března 2019 | Zlin Press - Roman Ordelt

Hokejisté Zlína vydřeli tříbodovou výhru nad Chomutovem

Hokejisté PSG Berani Zlín vyhráli v utkání 49. kola Tipsport extraligy nad týmem Piráti Chomutov 2:1 a získali do tabulky v boji o předkolo play off důležité tři body. Střelecký účet utkání otevřeli v 17. minutě Severočeši, ale Kubiš a spol. odpověděli za pouhých 24 vteřin vyrovnávacím gólem. Rozhodující gól přišel ve 45. minutě, Zlín vydřené těsné vítězství uhájil až do závěrečné sirény. Berani v čele s výborným gólmanem Liborem Kašíkem vyhráli sedmý zápas z posledních osmi utkání a udělali rázný rok směrem k vyřazovacích bojům v play off. Branky dali Jakub Herman a Zdeněk Okál. Zlín hraje v neděli 3. března na ledě Mladé Boleslavi v přímém souboji o osmé místo v tabulce. Zápas vysílá sportovní kanál ČT sport, začátek v 15:20 hodin.

49. kolo / pátek 1. 3. 2019 / 17:30
Berani Zlín Zlín - Piráti Chomutov Chomutov
2:1
(1:1, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 17. min Herman (Honejsek, Řezníček), 45. Okál (Herman, Ferenc) – 17. Tomica (Flemming, V. Růžička). Rozhodčí: Hodek, Úlehla - Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 4:6, navíc Jank (Chomutov) na 10 minut. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 155. Střely na branku: 23:29. Zblokované střely: 16:12. Hity: 6:7. Vhazování: 26/64 (41%) - 38/64 (59%). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1.

Berani Zlín: Kašík - Nosek, Freibergs, Řezníček, Gazda, Ferenc, Valenta - J. Dufek, Fořt, Kubiš - Šlahař, Honejsek, Herman - Okál, P. Sedláček, E. Kulda - L. Krejčík, Popelka, Václavek. Trenéři: Robert Svoboda, Martin Hamrlík, Hrazdira.

Piráti Chomutov: Peters - Flemming, Jank, Knot, L. Kovář, Blaha, Dietz, od 30. min navíc Valach - J. Stránský, V. Růžička ml., Sklenář - Klhůfek, Raška, Tomica - Duda, Vantuch, Koblasa - T. Svoboda, Gut, Marjamäki. Trenéři: V. Růžička st. Martínek, J. Šťastný.

Podrobnou textovou on-line reportáž z utkání najdete na tomto odkazu: http://www.onlajny.com/match/index/date/2019-03-01/id/244519

Nejlepší hráči utkání: Libor Kašík - Justin William Peters

Nejlepší tři hráči podle www.hokej.zlin.cz: Libor Kašík, Jakub Herman, Justin William Peters.

Ohlasy trenérů

Martin Hamrlík (asistent trenéra PSG Berani Zlín): "Pro nás to byl důležitý zápas a potvrdilo se, že Chomutov nehraje vůbec špatně. Produkuje podobný styl jako Olomouc, hraje srdnatě, obětavě, zatímco my jsme se těžko prosazovali do šancí. Z přesilových her jsme si nevytvořili vůbec nic. Za stavu 1:1 bylo zřejmě, že kdo dá gól, ten vyhraje. Naštěstí jsme to byli my, ale poté se nám skvěle podržel Libor Kašík. Přišel drtivý tlak Chomutova deset minut před koncem, nám se tam snad zastavily ruce, nohy a některým hráčům i srdce. Jsme rádi za tři body, bylo to hodně těžké utkání. Chomutov byl vyrovnaným soupeřem a výhry si hodně ceníme."

Jan Šťastný (asistent trenéra Piráti Chomutov): "Přijeli jsme do Zlína s odhodláním a touhou získat body. Nesehráli jsme vůbec špatné utkání. Podařilo se nám jít do vedení, ale hned vzápětí jsme inkasovali, když jsme si špatně přebrali hráče kolem brány. Poté jsme se srdnatě ubránili spoustě oslabení, což bylo velmi důležité, neboť Zlín hraje přesilovky výborně. Bohužel přišla nešťastná situace ve třetí třetině, kdy se nám nepodařilo vyhodit kotouč, nastřelili jsme domácího obránce, Zlín rychle otočil hru a vsítil rozhodující gól. Poté jsme si vytvořili velký tlak, měli jsme spoustu šancí, ale Libor Kašík se vrací do fantastické formy. Jsme velmi zklamaní, neboť jsme odehráli parádní utkání. Občas přijde prohra, která bolí. Hráčům je potřeba poděkovat, neboť hráli srdnatě až do závěru. Zlínu gratuluji k výhře."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY